Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
28 Kasım 2014 Cuma - 09:24

2015 TASARRUF YILI OLMALI”

Sol Sahil Sulama Birliği Kasım ayı olağan meclis toplantısı 38 meclis üyesinden 33'ünün katılımıyla DSİ İşletme Lokalinde gerçekleştirildi. 2015 yılı tahmini bütçesinin oybirliği ile geçtiği meclis toplantısında Sol Sahil Sulama

 2015 TASARRUF YILI OLMALI”

Sol Sahil Sulama Birliği Kasım ayı olağan meclis toplantısı 38 meclis üyesinden 33’ünün katılımıyla DSİ İşletme Lokalinde gerçekleştirildi.

Meclis toplantısına meclis üyelerinin yanı sıra DSİ 2. Bölge Müdürlüğü İşletme Bakım Şube Müdürü Mustafa Taşkın ve DSİ 21. Şubeden Ziraat Yüksek Mühendisi Meltem Dalkılıç da katıldı.

Tüm kararlar oybirliğiyle geçti

Saygı duruşu ile başlatılan meclisin açılışında konuşma yapan Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, “2014 sulamasını geçirdik. Eylül ayında verdiğimiz karamsar tabloyu nisan ayında vermemek dileğiyle” dedi.

İlk gündem maddesi olan 2015 tahmini bütçesi hakkında kısa bilgi veren Önal, geçen yıla göre bütçenin yüzde 12 arttığını, ama adı üstünde tahmini bütçe olduğunu ve gerçek rakamların 2015’in nisan ayında çıkacağını belirtti. 2015 mali yılı bütçe kararnamesi ve tasarısının görüşülmesi meclisten oybirliğiyle geçti.

4 sekonder 1 ana kanal uzunluğu 87 km.

Gündemin ikinci maddesinde birlik adına yapılacak her türlü bakım-onarım işi için meclisten yetki alındı. 2015 yılında proje sahası içerisinde (Seyrek, Ulukent, Kesikköy, Maltepe Sekonderleri, Sol Ana Kanal taşıyıcıları ve bunlara bağlı tersiyer, kuanter, kanal ve kanaletlerinin) yapılacak olan bakım onarım faaliyetlerinin üçüncü kişilere yaptırılması ile ilgili başkanlığa ve yönetim kuruluna yetki verildi.

Şu anda ihtiyaç olmamasına rağmen senede iki meclis toplantısı yapıldığı düşüncesiyle acil ihtiyaç durumunda kullanılmak üzere 2015 yılı için bankadan 500.00 (Beşyüzbin) TL kadar kredi kullanarak borçlanma yetkisi alınması oybirliği ile meclisten geçti.    Birlik Müdürü için 2015 yılına ilişkin Geçici İşçi vizesi alındı.

Denetim kurulu raporu hakkında bilgi verildi

2014 yılı Denetim Kurulu raporunun görüşülmesi gündem maddesinde iç denetimin yanında DSİ tarafından yapılan teknik ve mali denetiminde de geçtiklerini belirten Önal, “6172 sayılı kanuna göre 3. denetimimiz gerçekleşmekte. Daha önce sadece iç denetim vardı. Mali denetim bitti. Teknik denetim de önümüzdeki hafta bitecek. Denetimden geçmek güzel bu sayede aksaklıklarınızı görme şansı yakalıyorsunuz. Çok şükür iki yıldır bir aksaklık çıkmadı” dedi. Yasa gereği oylanmayan denetim kurulu raporu hakkında meclise bilgi verildi.

Aşağı Gediz Havzası tarımsal amaçlı sulama faaliyetleri bakım onarım ve işletme komisyonu protokolü hakkında bilgi verilmesi ve birlik başkalığına yetki verilmesi de oybirliğiyle meclisten geçti.

Ayrıca gündeme ilave edilen 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği konularında başkan ve yönetime yetki verilmesine karar verildi.

Barajda 40 milyon m3 su var

Gündemin son maddesi olan dilek ve temennilerde ise, barajda kullanılabilir su durumu için Başkan Önal, “27 milyon m3 su kaldı. Son yağışlarla 13 milyon m3 su geldi. DSİ işletme kotlarına göre barajımızda 40 milyon m3 suyumuz var. Bu da 7 günlük su demek. Fotoğraf bu. Tedbir almak zorundayız” şeklinde bilgi verdi.

Aralık sonuna kadar çalışmaları rolantiye aldıklarını söyleyen Önal, “Bu bütçeden Denizbank ödemesi 2015’te ve DSİ’den bak-onar için aldığımız paranın geri ödemesi de 2015’te yapılacak. 2 önemli ödeme var. Tesisler ekonomik ömrünü yitirmiş. Bakımla bugüne geldi. 2015 tasarruf yılı olmalı” dedi.

Söz alan Necati Eryılmaz, çiftçinin durumu göz önüne alınarak 1 milyar m3 su olsa bile bir sonraki yılın tasarruf bütçesi olmasını istedi.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü İşletme Bakım Şube Müdürü Mustafa Taşkın da, “Şu an kuraklığı hissetmiyoruz. Meteoroloji yağışlı mevsim öngörüyor. İç Anadolu’ya bile kar düştü. 4-5 ay daha var karamsar olmayalım” dedi .

Ferhat Uysal da, “Bu dönemde ürün deseni oluşturmalıyız. Buğday ekmek için 15-20 gün var. Nasıl karar verelim” sorusunu yöneltti.

Mazereti nedeniyle katılamayanların görüşülmesiyle meclis sona erdi.

Haber: S. Derya BOSUT

 

 
MEBET Yine Dolu Dolu
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
 KADIN ÖNCE HAKLARINI BİLMELİ”
KADIN ÖNCE HAKLARINI BİLMELİ”
İzmir'de şarkılar ‘Savaşlara Hayır' için söylendi
İzmir'de şarkılar ‘Savaşlara Hayır' için söylendi
TEB Menemen Şubesi'ne Yeni Müdür
TEB Menemen Şubesi'ne Yeni Müdür
Kadına uygulanan şiddete şiddetle hayır diyoruz!
Kadına uygulanan şiddete şiddetle hayır diyoruz!
Menemen'deki mum fabrikasında korkutan yangın
Menemen'deki mum fabrikasında korkutan yangın
Türk Kadınlar Birliği Derneği Menemen Şubesi:    ŞİDDETE HAYIR”
Türk Kadınlar Birliği Derneği Menemen Şubesi: ŞİDDETE HAYIR”
Bugün, Kadına Şiddete Karşı  Mücadele ve Dayanışma Günü
Bugün, Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü
ADD Menemen'den 24 Kasım Öğretmenler Günü açıklaması
ADD Menemen'den 24 Kasım Öğretmenler Günü açıklaması
CHP Menemen İlçe Örgütü Öğretmenleri Unutmadı
CHP Menemen İlçe Örgütü Öğretmenleri Unutmadı
SEKON İNŞAAT YASTA
SEKON İNŞAAT YASTA
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın