Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
9 Eylül 2016 Cuma - 08:00

Bu zaferi kazandıranlara minnettarız

30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de her yaştan vatandaşın katılımıyla kutlandı.

Bu zaferi kazandıranlara minnettarız

Bu zaferi kazandıranlara minnettarız 

30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yıldönümü kutlamalarında ilk tören Cumhuriyet Meydanı´nda yapıldı. Buradaki çelenk sunum törenine; Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Erkan Karan, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kamil Yılmaz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, meslek odalarının başkan ve yöneticileri, gaziler, muhtarlar, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören; Menemen Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Reşat Aslan´ın sunumu ve programı arz etmesinin ardından Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Çelenk sunuşunu takiben saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımız söylendi. Sonrasında protokol Kaymakamlık makamına geçerek burada tebrikleri kabul etti.

Büyük Zaferin 94. yıldönümü kutlamaları için Atatürk Caddesi´ndeki Park Durağı´nda kurulan platformda protokol, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve muhtarların yerlerini almasının ardından Kaymakam Yiğit, Garnizon Komutan Vekili Karan ve Belediye Başkanı Şahin törene katılanların ve halkımızın bayramını kutladı.

Tören yöneticisinin komutuyla birlikte saygı duruşu, ardından Menemen Belediye Bandosu eşliği ve Rahime Ergür yönetiminde İstiklal Marşımız okundu.

Türkiye Cumhuriyeti´nin temelleri atıldı

Günün anlam ve önemini belirtmek üzere kürsüye davet edilen Garnizon Komutanlığı´ndan Topçu Üsteğmen Mehmet Tosun, ?Bugün; yüce milletimizin tarih sahnesinde varoluşundan bugüne kadar onu yok etmeye çalışan zihniyetin, tarihte eşine az rastlanır bir galibiyetle mağlup edildiği 30 Ağustos Zaferi´nin 94´üncü yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz.

Düşmanları tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş milletimiz, 94 yıl önce bugün; 30 Ağustos Zaferi ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere anlamlı, ağır ve uzunca bir süre unutamayacakları bir ders vermiştir. Türk milleti, işgal güçlerini Anadolu´nun sinesinde boğmuş, binlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür.

Bu zafer, yüce Türk ulusu ve onun bağrından çıkmış kahraman ordusunun, en zor şartlarda bile, hiçbir güce boyun eğmeyeceğinin; egemenliği ve özgürlüğü söz konusu olduğunda gücünün ve yeteneğinin hiçbir engel tanımayacağının eşsiz bir örneğidir.

Yüce milletimizin vatan sevgisinin, yıkılmaz azim ve iradesinin bir eseri olarak ortaya çıkan, bu zaferle, sadece düşman mağlup edilmemiş, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti´nin temelleri de atılmıştır. Ulusumuzun tam bağımsız ve özgür yaşaması için gerekli koşullar sağlanmış, ulusal onur bu zaferle tekrar onarılmış, Türk ulusuna çağdaşlaşma yolunu açan ve modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal alanda yapılmış birçok yenilikle buluşturan Türk devriminin meşalesi yakılmıştır. Bu meşalenin ışığıyla yola çıkan ulu önder, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma hedefinin ancak; laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti çatısı altında gerçekleşebileceğine inanmış, bu doğrultuda bir aydınlanma ve yenilenme hareketi başlatmıştır. Bu hareketin başarıya ulaşmasında şüphesiz ki Türk ulusunun ordusu ile birlikte tek vücud olmasının önemi çok büyüktür. Bizlere bu eşsiz zaferleri armağan eden, canları pahasına bağımsız ve      özgür   yaşamamızı sağlayan o büyük

kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz, Türkiye Cumhuriyeti´ni,     onun    temel değerlerini, bölünmez bütünlüğünü,      birlik    ve beraberliğini korumak ve 

yaşatmaktır. Bu sorumluluğu yerine getirmek Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar var olmasının en önemli koşuludur. Akıl ve bilimin rehberliğinde milli egemenlik ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürkçü düşünce sistemi, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetleri´mize yol gösteren ışık olmaya devam edecektir. Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve desteğinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğu gibi bugün de ulusunun emrinde, Türkiye Cumhuriyeti´nin bekasına, bölünmez bütünlüğüne yönelecek her türlü tehdidi ortadan kaldırma azim ve kararlılığı içerisindedir. Bize bu zaferi kazandıran, başta ulusumuzun ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan ve ulusu için bir an bile terettüd etmeden hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anar, kahraman gazilerimize ve yüce Türk milletine şükranlarımızı sunarız? şeklinde konuştu.  Konuşma esnasında top atışı yapıldı.

Konuşmanın ardından Menemen Anadolu Lisesi´nden Aynur Karaca ?Akdeniz´e Doğru? adlı şiiri okudu. Menemen Anadolu Lisesi´nden Hakan Canteker de ?30 Ağustos? isimli şiirle seslendi. Menemen Halk Eğitim Merkezi karma zeybek ekibi halk oyunları sergiledi. Askeri birlikler, gaziler ve bir grup öğrencinin resmi geçidi ile program son buldu.

Haber: S. Derya BOSUT

 

 
İsmi Spor Salonu´nda Yaşayacak
 
Gölpark Menemen´de Açılış İzdihamı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen´de Kurban Kesim Yerleri
Menemen´de Kurban Kesim Yerleri
Menemen´den Manisa istikametine giden trenler
Menemen´den Manisa istikametine giden trenler
Usumu Ailesi´nin Mutlu Günü
Usumu Ailesi´nin Mutlu Günü
MENEMEN´İN  TARİH KÖŞESİ...
MENEMEN´İN TARİH KÖŞESİ...
ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLMÜYOR
ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLMÜYOR
Büyükşehir´den Menemen´e tarım aletleri
Büyükşehir´den Menemen´e tarım aletleri
Menemen´de 30 Ağustos Kutlama Programı
Menemen´de 30 Ağustos Kutlama Programı
Cumhuriyet Başsavcısı olarak ilk görev yeri
Cumhuriyet Başsavcısı olarak ilk görev yeri
İlk Genel Kurulunu Yaptı
İlk Genel Kurulunu Yaptı
Menemen´de üzümün hikayesi
Menemen´de üzümün hikayesi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın