Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
13 Şubat 2015 Cuma - 09:29

Sertel'e CHP İlçe Örgütü'nden tam not

İzmir'de milletvekili adaylarını ön seçimle yapacağı beklentisi ağır basan CHP'den, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde aday olmak için seçmenin nabzını yoklayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Feder

 Sertel e CHP İlçe Örgütü nden tam not

İzmir’de milletvekili adaylarını ön seçimle yapacağı beklentisi ağır basan CHP’den, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde aday olmak için seçmenin nabzını yoklayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Menemen’e gelerek Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Sivil Toplum Örgütlerine ziyarette bulundu.

İlk ziyaret Sol ve Sağ Sahil’e

İlk olarak Menemen Sol ve Sağ Sahil Sulama Birlik Başkanlarını ziyaret eden Sertel, burada hedeflerinden bahsetti.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde CHP’de bir ön seçim yapılması halinde kendisinin de aday olacağını ifade eden Atilla Sertel, bu konuda Sivil Toplum Örgütlerinin ve örgütün fikirlerinin kendisi için çok önemli olduğunu ifade etti. Türkiye’ye artık temiz bir iktidarın gelmesi gerektiğini belirten Sertel, ön seçim olduğu takdirde CHP’nin buna en büyük aday olduğunu hatırlattı.

“Ön seçim CHP’ye ivme kazandırır”

Gazeteci kimliği ve duruşuyla Sertel’i Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görmek istediklerini ifade eden Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, “Bu kararınızdan dolayı çok mutlu oldum. Sizin gibi insanların yeri orası olmalı. Umarım hak ettiğiniz yere ulaşırsınız. 22 senedir politikanın içinde olan birisi olarak örgüte çok emeğinizin geçtiğini biliyorum. Ön seçim kararının partiye ivme kazandırarak hareketlilik getireceğine inanıyorum” dedi.

Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Nevzat Güven de Sertel’e destek olarak, İzmir’i ve Menemen’i çok iyi bilen birisinin Milletvekili olarak Ankara’da olması istediklerini belirtti.

Sonrasında Sertel, birlik binası önünde bir hatıra fotoğrafı çekilerek buradan ayrıldı.

“Parti içi demokrasi, iktidarı beraberinde getirir”

1999 yılında ön seçimle aday olduğu Menemen’de 4 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürüten İzmir’in kıdemli Belediye Başkanı Tahir Şahin, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlere girecek adayların İzmir’de ön seçimle belirlenmesi gerektiğini ilk ortaya koyan yerel yönetici olduğunu ifade ederek; “CHP’nin İzmir’de ön seçim yapacağı kanaati iyice uyanmaya başladı. Milletvekili adaylarının belirlenmesinde umarım ön seçim olur. Bunda da bizim toplu iğne kadar katkımız olmuşsa, ben de bu konuda, parti içinde demokratik mücadele veren bir arkadaşınız, kardeşiniz olarak mutlu olacağım. Çünkü partinin iktidara gelmesinin ön şartının, parti içinde demokrasinin en üst düzeyde yaşatılmasına bağlıyorum. Önce demokrasiyi kendi içinizde yaşatacaksınız, sonra topluma kendinizi anlatarak ‘evet bu insanlar samimi’ dedirteceksiniz ki toplum da size güvensin, inansın, desteklesin, oy versin. İnşallah bu milletvekilliği seçimleri öncesinde partimizde bu gerçekleşecek diye görüyoruz.”

 “CHP İktidarını Özledik..!”

Haziran 2015 genel seçimlerinde laikliğe, hukuk devletine, yargı bağımsızlığına damga vuracak bir şekilde yeni bir iktidar anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Tahir Şahin; “Mensubu bulunduğumuz CHP’nin iktidarını tüm ülke ve birey olarak biz de özledik. 4 dönemdir burada muhalefet partinin Belediye Başkanlığını yapıyoruz. İktidardan kaynaklı yapamadığımız her iş bizlere büyük bir üzüntü veriyor. Bu anlamda biz de hizmetlerimizi elimizden geldiği kadarıyla devam ettiriyoruz” dedi.

Başkan Şahin’den Sertel’e övgüler…

1999 yılında yapılan yerel seçimler öncesinde ilk siyasi konuşmasını Atilla Sertel ile birlikte yaptığını hatırlatan Başkan Şahin,  Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığı görevini yürütmenin her babayiğidin harcı olmadığını söyleyerek; “Yargının, basın özgürlüğünün her geçen gün darbe yediği bu zor süreçlerde o koltuklarda, o makamlarda oturmak pek kolay olmasa gerek diye düşünüyorum. Halka dokunan milletvekili profili olarak siz ve sizin gibi isimleri tarif ediyoruz. İnşallah ön seçim olur, ön seçimde de sizin gibi arkadaşlarımız, dostlarımız, ağabeylerimiz, değerli büyüklerimiz bu listelerde yer bulur” dedi.

 “Tahir Başkan’ın siyasette daha etkin yerlerde olmasını çok arzu ediyorum”

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin gibi deneyimli insanların siyasette daha etkin yerlerde olması gerektiğini belirten Atilla Sertel, 1999 yılında ön seçimle aday olarak o günden bugüne girdiği her seçimden başarıyla çıkan Belediye Başkanı Tahir Şahin’in siyasette çok daha iyi yerlere geleceğine inandığını söyleyerek; “Menemen’de dürüst, namuslu, onurlu insanların kazanması için mücadelede katkımız varsa bundan mutlu olurum. Menemen Belediye Başkanımız Tahir Şahin zaten seviliyordu. Ön seçimden sonra başladığı yolda halkla çok çabuk kucaklaştı ve bütün yaraları hemen sararak girdiği seçimleri örgütle beraber kazandı. 5’nci, 6’ncı dönem de olur. Tahir Başkan kalkmak istemediği sürece burada oturur ama ben Tahir Şahin’in de önümüzdeki dönemlerde yolunun siyasette daha etkin yerlerde olmasını çok arzu ediyorum” dedi.  

CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ile Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları’nın da katıldığı ziyaretin sonunda Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, konuklarına yeni Belediye Hizmet Binası’nı gezdirdi.

Sertel partililerle buluştu

Atilla Sertel’in son durağı CHP Menemen İlçe Başkanlığı oldu. Burada partililerle buluşan Sertel, örgütün kararının kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, “15 Şubat Pazar günü CHP Parti Meclisi tarafından ön seçim konusu açıklığa kavuşturulacak. Bizler ön seçimin halk tarafından nasıl benimsendiğini gördük. Bu seçimlerde artık CHP iktidarının kurulmasının şart olduğunu düşünüyorum. Bu zülüm iktidarı giderek baskıyı ve şiddetti arttıran, çocukların canına kıyan, anaları gözü yaşlı bırakan, Türkiye’yi soyup soğana çeviren, evlerinde çelik kasalar içerisinde milyon dolarlar bulunduran bir iktidar ve karşılarında sadece bizler varız” diye konuştu.

“Örgütün düşüncesi benim için çok önemli

CHP’nin kendi içinde demokrasi anlayışını 20 yıldır ertelediğini ifade eden Sertel, “Parti içinde uygulanmayan demokrasi nedeniyle zaman zaman eleştirdiğimiz ve gönlümüzden geçen adayların gösterilmediği bir yapı vardı. Bunları geride bıraktığımızı umuyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nun samimiyetle dile getirdiği ön seçim vurgusunun hayata geçeceği günlere az kaldığına inanıyorum. 15 Şubat Pazar günü Parti Meclisi’nden ön seçim kararı çıkacağına inanıyorum. Zaten doğru olan da bu. Bu karar doğrultusunda bende bir yol arayışı içindeyim. Sizin görüşlerinizi almaya geldim. Sizin görüşleriniz benim için çok önemli. Hakim gözetiminde bir ön seçim gerçekleşirse aday adayı olmak için başvuruda bulunmak istiyorum. Sizlerin görüşleri nelerdir?” sorusunu yöneltti.

Katılımcılardan olumlu geri dönüş alan Sertel, sonrasında kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 
Menemen'e yeni kuyumcu
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'e yeni kuyumcu
Menemen'e yeni kuyumcu
Menemen Esnaflar ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde Genel Kurul yarın yapılacak
Menemen Esnaflar ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde Genel Kurul yarın yapılacak
Menemen'e ikinci arıtma geliyor
Menemen'e ikinci arıtma geliyor
İzmir'in karla imtihanı
İzmir'in karla imtihanı
Annenin açlık grevi sürüyor
Annenin açlık grevi sürüyor
 Atilla Sertel:  Ön Seçim Olmazsa Aday Adayı Olmayacağım”
Atilla Sertel: Ön Seçim Olmazsa Aday Adayı Olmayacağım”
  Bir elmanın yarısı gibiyiz”
Bir elmanın yarısı gibiyiz”
Foça'da ilaçlama 12 ay sürüyor
Foça'da ilaçlama 12 ay sürüyor
Evlenmek için ‘ehliyet' şartı
Evlenmek için ‘ehliyet' şartı
İkinci yarıyıl  okul sütü  ile başladı
İkinci yarıyıl okul sütü ile başladı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın