Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
6 Ağustos 2015 Perşembe - 08:00

Viyadük kazasında 2 gözaltı

İzmir çevre yolunun Koyundere mevkisinde inşaatı süren köprünün iskelesi harç dökülmesi sırasında çökmesi ve 4 işçinin enkaz altında kalarak can vermesi ile ilgili yürütülen soruşturmada 2 kişi gözaltına alındı.

 Viyadük kazasında 2 gözaltı

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir çevre yolunun Menemen kesimindeki köprü iskelesinin çökmesi sonucu meydana gelen kazayla ilgili 2 görevlinin gözaltına alındığını bildirdi.

Toprak, yaşanan kazayla ilgili gece yarısı olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu ve bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Toprak, bugün öğle saatlerinde meydana gelen kazada 4 işçinin yaşamanı yitirdiğini ifade ederek, başsağlığı dileğinde bulundu.

Vali Toprak, Menemen Koyundere`den başlayıp Emiralem`e kadar uzanacak 6 kilometrelik otoban inşası kapsamında, viyadüklerin ayakları ve üst betonlarının dökülmesi çalışması yapıldığını belirterek, bugüne kadar 8 viyadüğün sorunsuz şekilde yapılmasına karşın 9. viyadüğün inşasında istenmeyen bir kaza yaşandığını söyledi.

Soruşturma sürüyor”

Olay anında 6 işçinin bulunduğunu, bunlardan ikisinin hareketlenmeyi fark ederek kaçmayı başardıklarını ancak diğer dördünün yaklaşık 150 tonluk demirli harç ve iskele enkazı altında kalarak yaşamlarını yitirdiğini kaydeden Toprak, "Gerek Cumhuriyet Savcılığımız gerekse iş güvenliği, emniyeti uzmanlarımız soruşturma ve inceleme noktasında çalışmalarını yapıyorlar. Olayla ilgili olarak ilk planda iki görevli gözaltına alındı. Savcılıkça soruşturma yürütülüyor. Umuyoruz ki, bundan sonra böyle hadiseler olmasın" diye konuştu.

İş güvenliği tedbirleri iki kez kontrol edilmeli”

Toprak, böylesi kazaların yaşanmaması için iş güvenliği tedbirlerine çok dikkat edilmesi, tüm tedbirler alındıktan sonra dahi bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"İş güvenliğini ikiye ayırmak gerekiyor. Çalışılan yerlerde bir taraftan iş yeri açısından alınması gereken tedbirler var bir taraftan da işçinin, tüm tedbirler alınmakla birlikte havanın sıcaklığı, işin şartları nedeniyle göz ardı ettiği, uymadığı kurallar olabiliyor. Tabi burada bizim herhangi bir şey söylememiz mümkün değil. Üzüntü verici bir olay ve bu olayın sekizinde bir şey yok, dokuzuncusunda böyle bir istenmeyen olay oldu. Bunun da hangi eksiklikten kaynaklandığı, soruşturma noktasında ortaya çıkar."

Balbay kaza alanında

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir çevre yolunun Menemen kesimindeki köprü iskelesinin çökmesi sonucu 4 işçinin enkaz altında kalmasıyla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.

Balbay, olay yerinde inceleme yaptıktan ve yetkililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklamasında, şantiyede 90 işçinin çalıştığını, çöken iskelenin olduğu yerde ise 20 işçinin görevli olduğunu belirtti.

Dokuz işçinin dökümden sorumlu bulunduğunu, 5 işçinin öğle yemeğine gittiğini ifade eden Balbay, "5 işçi yemeğe gittikleri için kazadan kurtulmuş durumda. Bu çöken iskelede 150 tonluk bir yük var. 4 işçimizin üzerine 150 tonluk bir yük çökmüş" dedi.

Aynı iskelede art arda 7 dökümün yapıldığını, metal yorgunluğunun olduğunu savunan Balbay, bu kazanın son olması temennisinde bulundu.

Can bu kadar ucuz olmamalı”

Peşin hükümle hemen birilerinin suçlanmaması gerektiğini vurgulayan Balbay, "Sonuç olarak iskele merkezli bir kaza söz konusu. Sorumluların araştırılması lazım. Ölen kardeşlerimize Allah`tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. İş güvenliğiyle ilgili yasaların hakkaniyetle uygulanması artık elzem. Olayla ilgili soruşturmanın takipçisi olacağım, bırakmayacağım. Can bu kadar ucuz olmamalı" diye konuştu.

AFAD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 13 saat boyunca yürütülen çalışmalar sonucunda 4 işçinin bedenleri enkaz altından çıkartılarak Menemen Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

A.A.

 

 
Av Sezonu Başlıyor
 
Samos'a En Yakın Liman Sığacık
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞÜKRAN YÜKSEL 26 Ağustos 2021 Perşembe 23:36

Kalemi hoş gönlü güzel dostum yeni işin de egitiçi ögretiçi güzel sohbetler diliyorum ????

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Av Sezonu Başlıyor
Av Sezonu Başlıyor
Bisikletli Gezginler Aliağa'da
Bisikletli Gezginler Aliağa'da
Menemen'de Viyadük Kazası: 4 işçi can verdi
Menemen'de Viyadük Kazası: 4 işçi can verdi
Bunu yapmayın!
Bunu yapmayın!
Foça, ‘Slow Food Ege Festivali'nde
Foça, ‘Slow Food Ege Festivali'nde
Tren seti ile peron arasına sıkışan kişi öldü
Tren seti ile peron arasına sıkışan kişi öldü
İzmir`de orman yangınları
İzmir`de orman yangınları
Küçük Emir kanlı gözyaşının dinmesini istiyor
Küçük Emir kanlı gözyaşının dinmesini istiyor
İlk Seferin Yolcuları Alkışlarla Foça'da
İlk Seferin Yolcuları Alkışlarla Foça'da
Evcil hayvan bakımı için mobil uygulama
Evcil hayvan bakımı için mobil uygulama
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın