Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
10 Şubat 2015 Salı - 09:34

Arif Metin Karagöl güven tazeledi

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen Menemen Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu'nda Başkan A. Metin Karagöl delegelerin oyuyla yeniden başkan olarak seçildi. Tek listeyle gidilen seçimde 64 delegeden 57'sinin geçerli oyunu alan Karagöl,

Arif Metin Karagöl güven tazeledi

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen Menemen Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu’nda Başkan A. Metin Karagöl delegelerin oyuyla yeniden başkan olarak seçildi.

Belediye Nikah ve Düğün Salonunda gerçekleştirilen Menemen Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu’na Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Dr. Ülkümen Rodoplu, CHP ve AK Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Çoğunluğun sağlanmasının ardından Genel Kurula başlandı. Verilen önerge ile Divan Başkanlığına Menemen Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal getirildi. Kongrenin birlik ve dayanışma içerisinde geçmesi temennisinde bulunan Önal, sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile toplantıyı açtı.

 

Karagöl, hedeflerinden bahsetti

Açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl, Menemenli üreticilerin sorunlarını çözmek adına tüm delegeleriyle birlikte çalışacaklarını ifade ederek; Yeni dönemde öncelikli hedefimiz tarım alanlarının korunmasıdır. Toprak Koruma Kurulunun en iyi şekilde çalışmasını istiyoruz. Gediz Nehri’nin korunması ve temiz kalması için denetimlerinin iyi yapılması gerekiyor. 44 yıllık sulama tesislerimizin yenilenerek kapalı sisteme geçilmesi gerekiyor. Köylerimizin mahalle olmasından dolayı Çiftçi Malları Koruma Birliği yetişemiyor. Bu konunun İzmir genelinde değerlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda bir havuz oluşturulmasını istiyoruz. Tarım Komisyonlarında Ziraat Odalarının da yer almasını istiyoruz. Atıl durumdaki çöp fabrikasının çiftçilerin ihtiyaçları doğrultusunda daha faydalı bir tesis haline getirilebilir. Emiralem Hali’nin yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Daha fazla geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kuzey aksının en büyük hali haline gelebilir. Ova yollarımızda çok büyük sıkıntı var. Yapılan yollar için teşekkür ediyoruz, fakat daha fazla yolun yapılması gerekiyordiyerek yeni dönemde seçilecek olan yönetim kuruluna başarılar diledi.

 

“Tarım politikaları devamlı olmalı”

Başkan Karagöl sonrasında kürsüye gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, geçiminin bir bölümünü tarımdan sağlamış bir ailenin çocuğu olarak, geçimini topraktan sağlayan üreticinin bugün karşılaştığı sıkıntıları çok iyi bildiğini ifade ederek, Tarımdan eskiden ne kadar çok para kazandığımızı hepimiz biliyoruz. Bugün ise 50 dönüm tarlası olan çiftçimiz dahi Belediyemizden iş ister hale gelmiş. Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınmasını istiyorsak, öncelikle tarım politikalarının stratejik hedefi olmalı. Devlet tarım politikasını iyi belirlemeli ve hükümetler de bunlardan vazgeçmemeli. Bu ülkenin kalkınmasının temel araçlarından bir tanesi tarımdır, köylüdür, çiftçidir, bunu hiç kimse unutmamalı” dedi.

 

“50 kilometrelik ova yolumuzun satıh kaplamasını yapacağız”

2004 yılı öncesinde Menemen’de ova yollarının düzenlenmesi için başlattıkları çalışmalarda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle önemli mesafeler kat ettiklerini ifade eden Başkan Tahir Şahin, ova yollarının düzenlenmesine devam edileceğini açıklayarak; İzmir Büyükşehir Belediyemiz 500 bin m2, Menemen Belediyesi ise yaklaşık 200 bin m2 satıh kaplama yapacak. En kısa sürede çalışmalara başlayacağız. Çiftçilerimizin tarlasına, bağına, bahçesine daha kolay ulaşabilmesi için yaklaşık 50 kilometrelik ova yolumuzun satıh kaplamasını yapacağız” dedi.

 

Başkan Şahin, Ziraat Odasına 2 traktör hediye etti

2012 yılında yürürlüğe giren ‘Bütünşehir Yasası’ ile Menemen Belediyesi’ne devredilen köy tüzel kişiliğine ait olan mallar arasında yer alan tam teşekküllü bir traktörü Menemen çiftçisinin kullanımına sunmak amacıyla Menemen Ziraat Odası’na vereceğini müjdeleyen Başkan Şahin; “Bu traktörün yanı sıra Menemen Belediyesi olarak bir traktör daha Menemenli çiftçilerimize hizmet etmesi için Ziraat Odamıza hediye edeceğiz. Yasa sonrasında köylerimizden belediyemiz bünyesine bağ, bahçe ve tarlalar geçti. Her ne kadar bazı kesimler tarafından yasal olmadığı söylense de, yasal olsun olmasın bu yerleri köylü kardeşlerimiz tarafından kurulan kooperatiflere vereceğim” dedi.

 

“45 bin 500 fidan da biz vereceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projeyle çiftçilere 45 bin 500 fidan dağıtılacağını hatırlatan Başkan Şahin; “Başvuruda bulunan her çiftçimize 25’er adet fidan dağıtılacak. İzmir Büyükşehir Belediyemiz bunu yapıyorsa, Menemen Belediyemiz de kendi bütçesinden 45 bin 500 fidan alarak siz çiftçilerimize dağıtacak. Dağıtılacak meyve fidanlarımızı güle güle dikin, bol kazançlar elde edin. Tarıma desteklerimiz bununla da kalmayacak. Kapımız çiftçilerimize her zaman açık olduğu gibi bundan sonra da açık kalacak” sözleri salondan alkış aldı.

Olağan Genel Kurul Toplantısı, konuşmaların ardından odanın 4 yıllık faaliyet raporu, kesin hesap cetveli ve tahmini bütçesi okunarak oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin son maddesinde 21 asil ve 21 yedek olmak üzere oda meclisi ve yönetim kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. İlçe Seçim Kurulu tarafından yönetilen ve tek liste üzerinden yapılan seçimde, 64 delegeden 57’sinin geçerli oyu ile yeni yönetim belirlendi. Seçilen 21 Meclis Üyesi ise yeni yönetimi belirledi. Arif Metin Karagöl yeniden 6 bin 800 üyesi bulunan Menemen Ziraat Odası Başkanlığı görevine seçilirken, yeni yönetimde ise Bahtiyar Yıldırım, Celal Gelen, Osman Evgi, Ömer İlhan, Tamer Işık ve Yücel Altıntaş yer aldı.

Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Karagöl, kendisine duydukları güvenden ötürü tüm delegelere teşekkür etti.

Haber: Ali Rıza Kemer – M. Hulusi Yılmaz

 
Menemen'de kayıplar devam ediyor: 0-0
 
Menemen'in tek sertifikalı Dövmecisi Saktanber; Dövmede önemli olan ustalık ve hijyendir”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla:  Kartı bizden göndermesi sizden”
14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla: Kartı bizden göndermesi sizden”
Ele geçirilen sigaralar imha edildi
Ele geçirilen sigaralar imha edildi
Menemen Demokrasi Platformu'ndan basın açıklaması
Menemen Demokrasi Platformu'ndan basın açıklaması
İZBAN`da elektrik panosu alevlendi: 3 yaralı
İZBAN`da elektrik panosu alevlendi: 3 yaralı
POLİS MEMURUM
POLİS MEMURUM
Menemen'de sigara kaçakçılarına büyük darbe
Menemen'de sigara kaçakçılarına büyük darbe
Ünlü Psikolog ve İletişim Psikolojisi Uzmanı Doğan Cüceloğlu Aliağa'da
Ünlü Psikolog ve İletişim Psikolojisi Uzmanı Doğan Cüceloğlu Aliağa'da
Koyun ve keçiler Altın Çan için yarışacaklar
Koyun ve keçiler Altın Çan için yarışacaklar
Muammer Aksoy'un katledişinin 25'inci yıldönümü
Muammer Aksoy'un katledişinin 25'inci yıldönümü
Hafta sonu bazı bölgelerde elektrik kesilecek
Hafta sonu bazı bölgelerde elektrik kesilecek
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın