Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
7 Nisan 2020 Salı - 16:15

Başhekim Yalçın Yıldırım Gerçek Rakamı Paylaştı

Başhekim Yalçın Yıldırım Gerçek Rakamı Paylaştı

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden paylaşılan Korona virüsünün gerçeği yansıtmayan İzmir sayıları ile ilgili olarak Menemen’de korona şüphesiyle Menemen Devlet Hastanesine başvuran kişilerin sayılarını siz değerli okuyucularımız için araştırdık. Konu ile ilgili gazetemizle gerçek sayıları paylaşan Menemen Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Yıldırım “Şuan itibariyle korona testi pozitif çıkan ve tedavilerini hastanemizde gerçekleştirdiğimiz hastalarımız var” dedi.
Çin’in Vuhan eyaletinde ortaya çıkan korona virüs salgınıyla ilgili genel bilgi vererek sözlerine başlayan Yıldırım “ 2019 kasım ayında Çin’in Vuhan eyaletinde ortaya çıkan korona virüsü ilk olarak Çin’de yayılıp sonra Singapur, Güney Kore, Japonya ve Hindistan’a doğru ilerlemiştir.  Sonraki süreçte İtalya’dan sonra tek tek Avrupa ülkeleri ve Türkiye’ye yayılmıştır. Şubat ayında ise Korona virüsü artık Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak tarif edilmeye başlanmıştır. Korona virüsünün ülkemizdeki ilk vakası 11 Mart 2020 tarihinde yurt dışı menşeili bir hasta tarafından İstanbul’da ortaya çıkmıştır.  Virüsün ortaya çıktığı ilk tarihten itibaren Devletimiz ve Sağlık Bakanlığımız tarafından koruyucu, önleyici tedbirler hızlı bir şekilde alınmıştır.  Biz de  Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde, İzmir özelinde ve Menemen İlçesi yerelinde de tüm tedbirlerimizi almış bulunmaktayız.” dedi.

“5 Adet Servisimizi Pozitif ve Şüpheli Hastalara Tayin Ettik”

Sözlerine Menemen Devlet Hastanesi olarak ilçede ki ve bölgede ki hastalarına hizmetlerini aksatmadan devam ettirdiklerini dile getiren Yıldırım “ Menemen Devlet Hastanesi’ne bugüne kadar Korona şüphesiyle polikliniğe başvuru yapan ve servise şüpheli olarak yatırılan toplam 117 tane hasta oldu. Bu hastalardan 16 tane hastanın testi pozitif, diğerler hastaların testi ise negatif çıktı. Pozitif çıkan hastaların 11 tanesi İzmir’de pandemi hastanesi olarak kabul edilen hastanelere sevk edildi. Geri kalan 5 kişiyi ise hastanemizde oluşturduğumuz servis bölümlerine yerleştirerek oralarda tedavilerine başladık. Bu süreçte hastalarımızın tedavisi, takibi de kurumumuzca özenli bir şekilde devam ettirilmektedir. Bunun yanı sıra kurumumuza şüpheli adı altında yatışı olan testleri negatif çıkan ve genel durumları iyi olan hastalarımızın evde izolasyonu sağlamak amacıyla ve bu süreci geçiresiye kadar evlerinde de takibini yapmak kaydıyla hastanemizden taburcu ettik. Şuan itibariyle servisimizde 37 tane şüpheli olmak üzere takibi yapılıp test sonucu beklenen ve 5 tane de testi pozitif olan hasta yatmaktadır. Bu hastalardan 1 tanesi yoğun bakım servisindedir. Hastanemizde toplam 8 tane servisimizin 5 tanesini covid şüpheli ve pozitif hastalara tayin ettik. Diğer 3 tane servisimizi de Cerrahi branşa tabi hastalara, Dahili branşa tabi hastalara ve diğer Kadın Doğum ve Çocuk hastalarına tayin etmiş bulunmaktayız.  Bu şekilde günlük rutin iş ve hizmetlerimizi aksatmadan gerçekleştirme gayreti içerisindeyiz. Bu süre zarfında 5 tane servisimizi her bir oda da bir hasta olacak şekilde yeniden düzenledik. Yani Menemen Devlet Hastanesi olarak bu süreçte bütün hastalarımızın hizmetlerini hiç aksatmadan devam ettiriyoruz. Ayrıca bu süreçte hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla, hastanemize gelirken yanlarında maskelerini getirmeyen hastalarımıza da maske takdimi yapıyoruz.” dedi.

“Polemik ve Provokasyon Yapılmamalı”
Sözlerine şu sürece kadar Menemen Devlet Hastanesinde çalışan sağlık personeline yapılan test sonucunda pozitif çıkan kimse olmadığı dile getiren Yıldırım “ Bu zaman kadar şüphelendiğimiz birkaç sağlık çalışanlarımız oldu. Testini yaptırdık. Fakat kurum bünyemizde çalışan hiçbir sağlık çalışanının testi pozitif çıkmadı. İnşallah hiçbir çalışanımız hastalanmaz ve diğer hastalarımızın tedavilerine hiçbir aksaklık olmadan devam ederiz. Fakat bazı süreçler biz sağlık çalışanlarını da yıpratıyor. Korona hastalığının tüm dünyada ve ülkemizde görülmesinden sonra bu konuyla ilgili kötü niyetlilerin bu konuyu polemik, provokasyon konusu yaparak yalan yanlış bilgileri sosyal medya üzerinden paylaşıyorlar. Kurumlar da gereğinden fazla hasta olduğunu, bu manada da hastanelerin karantinaya dönüştüğü gibi söylemleri daha öncede duymuşsunuzdur. Bu ifadeler hiçbir şekilde doğru değildir. Yine birkaç gün önce sosyal medya üzerinde İzmir ve ilçeleri hakkında rakamsal olarak gerçeği yansıtmayan, tamamen bilgisayar başında rakamlarla oynanarak hazırlanan bir takım veri hazırlanmış. Bunların içerisinde Menemen Devlet Hastanesinde de 270 tane pozitif hastanın yattığına dair bilgi tüm sosyal medya gündemin de paylaşıldı. Bu veriler tamamen gerçek dışı ve yalandır. Lütfen bunlara inanmayınız. Ben bu zamana kadar bu konuda bana müracaat ederek, konu hakkında rakam sorup bilgi isteyen tüm vatandaşlara tüm şeffaflıkla en doğru bilgileri ilettim ve iletmeye de devam edeceğim. Menemen Devlet Hastanesi için gerçek rakamlar biraz önce benim sizlere bahsettiğim kadardır.” dedi.

“Şüpheli Gördüğümüz Her Hastaya Testi Yapıyoruz”

PCR tekniğiyle tamamen virüsün genetik koduyla yapılan ve akabinde %100 sonuç veren testlerin İzmir’deki bir çok merkezde yapıldığını aktaran Yıldırım “ İzmir’de testin yapılabildiği bir çok merkez ve hastane var. Biz kendi hastanemizde hastalardan aldığımız numuneleri Halk Sağlığı birimlerine gönderiyoruz. Testlerimiz orada yapılıyor ve sonuçlar genelde 12-24 saat içerisinde belli oluyor.  

Bu süreçte Araf’ta kalarak bu korona hastasımıdır diye şüphe ettiğimiz hastalara ise hızlı antikor testini hastanemizde yaparak ona göre önlem alıyoruz. Şüpheli gördüğümüz her hastaya korona testini yapıyoruz. Halk sağlığı birimleri ve hastanelerimizde yeteri kadar testimiz var. İstenildiği kadar numune alınıp test yaptırılabilir” dedi.  

Haber:  Gökay ÖZALP

 
Türk Kızılay’ı Menemen Şubesi Yardımlarına Devam Ediyor
 
Yazlık Mahsuller Dikilmeye Başlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Türk Kızılay’ı Menemen Şubesi Yardımlarına Devam Ediyor
Türk Kızılay’ı Menemen Şubesi Yardımlarına Devam Ediyor
O Kişiler Hakkında Soruşturma Başlatıldı
O Kişiler Hakkında Soruşturma Başlatıldı
CHP’li Sertel’den yerel basına destek çağrısı
CHP’li Sertel’den yerel basına destek çağrısı
Menemen Hatundere Cezaevi Personeli Kendilerini İzole Ediliyor
Menemen Hatundere Cezaevi Personeli Kendilerini İzole Ediliyor
“Ekşi Mayayı Hediye Ediyor, Yardımcı Olmaya Özen Gösteriyoruz”
“Ekşi Mayayı Hediye Ediyor, Yardımcı Olmaya Özen Gösteriyoruz”
Menemen Emniyeti Tarafından Tarihi Eser Kaçakçısı Olduğu Öne Sürülen 2 Kişi Yakalandı
Menemen Emniyeti Tarafından Tarihi Eser Kaçakçısı Olduğu Öne Sürülen 2 Kişi Yakalandı
Menemen Adliyesi’nde 3 Boyutlu Resim Sergisi
Menemen Adliyesi’nde 3 Boyutlu Resim Sergisi
GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
DenizBank’tan süt üreticilerine avantajlı kredi fırsatı
DenizBank’tan süt üreticilerine avantajlı kredi fırsatı
Menemen'de silahlı kavga: 1 yaralı
Menemen'de silahlı kavga: 1 yaralı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın