Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
29 Ağustos 2016 Pazartesi - 08:00

Büyükşehir´den Menemen´e tarım aletleri

Büyükşehir´den tarıma destek

Büyükşehir´den Menemen´e tarım aletleri

Büyükşehir´den Menemen´e tarım aletleri

Büyükşehir´den tarıma destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı, aralarında Menemen Ziraat Odasının da olduğu İzmir´den 17 Ziraat Odasına tarım aletleri dağıttı. (1. Sayfa giriş yazısı)

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı tarafından, aralarında Menemen Ziraat Odasının da olduğu İzmir´deki 17 Ziraat Odasına tarım aletleri dağıtım töreni İnciraltı Park Ormanında geçtiğimiz salı akşamı gerçekleştirildi.

Tarım aletleri makine parkında neler var?

Törenin ardından konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl, ?İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin Tarım Dairesi Başkanlığı var.  Türkiye´deki diğer belediyeler de ufak ufak yapmaya başladı bu birimi ama bunu Türkiye çapında yapan ilk İzmir Belediyesi. Tarım Dairesi yıllardır başarılı çalışmalara imza atıyor. Mesela bizim Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü´nün yeni arı çeşitleri ve teknikleri konusunda hem eğitim veriyor hem de arı dağıtıyor, koyun-keçi dağıtıyor, koyunculuk eğitimi veriyor, fidan dağıtıyor. Ayrıca üreticilerin ürettiği ürünleri satması için çeşitli çalışmalar yapıyor, kooperatiflerden mal alıyor. Bu verimli çalışmalar için üreticiler adına Aziz Kocaoğlu´na teşekkür ederiz. Bu kapsamda İzmir´deki 17 Ziraat Odasına tarım aleti parkı kuruldu. Aslında 20 Ziraat Odası da törendeydi. 3 tanesi makine parkı istemedi, soğuk hava, kesimhane gibi talepte bulunmuştu. 17 odaya 17 tane traktör ayrıca da 4 tane merkezi kullanılacak diye çok büyük traktör hediye edildi. Menemen Ziraat Odası olarak da bize 120 beygir bir traktör, arkasına bilgisayarlı tesviye makinesi, dip kazan, dal öğütme makinesi, bağ ve meyve ağaçlarının arasını süren, çapalayan kıvrak freze denen bir alet ve ekim mibzeri verildi. Temelden başladığımız için ilk etapta bunları düşündük. Uzun soluklu bir çalışma bu denilerek seneye de yeni aletler talep edebileceğimiz belirtildi? şeklinde bilgi verdi.

Ziraat Odasına başvurmanız yeterli

Bu tarım aletlerinin nasıl kullanılacağını sorduğumuzda Karagöl şunları söyledi, ?İzmir´de bazı ilçelerde Kınık, Tire, Torbalı, Kemalpaşa Ziraat Odalarında makine parkı var. Onların çalışma prensiplerini araştırdık. Şoförümüz olacak. Eğitimlere göndereceğiz. Bilinçli olacak. Bu işin kendine göre bir bütçesi ve döner sermayesi olacak. Maliyetinin üzerinde masraflar çıktıktan sonra çiftçilere hem otokontrol sağlayan hem de gücü olmayan çiftçilere daha çok yardımcı olmaya çalışacağız. Belli bir bedel karşılığı bu aletler tüm üreticilerimizin kullanımına açık olacak. Mazot, şoför ve amortismanı ayırmamız yetiyor. Tarım aletleri geldiği zaman bir hafta süreyle sergileyeceğiz hemen ardından da önümüzdeki ay içinde bu uygulamayı başlatacağız. Çiftçilerimizden bu anlamda talep bekliyoruz. İhtiyacı olan odamıza başvursun. Buna bir sistem getireceğiz. Haksızlığa meydan vermemek adına sıraya koyacağız. Yalnız imkanı olmayan, traktörü olmayan çiftçilere öncülük tanıyacağız. Bu makineler güçlü makineler herkese yeteceğini düşünüyorum?

Haber: Deniz GÜL

 

 

 

 

 

 
Menemen Belediyespor transferde hız kesmiyor
 
ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLMÜYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen´de 30 Ağustos Kutlama Programı
Menemen´de 30 Ağustos Kutlama Programı
Cumhuriyet Başsavcısı olarak ilk görev yeri
Cumhuriyet Başsavcısı olarak ilk görev yeri
İlk Genel Kurulunu Yaptı
İlk Genel Kurulunu Yaptı
Menemen´de üzümün hikayesi
Menemen´de üzümün hikayesi
İran Bilgilendirme Toplantısı   Menemen´de Yapıldı
İran Bilgilendirme Toplantısı Menemen´de Yapıldı
Kuru üzümde rekolte tahmini açıklandı
Kuru üzümde rekolte tahmini açıklandı
Dikkat Yeni Hedefleri Çiftçiler  Hasadınız Zehir Olmasın!
Dikkat Yeni Hedefleri Çiftçiler Hasadınız Zehir Olmasın!
Menemenin Saklı Cenneti
Menemenin Saklı Cenneti
Umut imecesi
Umut imecesi
Bu onur İzmir´in
Bu onur İzmir´in
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın