Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
24 Nisan 2015 Cuma - 09:59

23 Nisan Menemen'de daha da anlamlı kutlandı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 95 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara hediye edişinin yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı. Kub

23 Nisan Menemen de daha da anlamlı kutlandı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 95 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara hediye edişinin yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

Çelenk sunuş töreni

Protokol, öğrenciler ve gaziler, bayrak ve flamalarıyla, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler ve vatandaşların meydanda yerlerini almasının ardından Nazikter Ergene ve Mustafa Coşkun'un sunumuyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülnasır Şimşek Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Çelenk sunuşu takiben Atatürk ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu akabinde Şehit Kemal Ortaokulu Müzik Öğretmeni Şengül Özalp tarafından ulusal marşımız okunarak bayrak çekildi. Buradaki törenin ardından protokol makamlarına geçerek günün anısına koltuklarını çocuklara bıraktı.

Kutlama Töreni

Cumhuriyet Meydanındaki kutlama törenine; Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ertuğrul Sağlam, Belediye Başkanı Tahir Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Atay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İbrahim Karakulak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülnasır Şimşek, resmi ve kamu kurumları amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Atatürk ve tüm şehitler anısına saygı duruşu akabinde ulusal marşımız söylenerek aynı anda iki öğrenci tarafından bayrağımız göndere çekildi.

Minik öğrenciler tarafından protokole çiçek taktim edilerek bayramlaşma gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin geleceği çocuklarımıza emanettir”

Günün anlam ve önemini belirtmek üzere kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülnasır Şimşek, Bugün tüm dünya insanları için çok önemli olan demokrasinin; temelini oluşturan egemenliği kayıtsız şartsız millete veren ve bu hakkının temsil edildiği millet meclisinin açılışının 95. yıl dönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız.

Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığım, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisiydi. İmanı tam, kahraman bir ulusun, şaha kalktığı, haklarını kazanarak egemen olduğu ve bunu bütün dünyaya ilan ettiği gündür.

Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün Dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir. Böyle büyük bir zafer, niçin çocuklara armağan edilmiştir? Çünkü her insan çocuk olarak dünyaya gelmiştir ve dünyayı o gözlerle tanımıştır. Orta Asya'da ecdadımızı bir araya toplayıp oradan büyük bir imparatorluk meydana getiren Asya Hun İmparatoru Metehan da bir zamanlar çocuktu. Malazgirt'te Bizans'ı bozguna uğratarak Türk tarihinin akışını değiştiren Ulu Hakan Alparslan da bir zamanlar çocuktu. Osmanlı Devleti'nin kurucusu büyük devlet adamı Osman Gazi'de bir zamanlar çocuktu. Çağ açıp çağ kapayan, hiçbir milletin başarılı olup ele geçiremediği Konstantin'i İstanbul yapan, Fatih Sultan Mehmet`te bir zamanlar çocuktu. Bu vatanın önderi büyük devlet adamı Atatürk`te bir zamanlar çocuktu.

Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, onlara bir de bayram armağan etmiştir. Bugünde bizlere düşen görev; hem atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yad etmek olmalıdır.

Özellikle ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik tehditler karşısında, her zamankinden daha fazla Cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkma, birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz açıktır. Bu tür bayramları da bu şuur ve düşünce içerisinde değerlendirmek durumundayız” dedi.

Konuşmanın ardından Kubilay İlkokulu öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Ödül Töreni

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yapılan sportif faaliyetlerde dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Ödül töreni sonrasında minik öğrencilere sahne teslim edildi. Birbirinden renkli görüntülerin ortaya çıktığı gösteriler için en büyük ilgiyi işaret dili ile söylenen Türkiye şarkısı gördü. Kubilay İlkokulu 4. sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirilen çalışmayla Türkiye şarkısının tamamını işaret diliyle söyledi. Minik öğrenciler meydanda toplanan kalabalık tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 
Makamlar bir günlüğüne de olsa çocuklarındı
 
Ermeni Soykırımı Bir Yalandır”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Makamlar bir günlüğüne de olsa çocuklarındı
Makamlar bir günlüğüne de olsa çocuklarındı
Foça'da Coşku ve Dostluk Rüzgarı Esti
Foça'da Coşku ve Dostluk Rüzgarı Esti
MENEMEN`DE 25 YIL ÖNCESİ 23 NİSAN BAYRAMI
MENEMEN`DE 25 YIL ÖNCESİ 23 NİSAN BAYRAMI
 Menemen'de Tarım Toprağı Elden Gidiyor”
Menemen'de Tarım Toprağı Elden Gidiyor”
Türk Kadınlar Birliği Menemen Şubesi Ata'nın huzurunda
Türk Kadınlar Birliği Menemen Şubesi Ata'nın huzurunda
 23 Nisan; Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunun habercisi”
23 Nisan; Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunun habercisi”
Miniklerden 23 Nisan Kutlaması
Miniklerden 23 Nisan Kutlaması
  MEYVE FİDANIMLA BÜYÜYORUM”
MEYVE FİDANIMLA BÜYÜYORUM”
Esnaflar Odası'ndan Sağlık Taraması için son çağrı
Esnaflar Odası'ndan Sağlık Taraması için son çağrı
 10 Yıl Sonra Nasıl Bir Foça Görmek İstiyoruz”
10 Yıl Sonra Nasıl Bir Foça Görmek İstiyoruz”
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın