Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
23 Temmuz 2015 Perşembe - 08:00

5 Ülkeden 40 Uzman Menemen'de

Tarımsal Kalkınma ve İyileştirilmiş Gıda Güvenliği için Güney-Güney ve Üçlü İşbirliği (SSTC-ADFS) ortaklık girişimi kapsamında Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ve Birleşmiş Milletler Güney-Güney İşbirliği Ofisi (UNO

5 Ülkeden 40 Uzman Menemen de

Cezayir, Macaristan, Fas, Türkiye ve Özbekistan'daki teknik işbirliği ajansları, tarım bakanlıkları ve mükemmeliyet merkezlerinden gelen 40 uzman, İzmir'de düzenlenen üç günlük toplantıda çiftçi örgütlerinin yönetimi ile ilgili başarılı yerel çözümler konusunda bilgi ve görüş paylaşımında bulunacak. 

Toplantı, Arap Devletleri ve Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgelerinden katılan ülkelerdeki paydaşların ve kurumların kendi metotlarını geliştirmelerini ve aynı zamanda küresel Güney'deki paydaşlarında denenmiş ve sınanmış yöntemleri uygulamalarını kolaylaştırmak amacıyla yapılacak.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın İzmir Menemen'de bulunan Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen açılış toplantısına Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü (TAGEM) Doç. Dr. Masum Burak, IFAD Doğu Avrupa, Kuzey Avrupa ve Orta Asya Program Departman Şefi Abdelkarim Sma, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Şefi Rastislav Vbensky, Birleşmiş Milletler Güney-Güney İşbirliği Ofisi (UNOSSC) Şefi Rogel Nuguid ile katılımcı ülkelerden 40 uzman katıldı.


Bilgilerin paylaşımı sağlanacak
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TAGEM Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak, Cezayir, Macaristan, Fas, Türkiye ve Özbekistan'dan teknik uzmanlar ve temsilcilerin, çiftçi örgütlerinin yönetimi ile ilgili başarılı yerel çözümler ve tarımsal kalkınma ile gıda güvenliğine katkı sağlayan yönlerini ele alacağını ifade ederek, Bu yolla, Arap Devletleri ve Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgelerindeki paydaşların ve kurumların kendi metotlarını geliştirmeleri ve aynı zamanda komşuların da denenmiş ve sınanmış yöntemleri uygulamaları hedefleniyor. Toplantıda sunulan tekrarlanabilir ve ölçeklenebilir çözümlerden bazılarının, özellikle gençlerin ve kadınların faydasını amaçlayan pilot çözümlerin toplantıya katılan ülkelerde seçilen kırsal alanlara transferi için temel oluşturması bekleniyor” dedi.
3 gün sürecek toplantı süresince Menemen Emiralem Regülatörü ile Tire ve Ödemiş Bademli'de bulunan tesislere saha gezileri gerçekleştirilecek.


Sol Sahil Başkanı Önal da sunum yaptı
Öte yandan gerçekleştirilen toplantıya davetli olarak katılan Menemen Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, su yönetimi ve suyun kullanımı hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.
Haber: M. Hulusi YILMAZ

 

 

 
Menemenli Kanaryalar İstanbul yolcusu
 
Sokak hayvanlarına mutlu yuva sıcaklığı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
50 Bin Kişiye İftar
50 Bin Kişiye İftar
Menemenspor 70 Yaşına Bastı
Menemenspor 70 Yaşına Bastı
 Menemen'in gıdası denetimde
Menemen'in gıdası denetimde
Kaymakam veda etti
Kaymakam veda etti
Gaziler Başkan'ın yanında
Gaziler Başkan'ın yanında
Protokolle Bayramlaşma
Protokolle Bayramlaşma
Hiç yetkimiz yok Allah'a şükür!
Hiç yetkimiz yok Allah'a şükür!
Şekere Zam Yok
Şekere Zam Yok
28 Yıllık Topçu
28 Yıllık Topçu
Menemen'de İz Bırakan Kaymakamlar
Menemen'de İz Bırakan Kaymakamlar
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın