Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
19 Mart 2015 Perşembe - 09:15

100'üncü yılında Çanakkale Şehitlerimizi yad ettik

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenler düzenlendi. Gelibolu Yarımadası'nda bundan tam 100 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşlarında düşmana karşÄ

100 üncü yılında Çanakkale Şehitlerimizi yad ettik

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenler düzenlendi. Gelibolu Yarımadası’nda bundan tam 100 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşlarında düşmana karşı mücadele vererek kanın son damlasına kadar savaşan ve büyük bir zafer kazanan Şanlı Türk Ordusu ve şehitlerimiz anıldı.

 

Şehitliğe çelenk bırakıldı

İlk tören Yıldıztepe’deki Kubilay Anıtı çevresinde bulunan askeri şehitlikte başladı. Şehitlikteki törene; İlçe Kaymakamı Mustafa Gürdal, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ertuğrul Sağlam, Belediye Başkanı Tahir Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Serbülent Sancar, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Atay, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin belediye başkan adayları ve temsilcileri, şehit aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, gaziler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Protokolün yerlerine almasıyla şehitlik anıtına çelenler sunuldu.

Saygı duruşu takiben Garnizon Komutanlığında görevli bir manga askerin saygı atışı ardından hep birlikte İstiklal Marşımız okundu.

Sonrasında Topçu Üsteğmen Caner Alabacak tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Topçu Onbaşı İsmail Boz’un okuduğu şiirin ardından İlçe Kaymakamı Mustafa Gürdal, Topçu Albay Ertuğrul Sağlam ve Belediye Başkanı Tahir Şahin şehitlik defterini imzaladı.  

Ardından şehit kabirleri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. İlçe Müftüsü İsa Solmaz’ın okuduğu dua ile buradaki törene son verildi.

Öte yandan askeri gazinoda şehit ailelerine garnizon komutanlığı tarafından ikram verildi.

 

Kültür Merkezi’ndeki ‘Özgürlük Ateşi’ yakıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü töreninin ikinci bölümü için Belediye Kültür Merkezi’ne geçildi. Protokol ve davetlilerin salonda yerlerini almasıyla program sunucusu Sibel Aktaş programı arz etti. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirtmek üzere kürsüye davet edilen Menemen Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Efe, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin önemine vurgu yaparak, savaş hakkında kısa anekdotlar verdi. 

 

“Çanakkale, tüm dünyaya Türk’ün adını öğretti”

Türk Silahlı Kuvvetleri adına İlçemiz Garnizon Komutanlığında görevli Topçu Yüzbaşı Mustafa Aksüt kürsüye gelerek, “Ulusça büyük bir heyecan, gurur ve coşku duyduğumuz bu anlamlı günde, her sayfası mübarek ecdad kanlarıyla yazılmış, şanlı tarihimizin en müstesna zaferlerinden biri olan, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümünü kutlamak ve kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, vatanımızın ve milletimizin istiklali ve bölünmez bütünlüğü uğruna, şehitlik mertebesine erişen bütün aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü, gönlümüzdeki tüm şükran ve minnet duygularıyla anmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Şimdi üzerinde durduğumuz bu topraklarda, o büyük kahramanlık destanı yazıldıktan sonra, günümüzde Çanakkale sözcüğü bize özellikle şu üç anlamı ifade etmektedir;

Birincisi; geçilemediği ve asla geçilemeyeceği,

İkincisi; dünya harp tarihinin en başarılı savunması ve tarihte bir dönüm noktasını teşkil etmesi,

Üçüncüsü ise; Türk Ulusunun onurlu mücadelesi ile kahramanlığının kanıtı ve ulusça yeniden doğuşun başlangıcı olmasıdır.

Çanakkale Muharebeleri; bir yandan başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, Türk Komutanı, Türk Askeri ve bunların arkasındaki Yüce Türk Milletinin vatanını savunma, bayrağını ve bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve özverisini gösterirken, diğer yanda düşmanına karşı bile gösterilen saygı, hoşgörü ve insan sevgisinin anıtlaştığı bir destandır.

Çanakkale aynı zamanda bizlere ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü kazandırmış, tüm dünyaya M. Kemal ismini bir daha unutmamak üzere Çanakkale’de öğretmiştir. Milli Mücadele’de Türk Ulusu Çanakkale Zaferi’nin verdiği güven duygusu ve moral gücü ile Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal’in etrafında birleşmiş ve büyüyen bir kitle halinde kurtuluşa yürümüştür.

Çanakkale, Türk Milleti’ndeki var olma azim ve kararlılığının bütün dünyaya haykırıldığı ve varlığına kastetmiş her türlü düşmanın yüzüne bir tokat gibi çarpıldığı, haklı, haklı olduğu kadar da kutsal kabul edilen bir direniş ve nihayetinde tüm dünyaya örnek olan bir zaferin ebedi anıtıdır” dedi.

 

‘Özgürlük Ateşi’ Oratoryosuna büyük ilgi

İlçemiz Atatürk Anadolu Lisesi’nde görevli Sibel Aktaş, Aysel Peynirci, Hüseyin Onurlu, Ertan Atay, Burcu Can, Ercan Akgün ve Esra Özge ile okulun öğrencileri tarafından hazırlanan “Özgürlük Ateşi” adlı oratoryo izleyicilere sergilendi. Çanakkale Savaşı destanının anlatıldığı gösteride sahne alan öğrencilerin ses sanatçılarına adeta taş çıkarttığı görüldü. Oratoryo salondaki izleyicilerden büyük alkış topladı.

Daha sonra Kültür Merkezi girişinde okul tarafından açılan sergi ziyareti ile programa son verildi.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 
Çanakkale Zaferi Foça'da da Törenlerle Kutlandı
 
Vatan size minnettar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Çanakkale Zaferi Foça'da da Törenlerle Kutlandı
Çanakkale Zaferi Foça'da da Törenlerle Kutlandı
Çanakkale Şehitleri Dualarla Anıldı
Çanakkale Şehitleri Dualarla Anıldı
OÇEM'de Çanakkale Zaferi
OÇEM'de Çanakkale Zaferi
Facebook içerik kaldırma kurallarını güncelledi-
Facebook içerik kaldırma kurallarını güncelledi-
 Kuva-yi Milliye”nin Mayası  Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılını Kutluyoruz”
Kuva-yi Milliye”nin Mayası Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılını Kutluyoruz”
  BARAJDA BİR YILLIK SUYUMUZ VAR”
BARAJDA BİR YILLIK SUYUMUZ VAR”
ELELE DERNEĞİ'NDE YÜZLER GÜLÜYOR
ELELE DERNEĞİ'NDE YÜZLER GÜLÜYOR
 Türkülerin Tadı Damaklarda Kaldı
Türkülerin Tadı Damaklarda Kaldı
Atatürk Anadolu Lisesi Çanakkale Ruhunu yaşatacak
Atatürk Anadolu Lisesi Çanakkale Ruhunu yaşatacak
`Kadın sosyalleşirken bilinçlenir`
`Kadın sosyalleşirken bilinçlenir`
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın