Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
5 Eylül 2019 Perşembe - 16:50

10. Fotoğraf Sergisini Açtı

Menemen Belediyesi’nin düzenlediği 9 Eylül Kurtuluş Şenlikleri kapsamında, araştırmacı yazar Oktay Özengin’in Menemen Tarihi Albümü 10. Fotoğraf Sergisi Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı.

10. Fotoğraf Sergisini Açtı

Menemen Belediyesi’nin düzenlediği 9 Eylül Kurtuluş Şenlikleri kapsamında, araştırmacı yazar Oktay Özengin’in Menemen Tarihi Albümü 10. Fotoğraf Sergisi Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı. Menemen’in tarihine ait 65 fotoğrafın yer aldığı serginin yarın akşama kadar ziyarete açık olacağı belirtildi. Ayrıca Menemen Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün resim kursunda öğrencilerin yaptığı resimler de aynı sergide sergilenmekte.

Sergi açılışına Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, CHP İlçe Başkanı Serdar Değirmenci, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

100 Yılık Döneme Ait Fotoğraflar

Duygu ve düşüncelerini belirtmek üzere kürsüye davet edilen Oktay Özengin, “Bugün burada tarihi 6 bin yıl öncesine dayanan güzel Menemen’imizin 1900-2000 yılları arasındaki 100 yıllık döneme ait tarihi fotoğraflar sergisini gezeceksiniz. Sergiyi gezenler eski Menemen’in güzelliklerini keşfedecek o güzelliklere hayran kalacaklar ve duygularını gizleyemeyecekler. Kurtuluş Şenlikleri kapsamında yer alan bu fotoğraf sergisini düzenleme imkanını bana sağlayan başta Belediye Başkanımız Serdar Aksoy’a, Kültür İşleri birimine ve bu sıcakta buraya gelen siz değerli dostlarımıza ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

7’nci Kitabı Yolda…

Tarih yazmanın zorluğuna değinen Özengin sözlerini şöyle sürdürdü, “Oturduğunuz yerde tarih yazamazsınız. Mutlaka evinizden dışarı çıkarak kütüphaneleri, arşivleri, üniversiteleri, şehirleri, şehirler yetmedi tüm Türkiye’yi, Türkiye yetmedi tüm dünyayı gezmek zorundasınız. Yazdığınız her bilginin mutlaka ve mutlaka bir belgesi, bir dayanağı olmalı ki siz tarih yazdım diyebilesiniz. Ben de bunu 30 sene önce kendime misyon edindim. Küçücük bir tarihi fotoğrafla başlayan bu serüven, bugün geldiğimiz noktada 2 bin 300 adetlik tarihi Menemen fotoğrafına sahibiz. Bugüne kadar 6 tane kitap yazdık bildiğiniz gibi. Buradan 7’ncisinin müjdesini veriyorum.  Menemen’in işgal yıllarını anlatan çok güzel bir kitap hazırladık. Önümüzdeki yıl kısmetse yayınlayacağız” şeklinde yeni kitabı hakkında da bilgi verdi.

“Kentin hafızasını bugüne taşıdığı için teşekkürler”

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy da konuşmasında, “Kentlerin, şehirlerin hafızaları önemlidir. Kenti kent yapan o hafızanın devam etmesidir. Çünkü o bir gelenektir, görenektir. Ve bu geleneği devam ettirdiği için, şehrin, kentin hafızasını bu günlere kadar taşıdığı için Oktay abimize çok çok teşekkür ediyorum, çok sağ olsun. Bizim kentlerimizin, çarpık kentleşmeden kaynaklı olarak, hafızasını kaybettiğini hepimiz biliyoruz. Buna Menemen de dahildir. Şunun şurasında 40 yıl önceki, 50 yıl önceki, 100 yıl önceki döneme ait bir şekilde hafızamızı tazelemek için fotoğraflara bakmak zorunda kalıyoruz. Aslında çok acı bir olaydır bu. Bu tarihi yaşattığı ve bu güne kadar da getirdiği için Oktay abimize çok çok teşekkür ediyorum. Çok önemli bir görev yapıyor bana kalırsa ve önümüzdeki süreçte Oktay abimizle çalışmaya devam edeceğiz. Elinize sağlık, yüreğinize sağlık” diyerek sözlerini tamamladı.

“Menemen’in geçmişini gelecek kuşaklara aktarmakta”

Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak ise konuşmasında, “Malumunuz bu topraklar Anadolu yüzyıllardan beri birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve Menemen’imiz de bu toprakların bir parçası olarak birçok dinden, değişik milletlerden insanlara yurtluk yapmış. Genel anlamda tarih yazanlar var. Fakat bir diğer önemli konu da yerelde ayrıntıya inerek araştırma yapmakta çok önemli. Belki tarihin genelinin gidişatını o yereldeki küçük ayrıntılar belirliyor, belki onlar gözden kaçıyor. İşte Oktay bey gibi incelemeci insanlar yereldeki ayrıntıları araştırıyor ve tarihi bilimin hizmetine sunuyor. Menemen’in tarihi ile ilgili hakikaten güzel çalışmalar yapmış. Menemen’in geçmişini gelecek kuşaklara aktarmak, bir yerdeki tarihin yaşaması anlamında önemli. Bu görevi yerine getirdiği için Oktay beye çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Özkaynak ve Başkan Aksoy tarafından Özengin’e çiçek ve plaket takdim edildi.

Haber: S. Derya BOSUT

 

 
“SİVAS KONGRESİNİN 100. YILI KUTLU OLSUN”
 
Menemen Ziraat Odası’ndan DenizBank Menemen Şubesi’ne anlamlı plaket
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
“SİVAS KONGRESİNİN 100. YILI KUTLU OLSUN”
“SİVAS KONGRESİNİN 100. YILI KUTLU OLSUN”
Başkan Aksoy pazarcılarla olan tartışmaya nokta koydu
Başkan Aksoy pazarcılarla olan tartışmaya nokta koydu
“ALIŞMAYACAĞIZ, SUSMAYACAĞIZ!”  
“ALIŞMAYACAĞIZ, SUSMAYACAĞIZ!”  
Menemen'de Uyuşturucuya Geçit Yok 
Menemen'de Uyuşturucuya Geçit Yok 
Menemen'de Tarihi Eser Kaçakçıları Yakalandı
Menemen'de Tarihi Eser Kaçakçıları Yakalandı
MESLEKLERİM – 4
MESLEKLERİM – 4
DİŞ ETİ SAĞLIĞINIZ VÜCUT SAĞLIĞINIZIN GÖSTERGESİDİR
DİŞ ETİ SAĞLIĞINIZ VÜCUT SAĞLIĞINIZIN GÖSTERGESİDİR
THK KURBAN DERİSİ BAĞIŞLARINI BEKLİYOR
THK KURBAN DERİSİ BAĞIŞLARINI BEKLİYOR
FOÇA’DA KAZ DAĞLARI VE DOĞA KATLİAMLARINA PROTESTO
FOÇA’DA KAZ DAĞLARI VE DOĞA KATLİAMLARINA PROTESTO
DİŞ SAĞLIĞINIZ KALBİNİZİ DE ETKİLER
DİŞ SAĞLIĞINIZ KALBİNİZİ DE ETKİLER
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın