Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
10 Mart 2015 Salı - 08:52

Balbay ve Moroğlu Menemen'de coşkuyla karşılandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nin aldığı ön seçim kararı sonrasında, 29 Mart'ta yapılacak seçimler öncesinde, İzmir 2. Bölge Milletvekilleri ve aynı zamanda Milletvekili Aday Adayları Mustafa Balbay ve Mustafa Moroğlu ilçe örgütÃ

Balbay ve Moroğlu Menemen de coşkuyla karşılandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin ön seçim kararı sonrasında, 29 Mart’ta yapılacak seçimler öncesinde, İzmir 2. Bölge Milletvekilleri ve aynı zamanda Milletvekili Aday Adayları Mustafa Balbay ve Mustafa Moroğlu ilçe örgütüne ziyarette bulunarak partililerle sohbet etti.

İlk olarak partililerle buluşan Mustafa Moroğlu’na İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri ve partili yöneticiler eşlik etti.

İlçe Başkanı Hürol Taklak’ın açılış konuşması sonrasında söz alan Milletvekili Mustafa Moroğlu, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak konuşmasına başladı.

 

“Hakların hangi zor şartlar altında kazanıldığını unutuyoruz”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün tarihçesine kısaca değinen Moroğlu, “Bu gün emekçi kadınları anmak yerine tüketimi arttırmak için kullanılan bir gün haline geldi. Burada bir tüketim çılgınlığı pohpohlanıyor. Kazanılan haklarımızın hangi zor şartlar altında elde edildiğini unuttuğumuz için bugün bu haklarımızdan bu kadar kolay vazgeçiyoruz” dedi.

 

“Kadın özgürlüğü sadece türbana indirgendi”

Kadınların her alanda özgürleşmesi için ilk görevin erkeklere düştüğünü ifade eden Moroğlu, “Kadınların ülkemizdeki istihdam oranı yüzde 26, erkeklerinde yüzde 75. Kadınlarımızın 3’de 1 oranında işsiz durumda. Umarım Haziran’da yapılacak seçimlerle kadın-erkek eşitliğini sağlayacak olan bir parti iktidara gelir. Bu iktidar kadının özgürlüğü mücadelesini sadece türbana indirgemiştir” dedi.

 

“İç güvenlik paketi terörist için değil halk içindir”

Ön seçimler için oluşan ortamı siyasal bir mücadele için kullanılması gerektiğini belirten Moroğlu, “Bu ortamları Türkiye’nin gündemini birlikte konuşmak ve bu gündeme ilişkin mücadeleyi birlikte örgütlemek için kullanmalıyız. İç güvenlik paketi diye bir paket 6 aydır Türkiye’nin gündeminde. Bu paket teröristlere karşı çıkarılan bir paket değil, halkın işine, aşına, ekmeğine ve bunlar için yürüttüğü mücadeleye karşı kullanılacak bir paket” diye ifade etti.

Mustafa Moroğlu konuşmasının ardından partililer tarafından yöneltilen soruları cevapladı.

Moroğlu sonrasında CHP Menemen İlçe Örgütü binasına gelen Mustafa Balbay, burada partililerle bir araya geldi.

Tüm salonu tek tek dolaşan Mustafa Balbay, tüm partililerle selamlaştı.

 

“Kendimi sizin vicdanınıza emanet etmeye geldim”

Hapishaneden çıktıktan sonra ilk geldiği yerlerden birisinin Menemen olduğunu ifade eden Balbay, “Görevde kaldığım 14 ayın hesabını vermeye geldim buraya. Başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin 41 iline gittim. Genel seçim sürecine gelince, ön seçimin olması çok önemli bir olay. Önümde 2 seçenek vardı; Genel Başkanımıza çıkarak hapis haricinde 14 ay vekillik yaptığını söyleyip kontenjanı hak ettiğimi söyleyebilirdim. Diğer yol ise, üyelerimize gitmek ve CHP’nin organlarının en yüce makamı olan üyelerinin vicdanına gitmek. Ben tereddütsüz bu yolu seçtim. Kendimi sizlerin vicdanına emanet etmeye geldim” sözleri salondan büyük alkış topladı.

 

“Hedefimiz iktidardır, onun dışında her yer bize dardır”

29 Mart’taki ön seçimlere değinen Balbay, “Ön seçimde Balbay, mücadeleye devam et derseniz 7 Haziran’da da ülkenin kaderini biz devralacağız. Hedefimiz ve çıtamız budur. Bizim hedefimiz iktidardır, onun dışında her yer bize dardır. Menemen, İzmir’in merkezindeki 4 ilçesinden sonra bence birinci ligde yer alan ilk ilçedir. Ülkenin kaderini devralacağımıza inanmak sadece gücümüzle orantılı bir şey değil. Öncelikle inancımızla ve cesaretimizle orantılı bir şey. Biz bu işi yapacağız diye yola çıkarsak, inanmak ve cesaret bir insanın enerjisinin iki katıdır. Bu inancımızı karşımızdakine de gösterirsek bu iş olur” diyerek, hapishanede başından geçen bir olayı dinleyicilerle paylaştı.

Moroğlu ve Balbay sonrasında CHP Menemen İlçe Örgütü Kadın Kollarının düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yemeğine katıldı.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 
Menemen adım adım zirveye yaklaşıyor: 4-2
 
Foça-Yeni Foça arası Hem konforlu” hem kestirme” oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
8 Mart Kadınlar gününde Ön Seçimin nabzı tutuldu
8 Mart Kadınlar gününde Ön Seçimin nabzı tutuldu
Menemenli emlakçılardan birlik beraberlik çağrısı
Menemenli emlakçılardan birlik beraberlik çağrısı
Foça'da Halk Oyunları Kurslarına Yoğun İlgi
Foça'da Halk Oyunları Kurslarına Yoğun İlgi
3 aydır kayıp olan kadının cesedi bulundu
3 aydır kayıp olan kadının cesedi bulundu
 8 MART ACI BİR KUTLAMA”
8 MART ACI BİR KUTLAMA”
Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun
Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun
Bu hafta 9 film vizyona girecek
Bu hafta 9 film vizyona girecek
Evle birlikte satılık yer altı şehri
Evle birlikte satılık yer altı şehri
GEÇMİŞİ BİLENLERE BU FOTOĞRAFLAR BİR ŞEYLER HATIRLATIYOR
GEÇMİŞİ BİLENLERE BU FOTOĞRAFLAR BİR ŞEYLER HATIRLATIYOR
DEĞİRMENCİ'ye ŞAHİN Desteği
DEĞİRMENCİ'ye ŞAHİN Desteği
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın