Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
3 Nisan 2015 Cuma - 09:53

Menemen'in dünyaya açılan penceresi İnadına Tiyatro Festivali Başlıyor

Menemen Belediye Tiyatrosu (MEBET) tarafından bu sene 7'ncisi düzenlenecek olan İnadına Tiyatro Festivali, Menemen'in adını bir kez daha dünyaya duyuracak. ‘Yaşama yeni bir ünlem olsun diye' sloganıyla gerçekleşecek festival 14-18 Nisan tarih

 Menemen in dünyaya açılan penceresi İnadına Tiyatro Festivali Başlıyor

Menemen Belediye Tiyatrosu (MEBET) tarafından bu sene 7'ncisi düzenlenecek olan İnadına Tiyatro Festivali, Menemen'in adını bir kez daha dünyaya duyuracak. ‘Yaşama yeni bir ünlem olsun diye' sloganıyla gerçekleşecek festival 14-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

Menemen Belediye Tiyatrosu'nun 2009 yılında ortaya koyduğu İnadına Tiyatro adıyla başlayan ve o günden bu yana büyüyerek daha geniş kitlelere hitap eden festival, her yıl tiyatro camiasından ünlü isimleri ve onlarca ödüllü oyunu Menemenlilerle buluşturacak.

Festivaller kentteki seyircinin bakış açısını geliştiriyor”

İnadına Tiyatro Festivali fikrinin MEBET'in 10'uncu yılında doğduğunu ifade eden MEBET Genel Sanat Yönetmeni Metin Güler, Sadece Tiyatro yaptığınızda o kenti aydınlatıyorsunuz fakat bu bir festival olunca katılımcı tüm kentlerin katkıları da ekleniyor. Böyle festivaller kentte bir sanat sinerjisi oluşturur. Bu da kentteki seyircilerin sanata bakış açısını geliştiriyor. Daha derine inersek kentin esnafına dahi katkısı oluyor” diye ifade etti.

İnadına Tiyatro Festivali Menemen'in vitrini”

Geriye kalan 6 yılda 76 il ve ilçe ile 4 ayrı ülkeden yaklaşık bin 500 tiyatro ustası ve emekçisini Menemen'de ağırladıklarını hatırlatan Güler, Bu isimler arasında tiyatroya yıllarını vermiş usta oyuncular, akademisyenler ve televizyonda gördüğümüz ünlü simalar Menemenlilerle buluştu. Başkanımız Tahir Şahin sayesinde her yıl geleneksel hale getirdiğimiz festivalimiz kentin artık bir turizm yüzü haline geldi adeta vitrini oldu” diye ifade etti.

Türkiye'nin en iyi festivallerinden birisi…”

MEBET'in geride kalan 16 yılda oyuncusundan görevlisine iyi işler çıkarttığını ve tiyatro camiasında ‘Çalışkan karınca' olarak nitelendirildiğini ifade eden Güler, Başkanından, esnafına kadar tüm Menemen'in katkılarıyla Türkiye'nin en iyi festivallerinden birisini gerçekleştirdiğimizi söylemek istiyorum. Bunu biz değil, katıldığımız festivallerde bizzat festivali gerçekleştirenler söylüyor. Artık bu festivalimizin kötü olma lüksü yok” diyerek kendi yükselttikleri çıtanın altına inmeyeceklerini belirtti.

5 günde 32 etkinlik”

11 ünlü tiyatro emekçisi, 7 akademisyen ve 7 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin 7'inci İnadına Tiyatro Festivaline katılacağını ifade eden Güler, sözlerini şöyle tamamladı, 5 gün boyunca 19 ayrı tiyatro grubu oyunlarını sergileyecekler. 5 günde 32 etkinlik gerçekleştireceğiz. Bu festivale katkı koyan Menemen Belediye Tiyatrosu oyuncularına, Menemen Belediyesi çalışanlarına, Menemenlilere ve yolumuzu 6 senedir sürekli açan ve bize ışık gösteren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e çok teşekkür ederim.”

İnadına Tiyatro Festivali 14-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 
OÇEM'DE OTİZME MAVİ IŞIK YAK
 
7. Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
OÇEM'DE OTİZME MAVİ IŞIK YAK
OÇEM'DE OTİZME MAVİ IŞIK YAK
Menemen Atatürk Mektebi' nde
Menemen Atatürk Mektebi' nde
YAŞAR KEMAL, FOÇA'DA KONUŞULDU
YAŞAR KEMAL, FOÇA'DA KONUŞULDU
Menemen son dakikada puanı kurtardı: 2-2
Menemen son dakikada puanı kurtardı: 2-2
Menemen Emniyet Müdürlüğü'nden  SATRANÇ TURNUVASI
Menemen Emniyet Müdürlüğü'nden SATRANÇ TURNUVASI
Menemen'in Son Tenekecisi
Menemen'in Son Tenekecisi
CHP Foça Ön Seçim Sonuçları
CHP Foça Ön Seçim Sonuçları
CHP Menemen'de Ön Seçim Sonuçları
CHP Menemen'de Ön Seçim Sonuçları
9 Eylül Ortaokulu  Mavişehir Bilim Müzesi'ndeydi
9 Eylül Ortaokulu Mavişehir Bilim Müzesi'ndeydi
Ot Festivali'nin ‘tadı damaklarda' kaldı
Ot Festivali'nin ‘tadı damaklarda' kaldı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın