Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
18 Ağustos 2017 Cuma - 12:59

BİR ÇOCUK CİNAYETİNİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Geçen hafta iki olay anlatmıştım. Birincisi daha çok küçük olan gebeliğinin sonlandırılması konusunda karar aşamasında görüşüme başvuran bir Rus gelin hakkındaydı. İkincisi bir liseli çocuğun üvey babası tarafından katledilişi

BİR ÇOCUK CİNAYETİNİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Geçen hafta iki olay anlatmıştım. Birincisi daha çok küçük olan gebeliğinin sonlandırılması konusunda karar aşamasında görüşüme başvuran bir Rus gelin hakkındaydı. İkincisi bir liseli çocuğun üvey babası tarafından katledilişi olayıydı.  Rus gelin Müslüman olduğunu bana ilk kez açıklıyor ve bu sebeple daha kalp atımları başlamamış bir ceninin bile yok edilmesini dinen kabullenemeyeceğini söylüyordu. Oysa dini amaçlı bir yurtta din eğitimi veren bir öğretmen kendisi ile eşi arasında bir engel olarak gördüğü 15 yaşındaki üvey oğlunu katlederek ?ortadan kaldırmayı? içine sindirebiliyordu. Her iki olay da tamamen gerçek olaylardır.

Cinayet olayındaki verilerim basında anlatılanlardan alıntıdır. Başarılı bir öğrenci olan 15 yaşındaki bir çocuk din temelli bir yurtta kalıyor. Bu yurtta kalırken kendilerine din eğitimi veren öğretmeni ile annesinin evlenmesine ön ayak oluyor. Anne eşinden yıllar önce boşanmış kapalı bir hanım. Fotoğraflarda annenin bizim Ege köylülerine özgü geleneksel örtünmeyi yeterli görmeyip daha bir örtülü olduğu görülüyor. İşte bu anne çocuğu gerçek babası ile görüştürmemeye çalışıyor. Kadın yeni evliliğinden de hamile kalıyor. 15 yaşındaki oğlunun ?kaybedildiğini? bildiği halde bunu gizlediği için cinayete katıldığı düşüncesi ile şu an bu anne de tutuklu yargılanmakta.

Bu cinayet olayının içinde iç içe birçok dram var. Bunları kısa maddeler halinde incelemek istiyorum.

Çocuk öz babasına gösterilmemekteymiş. Ülkemizdeki boşanmalarda boşandığı eşine olan kinini hırsını kendi çocuğunu silah olarak kullanarak almaya çalışmak sık rastlanılan bir yaklaşım. Boşanma iki yetişkin arasında anlaşamama ve bunu sonucunda yollarını ayırma durumudur. Ancak bu ayrılık çocuğun sorunu değildir.  Çocuğun bir babası ve bir annesi yine vardır. Bunlardan birisinden koparılmaya çalışılması tamamen çocuğun kendi hırs ve kaprislerine alet edilmesi demektir. Çoğunu seven hiçbir anne babanın böyle bir şey yapamaması gerekir. 

Üvey baba üvey oğlunu eşi ile aralarındaki bağa engel olarak gördüğü için bu cinayeti işlediğini itiraf etmiş. Annenin de bu cinayete bir şekilde katıldığı veya göz yumduğuna yönelik ciddi bulgular var. Ne ilginç ki bazı insanlar kıskançlıklarını veya aşağılık duygularını içlerinde saklayarak yaşıyorlar. Kendilerini tutamayanlar el altından da olsa bu kötü duygularını doyurmak için haince planlar yapabiliyorlar.  Bunun örneklerini artık daha fazla görür olduk. Çok ilginç ki insani değerler çürüdükçe böyle suçları gözünü kırpmadan işleyenlerin oranı her geçen gün artmakta.

Oysa ülkemizde muhafazakarlık da her geçen gün artmaktadır. Nerede ise her mahallenin artık üç beş camisi var. İmam hatip okullarında eğitim görenlerin oranı her geçen gün artmakta. İnsanlarımızın çoğu bir cemaate bağlanma ihtiyacı duyuyor.

Dinimizin insanlara iyi insan olmaları için yollar gösterdiği hepimizin bildiği bir gerçek.  Bir de bizim kültürümüzden gelen olumlu özelliklerimiz var. Buna rağmen bu vahşet nasıl artıyor? Din eğitimi verilirken çağdaş eğitim ihmal ediliyor da ondan. Doğruyu yanlışı ayırt edebilecek kadar yeterli eğitimi olmayan insanlar yetiştiriyoruz. Bunlar kendi varlıklarını bağlandıkları cemaatte buluyorlar. O cemaat onlara maddi olanaklar da sunuyor. Ne denilirse yapacak hale geliyorlar. Kim nereye çekerse oraya gidiyorlar. Dindarlık tam tersine yönlendirilmelerini kolaylaştırıyor. Oysa İslam gerçekte kişi ile Allah arasında aracısız yaşanacak bir dindir.

Cumhuriyet´in bana sağladığı olanaklar sayesinde ülkenin en çağdaş okullarında en gelişmiş eğitimi alırken bir yandan da kuran kursuna gidip iki kez hatim indirmiş birisi olarak uyarmak istedim. 

 
MUSTAFA ÜRESİN
 
BİR GARİP KORO
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
MUSTAFA ÜRESİN
MUSTAFA ÜRESİN
 MEBGEM´DE İLK DERS 'KARDEŞLİK'
MEBGEM´DE İLK DERS "KARDEŞLİK"
Menemen´den Kızılay´a 50 ton biber?
Menemen´den Kızılay´a 50 ton biber?
Pembe Prenses Tır´ı Menemen´de
Pembe Prenses Tır´ı Menemen´de
Menemen Adliyesi´ne Yeni Hakimler
Menemen Adliyesi´ne Yeni Hakimler
Menemen Belediyespor form tutmaya başladı.
Menemen Belediyespor form tutmaya başladı.
Mekanlar ve İnsanlar (Melek Balseven-S.Derya Bosut)
Mekanlar ve İnsanlar (Melek Balseven-S.Derya Bosut)
Kurban Fiyatları Belli Oldu
Kurban Fiyatları Belli Oldu
Çekirdeksiz Sultaniye Üzümün Hasadına Başlandı
Çekirdeksiz Sultaniye Üzümün Hasadına Başlandı
 Aksesuar Dünyası Açıldı
Aksesuar Dünyası Açıldı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın