Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
9 Aralık 2016 Cuma - 08:00

?2017 yılında emsal davalara başlayacağız?

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kurum-kuruluş müdür ve temsilcilerine seslenen Menemen El Ele Derneği Başkanı Canan Bedük, engelli düzenlemeleri için yasa ile tanınan sürenin 2015 yılında dolduğunu hatırlatarak, 2017 yılında

?2017 yılında emsal davalara başlayacağız?

?2017 yılında emsal davalara başlayacağız?

Menemen El Ele Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kurum-kuruluş müdür ve temsilcilerine verilen kahvaltılı buluşma Tepe Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Celal Sayılır, İlçe Sağlık Müdürü Semra İper, Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Efe, Vakıf Müdürü Tolga Ünlüeroğlugil, Esnaflar Odası Başkanı Mesut Damar, Kızılay Dernek Başkanı Rahmi Arslan, 29 Ekim Mahalle Muhtarı Nurgül Uysal, CHP yönetiminden Hakan Taşkıntuna, kent konseyinde Sebahattin İpektepe, dernek yönetimi ve üyeler katıldı.

Yasadan gelen haklarını arayacaklar

Dernek Başkanı Canan Bedük yaptığı sunumunda, ?1992 yılında Birleşmiş Milletler 3 Aralık´ı Dünya Engelliler Günü olarak kabul etmiştir. Bu günde engelliler için farkındalık yaratacak etkinlikler yapılır.

Yıllarca, hükümetler tarafından sürdürülen yanlış politikalar, sık sık çıkarılan imar afları ile, çarpık kentleşme, engellilerin zor olan yaşamlarını bir kat daha zorlaştırmıştır.

01.07.2005´de çıkan 5378 sayılı kanun ile, engelli düzenlemelerinin tamamlanması kabul edilmiş, ek süre de verilmiştir. Bu süre 2015 yılında dolmuştur.

Engellilerin, yıllardır kentsel düzenlemeler için verdiği mücadeleye, çıkan yasaya rağmen düzenlemeler ya eksik bırakılmış, ya da hiç yapılmamıştır. Bu düzenlemeler sadece kamu kurumlarını değil, kamuya açık hizmet sunan iş erbabını da bağlamaktadır. Düzenleme sadece eğimli rampa değildir. Görme ve işitme engelliler için de gerekli düzenlemeyi yapmak zorundayız.

Derneğimiz, 2017 yılı başında bu hak ihlallerine karşı hukuksal mücadele başlatma kararı almıştır. 2016 yılı boyunca düzenlemelere yönelik uyarıların yapılması işinde sorumluluğu üstlenmiş, sık sık gereken girişimlerde bulunmuştur.

Davamızda haklıyız, bu davayı kazanacağız. Dava açmak isteyen engelli kardeşlerimize de hukuki desteği sağlayacağız. Tüm kamuoyuna duyururuz?            diye ifade etti.

?Engellileri hayatın içinde tutmamız lazım?

Ardından söz alan Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit de, ?Engellileri hayatın içinde tutmamız lazım. Aileye devlet psikolojik destek vermeli. Engelli bireyi olan aile özellikle de zihinsel engelli çocuğa sahipse iki kişilik düşünmek zorunda. Zihinsel engellilere aile gözetiminde devlet korumasını kanunlar ona sağlamış. Bilinçli olunca mücadelede de aile daha gayretli oluyor. Şiddet gören engelliyi mutlaka şikayet edin. Zihinsel engellilerin tacize açık olduğunu da unutmayın. O çocuklar ailenin değil toplumun. Bana ne dememeli? şeklinde konuştu.

Sonrasında 29 Ekim Mahalle Muhtarı Nurgül Uysal, mahalle olarak biriktirdikleri mavi kapak karşılığı alınan tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibine iletilmesi için dernek başkanı Bedük´e takdim etti. Uysal´ın daha önce derneğe beyaz baston da hediye ettiği öğrenildi.

Haber: S.Derya BOSUT

 

 

 

 

 
Meclis´te Samimiyet Tartışması
 
OÇEM´de Dünya Engelliler Günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Türk Kadını Ata´sına Müteşekkir
Türk Kadını Ata´sına Müteşekkir
Toprak Doydu
Toprak Doydu
Lise Yolundan Şikayet Var?
Lise Yolundan Şikayet Var?
ATATÜRK´ÜN MENEMEN´E YAPTIĞI ZİYARETLER
ATATÜRK´ÜN MENEMEN´E YAPTIĞI ZİYARETLER
Çömlek Sektöründe  Menemen´in Altın Yılları
Çömlek Sektöründe Menemen´in Altın Yılları
?UYAN TURKİYEM  İŞTE GERÇEK!?
?UYAN TURKİYEM İŞTE GERÇEK!?
Lokma ile Anıldı
Lokma ile Anıldı
MENEMENLİLERİN BAĞIŞLARIYLA ALINAN VE ADI ?MENEMEN? OLAN  BİR SAVAŞ UÇAĞIMIZ OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?
MENEMENLİLERİN BAĞIŞLARIYLA ALINAN VE ADI ?MENEMEN? OLAN BİR SAVAŞ UÇAĞIMIZ OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?
MENEMEN HALK KÜTÜPHANESİ DESTEK BEKLİYOR?
MENEMEN HALK KÜTÜPHANESİ DESTEK BEKLİYOR?
KUŞ CENNETİNE TESPİT
KUŞ CENNETİNE TESPİT
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın