Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
23 Haziran 2020 Salı - 17:04

Başkan Aksoy’dan Bir Yıllık Değerlendirme

Başkan Aksoy’dan Bir Yıllık Değerlendirme

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Tepe Sosyal Tesislerinde gazetecilerle kahvaltıda buluşarak Menemen belediyesinin 1 yılını değerlendirdi.

Menemen’in büyüme ve nüfus artış hızına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Aksoy “ İzmir’in ilçeleri arasında büyüme potansiyeli sahip en büyük ilçelerden birisi Menemen’dir. İzmir’in kuzeyinde nüfusu hızla artarak büyümeye devam etmektedir. Biz bu bilincin farkındayız. Ve Menemen için bir çok proje gerçekleştirdik. Proje yaptıkça eleştiriliyoruz. Ama biz bu eleştirilere cevap vereceğiz. Çünkü eleştirilmek doğru yolu bulmak demektir.” dedi.

“Biz Belediyeyi Borçla Devraldık”

Belediyeyi devraldıklarında nasıl bir sistem içerisinde olduklarını belirten Aksoy “ Belediyeyi devraldığımızda bir müfettiş getirdik. Her şeyi ortaya koymasını istedik. Son üç ayda 67 milyonluk fatura kesilmiş. Bununla ilgili olarak bir çok faturayı yargıya teslim ettik. Menemen Belediyesi’ne kesilen inşaat faturası var, bu harcamalar nereye nasıl yapılmış ? Bununla ilgili şuan mevzu Yargıda. Sonuç ne olur bilemiyoruz. Biz bu sırada 30 milyona yakın borç ödedik. Bir taraftan yatırım yapmak bir taraftan borç ödemek için uğraşıyoruz. Belediyelerin genel olarak hepsi borçludur. Önemli olan bu borca rağmen döngüyü çevirebilmektir.” Dedi.

Projeye Emine Erdoğan’dan Destek

İlçeye ait yapılması planlanan katı atık tesisi kapsamında projeyi bakanlığa sunduklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın projeye destek verdiğini belirten Aksoy “ Bizim nüfusumuz 300 binin altında. Bu yüzden  bu nüfusun üzerindeki il ve ilçelerin bunu projelendirmedi. Bu yüzden bu katı atık projemizi detaylandırıp bakanlığa gittik. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanım projemizi destekledi. Çevre ve şehircilik bakanlığı da geri dönüş yaptı. Sıfır atık projemiz şu an için bakanlıkta, bu proje ile ilgili büyükşehir belediyesi ve Tunç Bey’in bir katkısı olmadı dedi.

“Menemen Ovasından Hiçbir İnşaata İzin Yok”

Menemen Ovası’nda İmar affından yararlanan çok sayıda kişinin olduğunu ve bunun Menemen Ovası için risk taşıdığını belirten AksoyMenemen bir tarım kenti. Burada sadece muz ve çay yetişmiyor. Tüm ürünler yetişiyor. Menemen Ovası’nda inşaata kesinlikle izin vermeyeceğiz. Çanakkale yolunda görülen tüm binalar imar affından faydalanmış durumda. Bu yüzden oralara müdahale etmemiz mümkün değil. Bizim dönemimizde alınan bir imar izni yok. Biz bunu yeniden değiştirdik, planları oluşturduk. Menemen Ovası’nda hiçbir inşaata izin vermeyeceğiz. ” dedi.

Yapılan projeler

Göreve geldiğinden beri Menemen’i değiştirdiklerini belirten Aksoy “Yeni ve modern bir Menemen yaratmak amacıyla yola çıktık. Bu amaç doğrultusunda, Kasımpaşa Üst Geçidi’ni kaldırarak yerine modern ve kullanışlı yeni üst geçidimizin yapımını tamamladık. Perşembe Pazarı projesini en kısa zamanda vatandaşların hizmetine sokmak için çalışıyoruz. Üretici köylü pazarı olarak planladığımız Merdivenli Pazar Yeri inşaatı devam ediyor. Özgür Hayvan Barınağımız’ı yakında tamamlayacağız. Eski Öğretmenevi’nin kreşe dönüştürülmesi projesinde sona geldik.” Dedi.

Yapılacak projeler

Menemen’i değiştirecek projelere başladıklarını da belirten Aksoy “ Emiralem Hal Projesi, Kent 2 Sanat Sokağı, Kent 2 Cumhuriyet Kompleksi, Asarlık Turgut Özal Bulvarı, Gölpark Macera Parkı, Belediye Amatör Spor Kulübü Lokali, Hayat Park Menemen, eski otogar alanının dönüşüm projesi, Kamyon Garajı ve yeni otogar projelerinin ise planlamaları yapıldı, hazırlıklarına önümüzdeki süreçte başlayacağız. Vatandaşlarımızın daha güzel ve konforlu bir şehirde yaşamaları için adımlarla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Erhan ÖZALP

 

 
Menemenli Güvenlik Firması Toplu Şekilde Ateş Ölçme ve Maske Takın Uyarısı Veren Cihaz Geliştirildi
 
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'a Terör Soruşturması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Çalışanlara karanfiller hediye etti
Çalışanlara karanfiller hediye etti
Çavuş Spor Tesisleri Tarım Lisesi Oluyor
Çavuş Spor Tesisleri Tarım Lisesi Oluyor
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
 SAKİN MECLİS
SAKİN MECLİS
Meclis´te Samimiyet Tartışması
Meclis´te Samimiyet Tartışması
?Siz Varsanız Cumhuriyet Var?
?Siz Varsanız Cumhuriyet Var?
2017 Bütçesi Tahmini 115 milyon TL
2017 Bütçesi Tahmini 115 milyon TL
Hizmet Almak İçin Koşturuyor
Hizmet Almak İçin Koşturuyor
Daha sağlıklı su için..
Daha sağlıklı su için..
İzmir´e ?15 Temmuz Demokrasi Meydanı? geliyor
İzmir´e ?15 Temmuz Demokrasi Meydanı? geliyor
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın