Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
9 Ağustos 2016 Salı - 14:08

Bu onur İzmir´in

Engellilerin yaşamını kolaylaştıran mekan ve araçlara yönelik olarak Türkiye´de sadece İzmir´de dağıtılan ?Kırmızı Bayrak?ların sayısı 3 yılda 48´e ulaştı.

Bu onur İzmir´in

Bu onur İzmir´in

 

Engellilerin yaşamını kolaylaştıran mekan ve araçlara yönelik olarak Türkiye´de sadece İzmir´de dağıtılan ?Kırmızı Bayrak?ların sayısı 3 yılda 48´e ulaştı. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş´ye bağlı Bostanlı, Karşıyaka, Konak ve Üçkuyular iskeleleri de 3 yıldızlı kırmızı bayrağını göndere çekti.


Türkiye´de ilk ve tek olarak İzmir´de hayata geçirilen ?Kırmızı Bayrak´ uygulaması, kentte giderek yaygınlaşıyor. Engelli vatandaşların erişimine uygun mekanların sayısının arttırılmasını hedefleyen uygulamayla ?Kırmızı Bayrak? alan kurumlardan İZDENİZ A.Ş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kırmızı Bayrak Komisyonu tarafından denetimden geçtikten sonra ?2 yıldızlı Kırmızı Bayrak? sahibi Bostanlı, Karşıyaka, Konak ve Üçkuyular iskelelerinde yapılan çalışmalarla bu kez ?3 yıldız? almaya hak kazandı.

 

?Eksikler tamamlandı, 3 yıldızı hakettik?

Katamaran tipi 15 yeni yolcu gemisinin 11´inin hizmete başladığını ve bu gemilerde hem bedensel, hem görme hem de duyma engelliler için her türlü ulaşımın kolaylığı olduğunun önemini vurgulayan İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan, ?Engelli vatandaşlarımıza en iyi şekilde seyahat etme hakkını vermek zorundayız. Karşıyaka, Konak, Bostanlı ve Üçkuyular iskelelerimizdeki eksikliklerimizi de tamamlayarak engelli yolcularımızın erişilebilirliğinin en üst seviyesi olan üç yıldız almaya hak kazandık? dedi.

 

Kırmızı Bayrak komisyonu

Engellilerin kent içindeki yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaları teşvik amacıyla başlatılan uygulamada, kırmızı bayraklar, farklı kurum temsilcilerinin yer aldığı bir komisyon tarafından veriliyor. Kırmızı Bayrak Komisyonu´nda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, İzmir Kent Konseyi, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği temsilcileri ile ortopedik, görme ve işitme engelliler ile ilgili faaliyet gösteren dernek temsilcileri yer alıyor.

 

Kırmızı Bayrak nasıl alınıyor?

?Kırmızı Bayrak? almak için İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı´na yazılı olarak başvuru yapılır. Komisyonu üyeleri arasından belirlenen Denetleme Komitesi, hazırlanan tespit formları ile birlikte yerinde denetleme yapar ve raporunu Komisyona sunar. Komisyon, tespit formunda aranan erişilebilirlik özeliklerinin niteliğine ve sayısına göre talebi yapan kuruma ?Kırmızı Bayrak? verilip verilmeyeceğine karar verir. Olumlu verilen karar; İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi´nin onayından sonra kesinleşir ve ilgili kuruma ?Kırmızı Bayrak? verilir.

 

İşte gurur tablosu

İzmir´de Kırmızı Bayrak almaya layık görülen kurum ve kuruluşlar şöyle;

İzmir Metro A. Ş (3 Yıldız), Torbalı Belediyesi-Suyun Başı Mesire Alanı (2 yıldız),  Torbalı Belediyesi-Engelsiz Yaşam Parkı (3 Yıldız), Bayraklı Belediyesi Engelli Hizmet aracı (3 yıldız),  Karşıyaka Belediyesi Hizmet binası (1 yıldız), Park Bornova Outlet Center (2 yıldız), Farklı Cafe Restoran (1 yıldız),  Buca Hasanağa Bahçesi (1 yıldız), Bergama Doğa Koleji Hizmet binası (1 yıldız),  Balçova 4 No´lu Nusret Fişek Aile Sağlığı Merkezi Hizmet Binası (2 yıldız), İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü Engelli Hizmet araçları (2 yıldız),  Bayraklı Kent Koleji ve Sosyal Destek Merkezi (1 yıldız),  İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü´ne bağlı otobüsler (5 model-3 yıldız) ve (3 model-2 yıldız),İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza Genel Müdürlüğü´ne bağlı kafe ve restoranlar (İnciraltı Kafeteryası 2 yıldız, Tarihi Havagazı Fabrikası 1 yıldız, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti içerisinde yer alan Kafeterya 2 yıldız, Eşrefpaşa Hastanesi içerisinde yer alan Kafeterya 1 yıldız, Doğal Yaşam Parkı Kuğulu Kafe 1 yıldız, Doğal Yaşam Parkı Develi Kafe 1 yıldız, Yasemin Kafe ve Restoran 1 yıldız), Forum Bornova (2 yıldız) ve Ege Üniversitesi Kütüphanesi (1 yıldız), DEÜ Uzaktan Eğitim ve Araştırma merkezi (3 yıldız), Gaziemir Çağdaş Yaşam Nuriye Akman Anaokulu (2 yıldız), Tire Belgin ?Atilla Çallıoğlu Fen Lisesi (2 yıldız), Koçtaş Yapı Marketleri Tic. A.Ş Bornova Şubesi (3 yıldız), Renaissance İzmir Otel (3 yıldız), İZDENİZ A.Ş Genel Müdürlüğü Bostanlı Vapur İskelesi (3 yıldız), Karşıyaka Vapur İskelesi (3 yıldız), Konak Vapur İskelesi (3 yıldız), Üçkuyular Vapur İskelesi (3 yıldız), Pasaport Vapur İskelesi (1 yıldız), Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi (2 yıldız), Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi (3 yıldız), Maison Vourla Otel-Urla (1 yıldız), Koçtaş Yapı Marketleri Tic. A. Ş. Mavişehir Şubesi (2 yıldız), Urla Devlet Hastanesi (2 yıldız), İzmir Büyükşehir Belediyesi 13 adet Yolcu Vapuru (3 yıldız), İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 adet Arabalı Yolcu Vapuru (3 yıldız), Buca Belediyesi Hizmet Binası (1 yıldız), Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi (2 yıldız), Ahmet Piriştina Kültür Merkezi (2 yıldız), Deniz Baykal Kültür Merkezi (2 yıldız), Narlıdere Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (3 yıldız), Dikili Devlet Hastanesi (2 yıldız), İzmir Yeni Sistemli Koleji (1 yıldız), İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Çiğli Bölgesi Üst Geçitleri (2 yıldız), Ayrancılar Türk Telekom Çok Programlı Anadolu Lisesi( 2 yıldız)

 

Yıldızlar neyi temsil ediyor?

?Kırmızı Bayrak?, 1, 2 ve 3 yıldızlı olmak üzere üç kategoride veriliyor. 1 yıldız erişilebilirlik konusunda Teknik Şartname´de belirtilen kriterlerin en az yüzde 60´ını, 2 yıldız en az yüzde 75´ini sağlayan, 3 yıldız ise belirtilen kriterlerin en az yüzde 90´ını sağlayan kamuya açık faaliyet gösteren açık veya kapalı mekanlara ile ulaşım araçlarına verilen ?Kırmızı Bayrak?ı temsil ediyor.

 
Doğal Yaşam ailesi büyüyor
 
Umut imecesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Doğal Yaşam ailesi büyüyor
Doğal Yaşam ailesi büyüyor
İki fotoğraf arasındaki '30 bin' fark!
İki fotoğraf arasındaki "30 bin" fark!
Selçuk ve Menderes´te taşkın kabusuna son
Selçuk ve Menderes´te taşkın kabusuna son
Coffee Bron Snack House  YEREL BASININI  KAHVALTIDA AĞIRLADI...
Coffee Bron Snack House YEREL BASININI KAHVALTIDA AĞIRLADI...
YİTİRDİKLERİMİZ
YİTİRDİKLERİMİZ
KASIMPAŞA SPOR SON KUBİLAY KUPASINDA?
KASIMPAŞA SPOR SON KUBİLAY KUPASINDA?
İzmir´e ?Mavi Bayrak? bereketi
İzmir´e ?Mavi Bayrak? bereketi
Umut yuvası
Umut yuvası
İç turizmde İzmir hamlesi
İç turizmde İzmir hamlesi
Alaybey´de tramvay zamanı
Alaybey´de tramvay zamanı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın