Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
9 Mayıs 2019 Perşembe - 11:59

81 İlden Şanlı Bayraklar Menemen´de Sergilendi

Tüm Türkiye´de sergilenmeye devam eden; İzmir ili adına, Kubilay İlkokulu´nun ortak olduğu ?81 İlde Şanlı Bayrağımız? eTwinning Projesi Sergisi kapsamında dün Cumhuriyet Meydanı´nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından program

81 İlden Şanlı Bayraklar Menemen´de Sergilendi

Tüm Türkiye´de sergilenmeye devam eden; İzmir ili adına, Kubilay İlkokulu´nun ortak olduğu ?81 İlde Şanlı Bayrağımız? eTwinning Projesi Sergisi kapsamında dün Cumhuriyet Meydanı´nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından program gerçekleştirildi.

Programa; Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak, Menemen Belediye Başkan Vekili Noyan Özkan, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Oda Başkanları, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Konya-Çumru´dan başlatılan proje 81 İl´e oradan da Azerbaycan´a ulaştı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın seslendirilmesi ile başlayan programda günün anlam ve önemine dair konuşmayı yapan proje yürütücüsü Kubilay İlkokulu öğretmeni Semra Moral, ?Vatan ve bayrak sevgisi bir milleti geleceğe taşıyacak en kutsal iki sevgidir. Geleceğimizin güvencesi, yarınlarımızın mimarı çocuklarımıza bu sevgiyi aşılamak Türk milletini geleceğe taşıyacaktır.

81 İlde Şanlı Bayrağım projesi Konya ili Çumra ilçesinde görev yapan meslektaşlarımız kuruculuğunda bir etwinning projesi olarak oluşturulmuştur. İki kurucu arkadaşımız etvvinning portalında ocak ayında projeyi tanıtıp her ilden bir katılımcı dahil etmiştir.81 ilden gönüllü katılan arkadaşlarımız projeye yoğun ilgi göstermiştir. Bu projeye Kubilay İlkokulu´ndan iki kişi olarak katılmış bulunuyoruz. Tüm katılımcılar olarak anasınıfından liseye kadar her yaş grubundan öğrencilerimizle birlikte yörelerimize göre farklı malzemeler kullanarak, ülkemizin zenginliklerini bir kez daha ortaya koyarken, öğrencilerimize de bayrak sevgisini aşılamayı amaçladık.

Eserler ilk olarak 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programında sergilendi. Çumra´da yapılan sergiye katılımın yoğun olması üzerine Konya ilinde farklı mekanlarda bir hafta süresince sergilenmeye devam etti. Ardından 81 il katılımcısı tüm arkadaşlarımız ile şanlı bayraklarımızı kendi illerimizde sergilemek isteyerek farklı tasarımlara, onları hazırlayan güzel yüreklere dokunmak istedik. Sırasıyla Bolu, Erzurum, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Bursa, Balıkesir ve Manisa´dan sonra İzmir ilimiz adına şanlı bayraklarımızı sergilemenin gururunu yaşıyoruz. Çalışmalarımızın sergilenmesi konusunda bize destek olan Sayın Kaymakamımız ve Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz.

Projemiz sergi aşamasına geldiğinde kardeş ülke Azerbaycan´dan meslektaşlarımızın da katılımıyla projemiz uluslararası mahiyete kavuştu. Sergilenmek üzere tasarladıkları bayraklar bizlere ulaştı. Bizler de sınıflarımızda iki ülke bayrağının bulunduğu tasarımlar hazırlayarak sergilenmek üzere gönderdik. Gönderdiğimiz bayraklar 17 Mayıs´ta Azerbaycan ´da sayın büyükelçimizin de katılacağı bir programda sergilenip bir müzede koruma altına alınacaktır.

Rengini şehitlerimizin kanında alan bayrağımız dünya durdukça var olacaktır. Tüm şehitlerimizi saygı, hürmet ve minnetle anıyorum. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum? şeklinde konuştu.

?Birlik ve beraberliğimize katkı sunması dileğiyle??

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Hakkı Kocataş da şunları ifade etti, ?Tüm Türkiye´de sergilenmeye devam eden ve İl´imiz adına ilçemizden Kubilay İlkokulu´nun ortağı olduğu 81 İlde Şanlı Bayrağımız Sergimize hoş geldiniz. Ulusal bilinci uyandırmak için bayrak sevgisini öğrencilerimize aşılamak amacıyla her yaştan öğrencinin aktif katılımıyla tasarlanan bayraklarımızın yapımı sürecinde bayrağımızın önemini anlatan paylaşımlarla bayrak sevgisi aşılama üzerine adım adım ilerlemiş bir çalışmanın ürünü olan bayraklarımızın sergilendiği sergimizin birlik ve beraberliğimize katkı sunmasını diliyorum?

Konuşmaların ardından Sabahat Akşiray Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinden oluşan ?Mehter Takımı? gösterisini sundu. Yine aynı okuldan öğrenciler eğitmenleri eşliğinde Bayrak Rondu ile sahne aldı.

Kubilay İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elif Sude Kara İstiklal Marşı´mızın 10 kıtasını adeta yaşayarak okuması katılımcılardan yoğun alkış aldı. Menemen Halk Eğitim Merkezi karma zeybek ekibi halk oyunları gösterisi ile programa renk kattı. Kubilay İlkokulu öğrencilerinin proje kapsamında hazırladığı ?Ay Yıldızlı Bayrağım? dans gösterisini öğretmenleri rehberliğinde sahnelemeleriyle program son buldu. Ardından ?81 İlde Şanlı Bayrağımız? eTwinning Projesi Sergisi´nin açılış kurdelesi kesildi. Sergi gezilirken Atıl İdi ve Cengiz Yıldız eşliğinde Sibel Kömür tarafından türküler seslendirildi. Bayrakların yanı sıra Halk Eğitim Merkezi kurslarında yapılan çalışmalar da sergilendi.

Haber: S. Derya BOSUT

 
20 YAŞ DİŞİ
 
Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
20 YAŞ DİŞİ
20 YAŞ DİŞİ
EKONOMİK GİDİŞİ SİMİTÇİ BİLE DOĞRU BİLMİŞ
EKONOMİK GİDİŞİ SİMİTÇİ BİLE DOĞRU BİLMİŞ
AKLA ZİYAN VİCDANA EZİYET GÜNLER
AKLA ZİYAN VİCDANA EZİYET GÜNLER
Menemen´de Trafik Haftası Kutlaması
Menemen´de Trafik Haftası Kutlaması
?Hilal Olsun Türkiye´
?Hilal Olsun Türkiye´
Şampiyon Kupasını Aldı
Şampiyon Kupasını Aldı
?YÜREĞİMİZDEKİ SENSİN?
?YÜREĞİMİZDEKİ SENSİN?
Devlet Hastanesi´nden Türkü Akşamı
Devlet Hastanesi´nden Türkü Akşamı
Turizm Haftası Kutlaması
Turizm Haftası Kutlaması
Menemen´de Kubilay´dan Bir İlk
Menemen´de Kubilay´dan Bir İlk
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın