Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
2 Haziran 2017 Cuma - 08:00

Bu onur Eshot´un

Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği´nin "Çevre ve Sürdürülebilir Gelişme Ödülü", Türkiye´nin toplu taşımacılıktaki ilk elektrikli otobüs filosunu kuran ...

Bu onur Eshot´un

Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği´nin "Çevre ve Sürdürülebilir Gelişme Ödülü", Türkiye´nin toplu taşımacılıktaki ilk elektrikli otobüs filosunu kuran ve bu araçlarda kullanacağı elektriği kendi santralinde üretmek için çalışmalarını sürdüren ESHOT´a verildi. İzmir ulaşımının bu "onur ödülü", Kanada´daki "Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı"nda takdim edildi.

 

Çevreci, ekonomik, konforlu ve sürdürülebilir bir toplu taşımacılık ilkesiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin elektrikli otobüs atağı ülke dışında da yankı uyandırdı. Geçen Nisan ayında 20 Adet full elektrikli otobüsü hizmete sunan Büyükşehir Belediyesi´nin ulaşım kuruluşu ESHOT´un, otobüslerin tüketeceği elektrik enerjisini de Buca Gediz Atölyesi´nde kurulumunu sürdürdüğü güneş enerjisi santralinden karşılayacak olması, Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği´nin (UITP) dikkatinden kaçmadı.

ESHOT Genel Müdürlüğü´nün hayata geçirdiği "Elektrikli Otobüs ve Güneş Enerjisi Santrali Entegre Projesi", bu alanda dünyada ilk olması nedeniyle UITP tarafından verilen "Çevre ve Sürdürülebilir Gelişme Ödülü"ne layık görüldü.

Kanada´daki "Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı"nda düzenlenen törende ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Fazıl Ölçer, bu önemli ödülü Türkiye´nin Kanada Büyükelçisi Selçuk Ünal ve UITP Genel Sekreteri Alain Flaush´un elinden aldı.

 

Yüzde 80 tasarruf sağlıyor

Uzun süren inceleme ve araştırma çalışmalarının ardından kentin coğrafi ve iklim şartlarına göre üretilen İzmir´in elektrikli otobüsleri, günde 250 km. yol alabiliyor, elektrik dışında hiçbir enerji kaynağı kullanmıyor. Karbon salımını sıfıra düşüren elektrikli otobüsler, dizel otobüslere oranla yüzde 80´in üzerinde tasarruf sağlıyor, sessiz ve konforlu yolculuk olanağı sunuyor.

Bununla birlikte ESHOT Genel Müdürlüğü´nün 400 adet elektrikli otobüs alımı için hazırlattığı fizibilite raporu da Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanarak yatırım bütçesine alındı. 

 
Kuzumun Kuzusu?
 
FOÇALI ÖĞRENCİLER ?AKIL ve ZEKÂ OYUNLARI´ OYNADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
?2017 yılında emsal davalara başlayacağız?
?2017 yılında emsal davalara başlayacağız?
Türk Kadını Ata´sına Müteşekkir
Türk Kadını Ata´sına Müteşekkir
Toprak Doydu
Toprak Doydu
Lise Yolundan Şikayet Var?
Lise Yolundan Şikayet Var?
ATATÜRK´ÜN MENEMEN´E YAPTIĞI ZİYARETLER
ATATÜRK´ÜN MENEMEN´E YAPTIĞI ZİYARETLER
Çömlek Sektöründe  Menemen´in Altın Yılları
Çömlek Sektöründe Menemen´in Altın Yılları
?UYAN TURKİYEM  İŞTE GERÇEK!?
?UYAN TURKİYEM İŞTE GERÇEK!?
Lokma ile Anıldı
Lokma ile Anıldı
MENEMENLİLERİN BAĞIŞLARIYLA ALINAN VE ADI ?MENEMEN? OLAN  BİR SAVAŞ UÇAĞIMIZ OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?
MENEMENLİLERİN BAĞIŞLARIYLA ALINAN VE ADI ?MENEMEN? OLAN BİR SAVAŞ UÇAĞIMIZ OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?
MENEMEN HALK KÜTÜPHANESİ DESTEK BEKLİYOR?
MENEMEN HALK KÜTÜPHANESİ DESTEK BEKLİYOR?
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın