Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
4 Aralık 2014 Perşembe - 09:16

Belediye Kültür Merkezi'nde son meclis yapıldı

Menemen Belediye Meclisi Aralık ayı olağan meclis toplantısı Menemen Belediyesi Kültür Merkezi Erdal İnönü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Yeni Belediye Binasının Aralık ayı içerisinde hizmete girmesi planlandığından dolayı Kü

Belediye Kültür Merkezi nde son meclis yapıldı

Menemen Belediye Meclisi Aralık ayı olağan meclis toplantısı Menemen Belediyesi Kültür Merkezi Erdal İnönü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gerekli çoğunluğun sağlandığını ifade eden Başkan Tahir Şahin, Aralık ayı meclisini açtı. Saygı duruşu sonrasında geçmiş tutanak özetleri okunarak kabul edildi.

Menemen; Pınarbaşı, Ulubey ve Sivaslı ile kardeş kent oldu

Gündemin 3. maddesinde Uşak ili Pınarbaşı, Ulubey ve Sivaslı beldeleri ile kardeş kent ilişkisi kurulması görüşüldü.

Konu hakkınsa söz alan Başkan Şahin, “Bu 3 ilçe belediyesiyle kardeş belediye olmak istiyoruz. Onlardan böyle bir talep geldi. Mecliste karar almışlar. Bizlerde fikir alışverişinde bulunmak, maddi ve manevi anlamda destek alıp vermek,  proje ve belediyecilik anlamında destek olmak için önemli” diye ifade etti. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

“Menemen’i daha da modernleştireceğiz”

Bir diğer gündem maddesinde ise Mermerli, Camiikebir ve Pazarbaşı Mahallelerinin bir bölümünü kapsayan imar değişikliği planı mecliste görüşüldü.

Konu hakkında meclisi bilgilendiren Başkan Şahin, “Yeni Belediye Binamızın aynı bölgede kalmasından sonra buralar ciddi katma değer kazanmaya başladı. Buraları daha da modernleştirmek adına, geniş yollar ve parklar açabilmek uğuruna, böyle bir imar çalışması yapmayı uygun gördük. Bu da kendi bünyemiz içerisinde yapılmaya çalışan bir kentsel dönüşüm hareketi. Bunu yapabilirsek Menemen ve Menemenli kazanacak” dedi.

Yapılan oylama sonucu müzekkere oybirliğiyle komisyonlara gönderildi.

AK Parti’nin önergesi reddedildi

Üyeler tarafında verilecek önergeler kısmında AK Parti Gurubu tarafından Başkanlık Divanına bir önerge verildi. Önergede 2013 yılında yapılan Sayıştay Denetimi sonrasında gönderilen raporun Meclise açıklanması ve bir nüshasının AK Parti gurubuna verilmesi istendi.

Öneri oyçokluğuyla reddedildi.

“Olmayan denetleme raporunu nasıl vereyim”

Dilek ve temenniler bölümünde reddedilen önerge hakkında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Av. Hakkı Durmaz, yasa gereği bu raporların meclise açıklanması gerektiğini ifade etti.

Meclis Üyesi Durmaz’a cevap veren Başkan Şahin, “Aslında verilecek bir cevap da yok ama, kendisini bir kez daha bilgilendirelim. Sayıştay kanunu kısmet değişti. 2013 yılının raporları daha gelmedi ki. Ben olmayan denetleme raporunu nasıl vereyim size” diye belirtti.

Kiralık ev gerginlik yarattı

Sonrasında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Seyfo Ülker ise, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e sözlü olarak yönettiği soru önergelerinde, “Bir meclis üyenizin evini 4 bin lira bedelle kiralayarak Belediye levhasını astığınız doğru mu? Belediyelerin meclis üyeleriyle ticari ilişki içinde olması yasak değil mi” ifadelerinde kullandı.

Konu hakkında söz alan CHP Meclis Üyesi Serpil Ertuğ, iddialara sinirlenerek, “Bahsi geçen ev kızıma aittir. Kızım da halasından almıştır. 150 metrekare evi 400 lira ile 2 yıldır Menemen Belediyesine kiralamaktadır. Takdir edersiniz ki bu büyüklükteki bir evin değeri bu değildir. Fakat Belediye tarafından kurs açılmak için ricada bulunulmuş, kızım da bu ricayı kabul etmiştir” dedi.

Başkan Şahin ise, bu iddiada bulunan AK Parti Gurubuna çağrıda bulunarak, bu büyüklükteki bir evi daha ucuza bulabilirlerse, Belediye kursunu oraya taşıyacağını ifade etti.

Dilek ve temenniler bölümü sonrasında Aralık ayı olağan meclisi tamamlandı. Bir sonraki meclisin 5 Ocak 2015 Pazartesi günü saat 17.00’de Menemen Belediye Binası Meclis Toplantı Salonun’da yapılmasına karar verilerek meclis sonlandırıldı.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 
Telefon Dolandırıcıları Menemen'de kıskıvrak yakalandı
 
Toplumda Biz de Varız” dediler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
MEBET Yine Dolu Dolu
MEBET Yine Dolu Dolu
Foçalı Çocuklar Gökkuşağı`na Renk Kattı
Foçalı Çocuklar Gökkuşağı`na Renk Kattı
Seyrek Aşure Günü'nde  3 bin kişiye aşure dağıtıldı
Seyrek Aşure Günü'nde 3 bin kişiye aşure dağıtıldı
Bu hafta 5`i yerli 7 film vizyona girecek
Bu hafta 5`i yerli 7 film vizyona girecek
Kedi Merdiveni'nin yazarı Uzunbay Çocuklarla Buluştu
Kedi Merdiveni'nin yazarı Uzunbay Çocuklarla Buluştu
Yeni Camide Aşure Ziyareti
Yeni Camide Aşure Ziyareti
MEBET Hız Kesmiyor
MEBET Hız Kesmiyor
Yeni Foça Kanalizasyon İnşaatı Başlıyor
Yeni Foça Kanalizasyon İnşaatı Başlıyor
Menemen ‘Geç kalmadı genç geldi'
Menemen ‘Geç kalmadı genç geldi'
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın