Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
4 Aralık 2015 Cuma - 08:00

Başka Canlar Yanmadan? KÖPRÜ OLMAZSA OLMAZIMIZ

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Hasanlar Mahalle Muhtarı Bedri Kazak´ı Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

Başka Canlar Yanmadan?     KÖPRÜ OLMAZSA OLMAZIMIZ

Başka Canlar Yanmadan?

 

KÖPRÜ OLMAZSA OLMAZIMIZ

 

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Hasanlar Mahalle Muhtarı Bedri Kazak´ı Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

 

S.D.B: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

B.K: Bedri Kazak. Hasanlar Mahalle Muhtarıyım. Hasanlar´da oturuyorum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Asıl mesleğim minibüs işletmeciliği.

 

S.D.B: Kaç dönemdir muhtarlık görevini yürütüyorsunuz?

B.K: Daha önceki yıllarda azalık tecrübem var. Muhtar olarak ilk dönemim.

 

S.D.B: Mahallenizin şu anki nüfusu ne kadar?

B.K: Hasanlar Mahallesinin 80 hane 230 nüfusu var. Küçük ve huzurlu bir mahalleyiz. Emekli yeri desem yeri var. Sakin. Genç nüfus çok az. Fabrikada çalışanlar genelde Menemen ve Aliağa´da oturuyor. Geçmişe yıllara göre köyün nüfusu gün be gün azalıyor.

 

S.D.B: Mahallenizde en çok karşılaştığınız sorunlar nelerdir?

B.K: Bir takım ihtiyaçlarımız ve sorunlarımız var. Ulaşım yönünden, arazimiz Gediz´in karşısında olduğu için büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bütün sorunumuz bu diyebilirim. İki sene önce ölümlü bir kazamız olmuştu. Hayatını kaybeden yeğenimdi. Muhtar olmama bile bu sebep oldu. Köprü istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza başvurduk. Tahir Başkan da destek veriyor şu an. Büyükşehir´den gelip fotoğraflarını çektiler ama henüz bir geri dönüş olmadı. Bekleme sürecindeyiz.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizden en yoğun gelen talepler neler?

B.K: En büyük talep köprü konusunda.

 

S.D.B: Mahallenizde çocuklara ayrılmış parklar var mı?

B.K: Yok. Tabii ki istiyoruz. Menemen Belediyesi´nin çalışmaları kapsamında sıra bizim köye geldi. Çalışmalar başladı. Parkta gündemde var. Tahir Başkan´ın elinden gelenin fazlasını yapacağına inanıyorum.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi ve Menemen Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin ile ilişkileriniz ve iletişiminiz ne durumda?

B.K: Çok iyi. İstediğimiz zaman randevusuz girip çıkıyoruz. Sıkıntımız yok. Başkan´ım değerli bir insan.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi´nden acil çözüm bekleyen sorunlarınız var mı? Varsa nelerdir?

B.K: Şu an yok. Ne istersek üzerinde çalışıyorlar alo dememiz yeterli. Zaten şu an çalışmalar yapılıyor.

 

S.D.B: İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili beklentileriniz var mı? Varsa nelerdir?

B.K: Büyükşehirden de destek görüyoruz. Mezarlık olsun, ne istersek yapıyorlar. Orada da bir sıkıntı yaşamıyoruz.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizin ağırlıklı iş alanları ve geçim kaynakları nelerdir?

B.K: Genelde rençberlik. Biraz da emekliler var. Zeytin, üzüm yetiştiriyorlar. Büyük baş hayvancılık ne yazık ki kalmadı.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu spor kulübü, spor sahası ve spor tesisi var mı? 

B.K: Yok. Zaten öyle bir ihtiyacımız da yok. Gençlerimiz yok. Diğer mahallelerde yapılan tesislerde oynayan yok. Tasarruf yapma zamanı. Onun için faydalı bir şey yapılması daha iyi.

 

S.D.B: Mahallenizde dernek var mı?

B.K: Mahallemizde herhangi bir dernek de yok.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede sağlık ocağı ya da hastane (Özel-Devlet) var mı? Sağlık ile ilgili sorunlarınızı nasıl gideriyorsunuz?

B.K: Sağlık ocağımız bulunmakta. Muhtarlık binası içinde. Haftada bir gün salı günleri hizmet veriyor. Şu an bir sıkıntı yok.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede eğitim kurumları (Özel-Devlet) var mı?

B.K: Eğitim kurumu yok. Taşımalı eğitim var. Öğrenciler Haykıran´a gidiyor. Taşımada iki seneden beri sıkıntı çekiyoruz. Milli Eğitim´den destek göremiyoruz. Herkes kendi imkanlarıyla okula gidiyor. İki km. altında taşıma desteği zaten verilmiyor. Anne babalar büyük gayret gösteriyor. Bir iki yere başvurduk. Ama bir sonuç elde edemedik. Bu böyle gidecek gibi gözüküyor. O saatlerde ESHOT geçiyor ona bindireceksiniz deniyor. ESHOT muhakkak okul yanından geçmiyor ki, ayrıca ufak çocuklar tek başına bindirilmez ki, anne sabah görüyor öğleden sonra almaya gidiyor. Bu büyük sıkıntı.

 

S.D.B: Mahallenizin ulaşım ile ilgili sorunlarınız var mı?

B.K: Köprü bizim için olmazsa olmazlardan oldu artık. Emiralem regülatörü de kapatılınca sekiz mahalle olumsuz etkilendi. 7 km. dolaşmak zaman kaybı. Arazimiz karşı tarafta. Zaman kaybı yaşamamak için risk alıyor ve geçiyoruz. Büyük tehlike. Kötü sonuçlarını yaşadık. Kendim dahi traktörümü devirdim.

 

S.D.B: Mahallenizde alt ve üstyapı talepleri var mı? Varsa nelerdir?

B.K: Alt yapım yapılalı 20 sene olmuş. İZSU ile görüştük. Zamanı dolduğundan dolayı gündeme alınmış değişecekmiş. Şu an ihale aşamasındaymış. Bu nedenle Tahir Başkanımdan rica ettim. Menemen Belediyesi çalışmaları kapsamında bizi en sona bıraksın. Birkaç köyde gördüm yapılan çalışmalar bozulmuş. Vatandaş olarak rahatsız oldum. Tamam dedi Başkanım da. Park ve tuvaletler gibi özel ihtiyaçlar bitecek taş döşeme sona bırakılacak.

 

S.D.B:  Vatandaşın talepleri ne ölçüde karşılayabiliyorsunuz?

B.K: Geçmişteki köy muhtarlığında ekonomi kendimizdeydi. Şimdi sadece aracı olduk. Yetkililere sorunlarımızı iletebiliyoruz. Topu başka tarafa atıyoruz diyebiliriz. Muhtarlık o duruma geldi maalesef/

 

S.D.B: İlk döneminiz ama bu kısa dönemde unutamadığınız bir talep geldi mi vatandaştan?

B.K: Mahalle olunca köyler bir değişiklik yaşadı. Mahallede koyun, keçi, tavuk olur mu? Senin tavuklar benim bahçeye girdi denmeye başladı. Böyle sorunlar yaşandı. Çevre bakanlığına şikayet ettiler. İnsanlar bocaladı. Ben de dedim ki, arkadaşlar böyle bir şey olamaz evler ve insanlar aynı, biraz anlayışlı olalım.  İlk süreçte bu iki-üç ay sürdü.

 

S.D.B: Muhtarlık yetkileri, maaşı ve sosyal güvencesi yeterli mi? Geçmiş ve bugünkü muhtarlığı değerlendirin desek?

B.K: Kendim mesela bağ-kuru cebimden ödüyorum. Kamu görevlisi deniyor nasıl kamu görevlisi anlamadım. Bir yetki verildiyse tamamen olmalı. Devlet görevlisinin sosyal güvencesinin olmaması çok komik. Geçmişteki muhtarlık daha iyiydi. Azalık tecrübem var. İstenen bir şeyi hiç olmazsa kendin yapabiliyordun. Bütçen çerçevesinde iş planlaması yapıyordun. Halka yapacaklarını duyuruyordun. Şimdi arkamızdan çok konuşuyor insanlar. Yapmadı, yapamadı, ulaşamadı, para alıyor ya kendi cebinden harcasın deniyor.

 

S.D.B: Bizim kurumumuzdan (Menemen´in Sesi Gazetesi) beklentileriniz nelerdir?

B.K: Hizmetiniz için teşekkür ediyorum. İstediğimiz zaman zaten geliyorsunuz. Her zamanki gibi desteklerinizi bekliyoruz.

 

S.D.B: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

B.K: Dediğim gibi ihtiyaçlarımız çok önemli. Zaten çok sorunumuz da yok. Ufak ufak sorunlar. Başkanım da çalışmasını yapıyor. İsteğimiz şöyle, çapraz çalışma yapıyorlarmış dediklerine göre, burada çalışmayı yarıda bırakıp 5 kilometre ilerdeki mahalleye gidiyorlar. Bunu vatandaşa anlatamıyoruz. Ayrıca camimiz tadilat, minaremiz boya istiyor. Müftülüğe gidiyoruz paramız yok diyor. Her köyde aynı durum var.

 

 

 

Anne babaların en büyük sıkıntısı taşımalı eğitimde ulaşım sorunu. 

 
MENEMEN´ İN ŞAMPİYONLUK UMUDU
 
Garaj Kavşağı´na Düzenleme Şart!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Milli Takıma Seçilme Hayratı
Milli Takıma Seçilme Hayratı
MENEMEN´DE İLK
MENEMEN´DE İLK
BARIŞ DİLEĞİYLE?
BARIŞ DİLEĞİYLE?
Çamur Zeki´yi Kaybettik
Çamur Zeki´yi Kaybettik
Rüya projeler
Rüya projeler
İzmir sizinle güzel!
İzmir sizinle güzel!
Büyükşehir´den K.Menderes´e 11. arıtma geliyor
Büyükşehir´den K.Menderes´e 11. arıtma geliyor
Foça´da Yılın İlk Zeytin Sıkımı Gerçekleştirildi
Foça´da Yılın İlk Zeytin Sıkımı Gerçekleştirildi
Bergama´da ?Doğayı Sevdiğini Söyleme Günü?
Bergama´da ?Doğayı Sevdiğini Söyleme Günü?
Finlandiya Eğitim Sistemini Gözlemlediler
Finlandiya Eğitim Sistemini Gözlemlediler
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın