Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
31 Mart 2017 Cuma - 08:22

Bakan İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Menemen Ticaret Odası ve AKP İlçe Başkanlığı´nın ev sahipliğinde ortaklaşa düzenlenen ?Menemenli işadamları ve sanayicileriyle İstişare Toplantısına? Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü katıldı.

Bakan İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Aksu Düğün Salonları´nda 23 Mart 2017 Perşembe günü yapılan toplantıya; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, AKP İzmir Milletvekili Necip Kalkan, AKP İlçe Başkanı Mithat Çetin, kadın kolları ve gençlik kolları,  Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral ve yönetimi, Esnaflar Odası Başkanı Mesut Damar, Ziraat Odası Başkanı A.Metin Karagöl, Halk Bankası Müdürü Ülkü İzmirlioğlu, işadamları, sanayiciler ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın seslendirilmesi ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan AKP İlçe Başkanı Mithat Çetin, öncelikle bakanı ve konukları selamladı. Menemen´de referandum çalışmaları hakkında bakana bilgilendirmede bulunarak sözlerini sürdüren Çetin, ?Ekipler halinde sahadayız. Sıkılmadık el, girilmedik ev bırakmayacağız. Gelecek dönem Belediye Başkanlığını alma müjdesini de buradan vermek isterim. Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız da dediği gibi milletimizin verdiği karara saygılıyız. Daha güçlü bir Türkiye için Cumhurbaşkanlığı sistemini destekliyoruz. Hayır verecek insanları karşımızda düşman göremeyiz. Çıkan sonuç başımızın gözümüzün üzerine. Menemen´de yaşamaktan ve çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum? dedi.

?Bakırçay Üniversitesi Açılmalı?

Ardından söz alan Menemen Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Konsey Üyesi Yılmaz Güral ise

şu konuları dile getirdi, ?Bölgemizde yer alan Ulukent Sanayi Bölgesi ve benzeri yerlerin bir kimliğe kavuşturulmalıdır. Ulukent Sanayi Bölgesi potansiyeli bakımından gerek konumu gerekse iş hacmine bağlı olarak güçlü bir noktada yer almaktadır. Ancak Organize Sanayi Bölgeleri ve Serbest Bölgelerin aldığı desteklerden maalesef faydalanamamaktadır. Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesine geçiş güzergahında yer alan mevcut yolun genişletilmesi çalışmalarına bir an önce başlanması ve alternatif olan Seyrek Otoban çıkışına bağlanacak yol ile ilgili imar ve kamulaştırma çalışmaların mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yürümesini talep etmekteyiz. Seyrek´te bulunan Bakırçay Üniversitesi´nin ivedi bir şekilde faaliyete geçmesi ve bunun akabinde Menemen merkezinde yer alan 57. Topçu Tugay Komutanlığının yerine ilgili üniversitenin bir fakültesi veya meslek yüksekokulunun getirilmesini, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı kapatılarak İzmir´in kuzey aksının havalimanı ihtiyacının giderilmesi açısından sivil havacılığa açılmasını talep ediyoruz. Menemen´de bulunan ilçe odaları ile birlikte Sanayi Sitesi kurmak istiyoruz, konu ile ilgili desteklerinizi bekliyoruz. İzmir Çevreyolunun Bergama´ya kadar uzatılması hükümetimiz tarafından 2017 Yılı Yatırım Planına dahil edilmesine teşekkür ediyoruz?

?Ekonomiyi büyütecek olan sizlersiniz?

Sonrasında kürsüye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü de, iş dünyası ve sanayicilere şöyle seslendi, ?Sizlerin yaptığınız yatırım, üretim ticaret ve ihracat, oluşturduğunuz katma değer ve istihdam bizim için çok önemlidir. Ekonomiyi büyütecek olan, ülkemizi kalkındıracak olan sizlersiniz. Özel sektör ne kadar başarılı, ne kadar dinamik ve rekabetçi olursa, ülke de o kadar sağlıklı, kaliteli ve istikrarlı bir şekilde büyüyecektir. Biz de tam olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Özel sektörün önünü açmaya, yolunuzdaki engelleri kaldırmaya, iş ve yatırım ortamını iyileştirmeye gayret ediyoruz. Menemen´de bir Plastik İhtisas OSB kurulduğu için plastik sektöründen bir örnek vermek istiyorum. Küçük bir parantez açarak, henüz 2 fabrikada üretim yapılan bu bölgede tüm parsellerde üretime geçildiğinde bin 500 kişiye istihdam sağlamasını beklediğimizi de ayrıca ifade ediyorum. Plastik bizim başarılı olduğumuz ve dış ticaret fazlası verdiğimiz bir sektör?

?Evet ekonomide doping yapacak?

Anayasa referandumu konusuna da değinen Bakan Özlü, ?Hiç şüphesiz, ekonomik hayatımızı ilgilendiren en önemli reform, en büyük devrim, anayasa değişikliği olacaktır. Referandumdan çıkacak olan EVET kararı, ekonomimizde adeta bir doping etkisi yapacaktır. Çünkü ekonomi çevrelerinin en büyük ihtiyacı istikrardır. Yatırımcıların bir ülkede aradığı ilk kriterler istikrar, demokrasi ve adil, hızlı, iyi çalışan bir hukuk sistemidir. Eğer bu kriterler sağlanmıyorsa, diğer kriterlere kimse bakmıyor. İşte anayasa değişikliği, bu üç konuda, ülkemize çok önemli artılar kazandıracak. 18 maddenin her biri, ya yasamayı, ya yürütmeyi veya yargıyı daha etkin hale getirecek düzenlemeler içeriyor? diye ifade etti.

Neler değişecek?

Yeni sistemle birlikte neler değişeceğini madde madde özetleyen Bakan Özlü, ?Gençlerimizin enerjisinden siyaset kurumu da istifade etsin diye milletvekili seçilme yaşı 25´ten 18´e indiriyoruz. Milletvekili sayısını 550´den 600´e çıkartıyor, artan nüfusa göre Meclis´te milletin temsil gücünü arttırıyoruz. Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı gün yapılacak. Aynı gün iki sandık kurulacak. Millet, hem milletvekillerini hem Cumhurbaşkanı´nı bir seferde seçecek, sonra da işine gücüne bakacak. Zira seçimler 5 yılda bir yapılacak.  Erken seçim, kriz, kaos, kurulamayan hükümetler, koalisyon derdi artık olmayacak.  Evet, yeni sistemde, Cumhurbaşkanı seçim kararı alabiliyor, Meclis de beşte üç çoğunlukla seçim kararı alabiliyor. Ancak seçim kararı alan kendi dönemini de bitirmiş olacağı için, bunun çok fazla kullanılacağını zannetmiyorum. Yine bu anayasa değişikliğiyle, TBMM´ye, yani milletin vekillerine, ilk defa Hakimler ve Savcılar Kurulu için üye seçme hakkı getiriyoruz.  Bunlara kim, neden hayır der? Mesela Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri hayır diyor. PKK ve FETÖ de hayır diyor. Aklıyla ve mantığıyla hareket eden, bu düzenlemelere tarafsız bir gözle bakan herkesin bu anayasa değişikliğine destek vereceğine inanıyorum. Doğru ve hızlı karar alabilen ve önü açık, yolu açık, gündemi net bir Türkiye´ye 16 Nisan´da kavuşuyoruz. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, Menemen ve ülkemiz için bugüne kadar yaptıklarınız ve bundan sonra yapacaklarınız için hepinize teşekkür ediyorum? dedi. Konuşmaların ardından Menemen Ticaret Odası Yönetimi tarafından Bakan Özlü´ye Menemen´e özgü ürünler hediye edildi.

Haber: S.Derya BOSUT

 

 
?Türkiye Şampiyonası´na Gidiyorlar
 
NAMLIDIR NAMLI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
?Türkiye Şampiyonası´na Gidiyorlar
?Türkiye Şampiyonası´na Gidiyorlar
HASTANEDE 3 BİRİM AÇILDI
HASTANEDE 3 BİRİM AÇILDI
 Türkü Keyfi Yaşandı
Türkü Keyfi Yaşandı
Kütüphane Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
Kütüphane Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
LARİSSA GÖL EVLERİ TANITILDI
LARİSSA GÖL EVLERİ TANITILDI
Mekanlar ve İnsanlar (Melek BALSEVEN & S.Derya BOSUT)
Mekanlar ve İnsanlar (Melek BALSEVEN & S.Derya BOSUT)
THK´dan Teşekkür Ziyareti
THK´dan Teşekkür Ziyareti
GELECEĞİN ŞEFİ
GELECEĞİN ŞEFİ
Evlilik Yolunda İlk Adımı Attılar
Evlilik Yolunda İlk Adımı Attılar
Evliliğe İlk Adım
Evliliğe İlk Adım
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın