Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
15 Haziran 2015 Pazartesi - 11:04

ADD Elif Orhan'la Devam

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Menemen Şubesi'nin tüzük gereği 2 yılda bir topladığı Genel Kurulu geçtiğimiz perşembe günü gerçekleştirildi.

ADD Elif Orhan la Devam

Menemen Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 11. Olağan Genel Kurula; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Ziraat Odası Başkanı A.Metin Karagöl, Belediye Meclis Üyeleri Serpil Ertuğ ve Nuray Kızıltepe, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurgül Uysal, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Müesser Kırımlı, Menemen ADD üyeleri katıldı.

ADD Menemen Şube Başkanı Elif Orhan'ın açılış konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Genel Kurula başlandı.

Divan Başkanlığına Serpil Ertuğ seçilirken katipliklere Nuray Kızıltepe ve Nurgül Uysal getirildi.

Türkiye gibi derneğimiz de zor bir süreçten geçmektedir”

Gündemin oybirliğiyle kabulünün ardından kürsüye gelen Menemen ADD Şube Başkanı Elif Orhan konuşmasında, Anlayışıyla çalıştığım 12 yıl boyunca beni yalnız bırakmayan yönetim, denetim ve disiplin kurulunda görev alan arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim. Yerel Yönetim olarak destek veren Derneğimiz üyesi Atatürk sevdalısı Sayın Belediye Başkanım Tahir Şahin`e, belediye ailesine ve aileme sonsuz şükranlarımı sunarım. İyi ki varsınız diyorum” ifadesiyle teşekkürlerini sundu.

Orhan, Ülkemizin içinde bulunduğu koşulları sizler de benim kadar iyi biliyorsunuz.

Büyük Atatürk`ün o güzel sözünü tekrar edersek; ‘Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir' deriz.

O halde temel amacı Atatürkçü düşünceyi tanıtmak ve savunmak olan bir Derneğin üyeleri olarak,

Bu sözleri gerçekten ne kadar önemsemiş olduğumuzu sorgulamak gerekir. Derneğimiz;

geçmişte hiç olmadığı kadar büyük ve önemli bir sorumluluk ağır bir yükümlülük altındadır.

Atatürkçülük artık gönüllülük meselesi olmaktan çıkmış, zorunluluk haline gelmiştir. Bizim A partisi B partisi ile işimiz yoktur. Biz, her şeyden önce laik Cumhuriyet`in yıkıcılarına karşıyız. Biz, halkımızı ortaçağın kör karanlığına itenlere. Devletimizin adından ‘TC' yi kaldıranlara karşıyız. Biz, ulusal bütünlüğümüzü hedef alanlara güneydoğuyu elden çıkarmak isteyenlere, Ege'deki adalarımızı Yunanlılara verenlere karşıyız. Biz, Atatürk`ün heykellerini yıkıp İskilip'li Atıf Hocaların, Şeyh Said'lerin heykellerini dikenlere karşıyız. Biz, KİT'lerin satılmasına karşıyız.

Biz yüce Atatürk`ün ‘Yurtta barış, Dünya`da barış' ilkesinden uzaklaşıp, gerici yobaz düşünceye karşıyız. Biz, rüşvete, hırsızlığa, yolsuzluklara, ülkemizin aşırı borçlandırılıp, geleceğimizin, ipotek altına alınmasına karşıyız. Biz, polis devleti oluşturulup, Berkinlerin, Ali İhsan Korkmazların öldürülmelerine karşıyız.

Türkiye gibi derneğimiz de zor bir süreçten geçmektedir. Değerli üyelerimiz Atatürkçü düşünceye ve derneğimize sahip çıkalım. Aidatlarını ödemeyen üyelerimizi üyelikten çıkarmak zorunda kalıyoruz. Derneğimizin üye sayısı 295'den - 85 üyeye düşmüştür. Her geçen gün üye sayımız azalıyor.

Lütfen her üyemiz en az bir üye getirse üye sayımızı ikiye katlanır. Derneğimizin kapanmasını istemiyorsak hep beraber sahiplenelim. Sesimize ses, mücadelemize omuz verin” dedi.

Karşı kalenin surlarını bir top mermisi deldi”

Ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin yaptığı konuşmasında, Atatürkçü Düşünce Derneğinin bir bireyi, üyesi olmak sizleri ne kadar mutlu ediyorsa beni de mutlu ettiğini çok rahatlıkla söyleyebilirim. Atatürkçü Düşünce Derneğine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu ve görevimizdir. Yaptığımız bu katkıları da çok büyütmemek lazım. Ama esas geçmişten bugüne özveriyle derneği bu günlere getiren insanlar önemlidir. Gönüllülük esasına dayanan dernekçilik zor iştir. Hele 13 yıldan bu tarafa ülkedeki iktidarı da dikkate alırsak Atatürkçü Düşünce Derneklerinin yaşatılması daha da zorlaşıyor. Korku imparatorluğunda yaşadığımız bu ortamda iyi ki karşı kalenin surlarını bir top mermisi deldi” ifadesini kullandı.

Sivil toplum bir çatı altında toplanacak

Başkan Şahin bir projesinden de bahsederek, Eski İtfaiye binasının olduğu yerde orta bir vadede tüm sivil toplum örgütlerini bir araya toplayıp iyi bir mekan yaratma projemiz var. Metronun karşı köşesinde. Proje bitti. İhale aşamasına hızla gidiyor. Orada güzel bir mekan yarattık mı biraz daha fazla katkı koyabileceğiz diye düşünüyorum. Hiçbir ayrım yapmadan daha çağdaş yerlerde hizmet vermelerini istiyoruz. Çünkü sorgulayan bir toplum yaratmak için mutlaka sivil toplum örgütleri yaşatılmalı diye düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların sonrasında Genel Merkez mesajı Nurgül Uysal, Yönetim Kurulu Çalışma Raporu Niyazi Esen, bilanço gelir-gider hesapları ile denetleme raporu Ş.Tuğrul Tuna tarafından okundu. Raporlar hakkında görüş belirten çıkmayınca raporlar oylanarak oybirliğiyle genel kurulda kabul edildi.

Gündemin 11. maddesinde yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri ile genel merkez delege seçimine geçildi. Divana gelen tek liste üyelere sunuldu. Bu liste açık oylama ile oy birliği ile kabul edildi.

Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Elif Orhan, Ş. Tuğrul Tuna, İrfan Şahin,  Hüseyin Koç, Emel Öztürk,  Niyazi Esen, Cem Akdemir

 
Yamaç Paraşütü Tutkunlarının Merkezi Olacak
 
BUĞDAY ÜRETİCİSİ FİYAT BEKLİYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
 MENEMEN'DE HIDRELLEZ Umut Kapısı Hıdır Dede
MENEMEN'DE HIDRELLEZ Umut Kapısı Hıdır Dede
MEBET Yarın   Paşalar” gibi geliyor
MEBET Yarın Paşalar” gibi geliyor
Çanakkale 'açık hava müzesi' olacak
Çanakkale "açık hava müzesi" olacak
 MENEMEN SİZİNLE GURUR DUYUYOR Harmandalı Oyunu Menemen' e Birincilik Getirdi
MENEMEN SİZİNLE GURUR DUYUYOR Harmandalı Oyunu Menemen' e Birincilik Getirdi
‘Güz Gülleri'nin Bestekarı Menemen'de
‘Güz Gülleri'nin Bestekarı Menemen'de
'Kış Uykusu' ödülleri topladı
"Kış Uykusu" ödülleri topladı
NASA`dan Mars`ta okyanus iddiası
NASA`dan Mars`ta okyanus iddiası
CNR Kitap Fuarı yayınevlerini umutlandırdı
CNR Kitap Fuarı yayınevlerini umutlandırdı
Kadın öğretmenlere mobbing araştırıldı
Kadın öğretmenlere mobbing araştırıldı
  8 Mart'ı Buruk Kutluyoruz”
8 Mart'ı Buruk Kutluyoruz”
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın