Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
31 Ekim 2015 Cumartesi - 08:00

CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜLER

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Menemen´de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Gün boyu süren tören ve etkinliklerin ardından Menemen Belediyesi´nin düzenlediği Fener Alayı´na ellerinde Türk Bayrakları ile katılan vatand

CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜLER

 

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Menemen´de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Gün boyu süren tören ve etkinliklerin ardından Menemen Belediyesi´nin düzenlediği Fener Alayı´na ellerinde Türk Bayrakları ile katılan vatandaşlar, Cumhuriyet için yürüdüler.

Cumhuriyetimizin 92. Yılı kutlamaları Menemen´de, Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı´na çelenk sunum töreni ile başladı. Kutlamaların ikinci adresi, Atatürk Caddesi üzerinde gerçekleştirilen Resmi Geçit Töreni oldu. Halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin sundukları şiirlerle renklenen törende, Menemen Belediyesi´nin hazırladığı gündüz havai fişek gösterisi büyük ilgi gördü. Görsel bir şölenin yaşandığı tören alanına paraşütle inen Türk Bayrakları vatandaşları coşturdu. Resmi Geçit Töreni, Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Garnizon Komutanı Topçu Albay Özgür Nuhut´un da katıldığı birlik ve beraberlik halayı ile sona erdi.

Bayrağını kapan Fener Alayı´na geldi...

Menemen Belediye Bandosu´nun gün boyu ilçenin farklı mahallelerinde verdiği konserlerle devam eden kutlamaların son durağı, Menemen Belediyesi´nin düzenlediği Fener Alayı oldu. Menemen Şehir Stadı önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı´na kadar devam eden Fener Alayı Yürüyüşü; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin, Belediyesi Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar, Belediye çalışanları ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Yediden yetmişe yüzlerce Menemenlinin bayrağını kapıp katıldığı Fener Alayı´na, zaman zaman vatandaşlar ev ve işyerlerinden alkışlarla destek verdi. Cumhuriyetin ışığında ilerleyen Menemenliler, yaklaşık 1 km´lik Fener Alayı yürüyüşünü görsel bir şölene dönüştürdü.

?Bizim Cumhuriyetimizde birlik, beraberlik, kardeşlik var?

Menemen Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı´na kadar devam eden Fener Alayı yürüyüşü, burada gerçekleştirilen havai fişek gösterileri ile sona erdi. Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan hemşerilerinin ve tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı kutlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Çanakkale Savaşları ve İzmir´de düşmanın denize dökülmesi ile sona eren Kurtuluş Savaşı mücadelelerinin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti´nde; Alevi, Sunni, Türk, Kürt, Boşnak, Laz gibi din ve mezhep farkı gözetilmediğini söyleyerek; ?Bizim Cumhuriyetimizde birlik, beraberlik, kardeşlik, Kuvayi Milliye ruhu var. Bizim Cumhuriyetimizde tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak var. Gönderde şahlanan ay yıldızlı bayrağımız var? diye konuştu.

?Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır?

Türkiye Cumhuriyeti´ni yıkmak isteyen şer güçlerin dün olduğu gibi bugün ve yarın da emellerine ulaşamayacaklarını ifade eden Başkan Tahir Şahin, konuşmasına şöyle devam etti; ?Türkiye Cumhuriyetimizi dün olduğu gibi bugün de içten ve dıştan yıkmak isteyen şer güçlere alsa müsaade etmedik, etmeyeceğiz de. Daha dün Ankara Katliamı´nı yapanlar, Cumhuriyete kast etmiş insanlardan başkası değildir. Onları hep birlikte nefretle kınıyoruz. İnsanlık suçu işliyorlar. Bizim Cumhuriyetimizde çağdaşlık var, önce insan var, bizim Cumhuriyetimizde önce Türkiye var. Sizin bu birlik ve beraberliğiniz olduğu sürece, bizim Cumhuriyetimizi ne içten, ne dıştan hiç kimse yıkamayacak. Ulu Önder Atatürk´ün dediği gibi, ?Bizim Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır.´ Cumhuriyet Meydanımızdan hep birlikte haykırıyoruz. ?Türkiye Cumhuriyeti seviyor, Menemen Cumhuriyeti seviyor.´ Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin önünde minnetle bir kez daha eğiliyoruz. ?Yaşasın Cumhuriyet´ diyoruz.?

Vatandaşların coşkulu alkışları eşliğinde konuşmasını sürdüren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Ne Mutlu Türküm Diyene´ sözü ile konuşmasını tamamladı. Menemen Belediye Bandosu eşliğinde, vatandaşların hep birlikte 10. Yıl Marşımızı söylemesiyle Fener Alayı sona erdi.

Haber Merkezi

 

 
Menemen 13 maç sonra evinde kaybetti: 0-1
 
En büyük Sorunumuz: TARIMSAL SULAMA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAŞASIN CUMHURİYET
YAŞASIN CUMHURİYET
?Cumhuriyetimizin 92. Yılında Söz Veriyoruz?
?Cumhuriyetimizin 92. Yılında Söz Veriyoruz?
Sağlıkçılardan Teröre Lanet
Sağlıkçılardan Teröre Lanet
AB Projelerini Menemen´e kazandıracaklar
AB Projelerini Menemen´e kazandıracaklar
Menemen seçime hazır
Menemen seçime hazır
Çarşıda aşure hareketliliği
Çarşıda aşure hareketliliği
Yaz Saatine Seçim Ertelemesi
Yaz Saatine Seçim Ertelemesi
 Askere Gideceklere Uyarı!
Askere Gideceklere Uyarı!
Milletvekili Balbay;  ?1 Kasım´da güneş batıdan doğacak?
Milletvekili Balbay; ?1 Kasım´da güneş batıdan doğacak?
Torbalı´da İZBAN heyecanı
Torbalı´da İZBAN heyecanı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın