Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
8 Ocak 2015 Perşembe - 09:23

‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası'nda EL ELE DERNEĞİ'NDEN SERGİ

İlçemizde bir yıl önce kurulan ve dört aydır fiilen çalışmalar yürüten Menemen El Ele Derneği, beyaz baston görme engelliler haftası kapsamında takı, deri, keçe ve tahta boyama çalışmalarından oluşan bir sergi açtı. Menemen SGM gir

 ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nda EL ELE DERNEĞİ NDEN SERGİ

İlçemizde bir yıl önce kurulan ve dört aydır fiilen çalışmalar yürüten Menemen El Ele Derneği, beyaz baston görme engelliler haftası kapsamında takı, deri, keçe ve tahta boyama çalışmalarından oluşan bir sergi açtı. Menemen SGM girişindeki derneğin danışma bürosunda 14 Ocak çarşamba akşamına kadar açık olan sergideki ürünler satışa da sunulacak. Siyasi parti, sivil toplum, meslek odaları ve kamu kurum temsilcileri ile cemiyet dünyasından çok sayıda ismin katıldığı sergi açılışı samimi bir ortamda yapıldı.

Engellilerin gayretlerini gösteren sergi

Sergi açılışı öncesi katılımcılara seslenen Erdinç-Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü A.Levent Ertekin, “Beyaz baston haftası dolayısıyla Menemen El Ele Derneğinin kendi kursiyerlerinin yapmış olduğu ürünlerden oluşan bir sergiyi açmak üzere buradayız. Ama asıl hedef burada engelli kardeşlerimizin neler yapabileceğini sizlere gösterebilmekti. Bu arkadaşlarımız gerçekten büyük emek sarf etti. Sizler de onların yanında olduğunuzu hissettirmek için buraya gelmişsiniz. Onun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu ve sergiyi açması için engelli vücut geliştirme dünya şampiyonu Tolga Murat Balıkçı’yı davet etti. Hayırlı olsun dilekleriyle sergi açıldı.

3 aylık çalışmalar sergilendi

Sergi hakkında bilgisine başvurduğumuz Dernek Başkanı Canan Bedük, “Bu hafta beyaz baston görme engelliler haftası. Haftanın amacı görme engellilikte farkındalık yaratmak. Bu hafta nedeniyle açılmış bir sergi bu. 3 aydır bu sergi için çalışıyoruz. Ürünler, derneğe gelir elde etmek adına satışa da sunulacak. Sergimiz 14 Ocak çarşamba akşamına kadar açık olacak” diye ifade etti.

Açılan kurslar konusunda da açıklamada bulunan Bedük, “Halk Eğitim Merkezimiz burada takı ve deri kursu açtı. Erdinç-Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi ile özel eğitim elemanı kursu açtık.  Bir de dernek içi etkinliğimiz var ki, bunlar da keçe ve deriden çalışmalar yanında atık poşet kullanarak yaptığımız örgü çalışmalarından oluşmakta. Uğur Mumcu Mahallesindeki dernek binamızda da dikiş atölyemiz bulunmakta.  Dikiş atölyemizde gösteri kıyafetleri tasarladık. Ayrıca burada oyun odamız da var. Kış boyunca kurslarımız devam edecek” dedi.

Beyaz Baston nereden geliyor?

Baston olan nesnenin beyaz baston oluşunun öyküsü 20. yüzyılda başlar. 1921 yılında bir trafik kazası sonucu kör olan bir fotoğrafçı, çevredekilerin kendisinin kör olduğunu anlaması ve dikkat çekici olması için bastonunu beyaza boyayarak Londra sokaklarında dolaşmaya başlar. Bu deneyim o denli başarılı olur ki, 1931’de Fransız Körler Örgütü, körlerin bastonunun beyaza boyanmasını ve beyaz baston adıyla simgeleştirilmesini kararlaştırır. Bu uygulama giderek yaygınlaşır ve körlerin kullandığı baston, beyaz baston olarak anılmaya başlar. Her yıl 7-14 Ocak tarihlerinde resmi ve sivil çeşitli kuruluşlar yaptıkları etkinliklerle göz sağlığının önemini vurgulamakta, görme özürlü kişilerin bu durumdan kaynaklanan sorunlarına çözüm yolları tartışılmaktadır.

Haber: S. Derya BOSUT

 

 
Foça Belediyesi'nden Hizmet İçi Eğitim Semineri
 
İlçe Emniyet yeni araçlarına kavuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Foça Belediyesi'nden Hizmet İçi Eğitim Semineri
Foça Belediyesi'nden Hizmet İçi Eğitim Semineri
Selçuk'a  bir adım daha”
Selçuk'a bir adım daha”
Mutfak enflasyonu sepete sığmadı
Mutfak enflasyonu sepete sığmadı
Bütün indirimler vatandaşa birebir yansıtıldı
Bütün indirimler vatandaşa birebir yansıtıldı
Beyaz çay ‘yok' satıyor
Beyaz çay ‘yok' satıyor
‘Tapeler' için toplantı yapılmayacak
‘Tapeler' için toplantı yapılmayacak
Bahar mı geldi yoksa…
Bahar mı geldi yoksa…
İzmir Kent Kitaplığı  dalya” dedi
İzmir Kent Kitaplığı dalya” dedi
Menemen'in ağaçları Cumhuriyetten daha yaşlı
Menemen'in ağaçları Cumhuriyetten daha yaşlı
İzmir'e Rüzgar ve Güneş Enerjisi Santrali
İzmir'e Rüzgar ve Güneş Enerjisi Santrali
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın