Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
20 Ocak 2015 Salı - 09:09

DENKTAŞ ÖZGÜRLÜĞÜ FOÇA'DA BULDU…

Foça Rauf Denktaş Parkı ve Büstü açıldı. Park açılışına ilgi çok büyük oldu.

DENKTAŞ ÖZGÜRLÜĞÜ FOÇA DA BULDU…

Foça Belediyesi tarafından Yeni Foça Mustafa Kemal Atatürk Mahallesinde düzenlenen Rauf Denktaş parkı ve büstünün açılışına; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, KKTC Konsolosu ve Büyükelçisi, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları,  Foça Belediye Meclis Üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

“Tam bağımsızlık inancını kendi vatanına uyguladı”

Foça Belediyesi tarafından Yeni Foça Mustafa Kemal Atatürk Mahallesinde düzenlenen Rauf Denktaş parkı ve büstü açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, bugünün çok önemli ve anlamlı olduğunu belirterek, “Çok kıymetli bir liderin Rauf Denktaş’ın direnmesiyle birlikte tam bağımsızlığın nasıl olduğuna şahit olduk. Rauf Denktaş’ın direnişindeki en önemli unsur, içindeki tam bağımsızlık inancı. Bu tam bağımsızlık inancını kendi vatanına uyguladı” dedi. Bu zorlu süreçte Türkiye Cumhuriyeti’nin Rauf Denktaş’ın yanında olduğunu belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Özellikle o dönemdeki Başbakan sayın Ecevit’in ve dönemin Maliye Bakanı Deniz Baykal’ın tavrı, çok önemli. Şöyle ifade etmek gerekirse, Libya lideri Kaddafi ile birlikte anlaşmış olduğu petrol ambargosunu ortadan kaldırması önemli unsurları aslında burada birleştiriyor. Tam bağımsızlığı sağlamada başta şehitlerimiz ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bu anlamda da bu parkın ölümsüz kılması anlamında da Rauf Denktaş’a ithaf ediyoruz” diye konuştu.

Ders çıkarılacak bir yaşam

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bizlere ne anlam ifade ediyorsa, Rauf Denktaş’ta KKTC için aynı anlamı ifade ediyor diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “Rauf Denktaş, mücadelelerle, sürgünlerle, birçok badireden sonra hedefe ulaşılıyor. Buradan çok ders çıkarmak gerekiyor. O da inandığımız yolda, hedefte, ilke ve inançlarımızı korumak için sürekli çalışmamız, üretmemiz ve dimdik durmamız gerekiyor. Bunu yaparsak hedefe ulaşabiliyoruz. Yeni Foça’da hayatının bir dönemini geçiren Rauf Denktaş anısına park ve heykel yapılması çok önemli. Zaten ölümsüz olan bir insanı Yeni Foça’da ölümsüzleştirdiği için Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Tarihin oluşuna yön vermiş devlet adamıdır”

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise yaptığı konuşmada, “Bugün Foça’da büyük kadirşinaslık ve yurtseverlik duygularının yönlendirmeleriyle gerçekleştirilen bir törene katıldık. Foça’mızda Rauf Denktaş anısına park ve büst açılışı yapıyoruz” dedi. Rauf Denktaş’ın hem Foça’da, hem Türkiye’de hem de KKTC’de sahiplenilmesinin ilgi yaratmış olmasının boşuna olmadığını belirten Baykal, “Hepimiz bugün böyle bir olayda yer almanın sorumluluk duygusu, heyecanı içinde buraya koştuk. Bunun altında yatan temel olay Rauf Denktaş olayıdır. Rauf Denktaş, Türk Milletinin yetiştirdiği uluslararası nitelikte, tarihte yer tutan çok önemli devlet adamlarından biridir. Tarihin akışına kişisel olarak damga vurmuş, tarihin oluşuna yön vermiş çok seçkin siyaset, devlet adamıdır” diye konuştu.

“Kıbrıs’ın Girit olmasına engel olmuştur”

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Rauf Denktaş, 1940’lı yılların sonlarında Kıbrıs Girit olmamalıdır diye yola çıkmıştır ve Kıbrıs’ın Girit olmasına engel olmuştur. Girit’te Türk toplumu, Müslüman toplumu önemli bir yer tuttuğu halde, bilinen siyasi ve uluslararası gelişmeler sonucunda Girit’te Türk toplumu kalmamıştır, Girit kaybolmuştur. İşte Rauf Denktaş, Kıbrıs Girit olmasın diye yola çıkmıştır ve Kıbrıs’ın Girit olmasını engellemiştir” dedi.  

“Babamın sürgün yıllarında Yeni Foça’daydık”

Foça Belediyesi tarafından düzenlenen Rauf Denktaş Parkı ve Büst açılışına katılan KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise “Ben de 1974 barış harekatı kararını veren o dönemki hükümete, TBMM Üyelerine, o karar sonrasında evlatlarını hiç bilmedikleri topraklara şehit olmak için gönderen Anadolu Analarına, Mehmetçikle mücahidin omuz omuza o toprakları vatan yapmak için mücadele veren gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunmak istiyorum” diyerek konuşmasına başladı. KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, “Kıbrıs çocuğu için 20 Temmuz 1974 çok çok önemliydi. 1974 öncesi, 20 dakika uzaklıktaki deniz sahiline giderek gönlümce yüzemiyordum. Kıbrıslı Türk, deniz sahiline indiklerinde çocuklarına, Türkçe konuşmak durumunda kalırsanız sessiz konuşun Türk olduğunuz anlaşılmasın uyarısını yapmak zorundaydı. O nedenle, Kıbrıs’ta o deniz sahiline gidip, o ortam içinde yüzmeyi öğrenemedim” dedi. Yüzmeyi yıllar sonra babasının sürgün yıllarında öğrendiğini söyleyen Denktaş, “Yüzmeyi nerede öğrendim bilir misiniz? Yıllar sonra sürgün günlerinde Ankara’ya ilk geldiğimiz ve nerede kalacağımız belli olmayan o günlerde, babam bütün aileyi alıp, Yeni Foça’ya geldi. Sahil kenarında bir evde kaldık. Yüzmeyi Yeni Foça’da öğrendim. Bir Türk ülkesinde, özgürlüğün yaşandığı bir bölgede, Yeni Foça’da yüzebildim. 1974 işte o nedenle çok çok önemliydi” diye konuştu.

“Dünya bu iki ülkeyi birbirinden asla ayıramayacak”

Özgürlüğü tattığınız, özgürce yaşadığınız, gün gelip kendi bağımsız devletimizi ilan ettiğimiz topraklar artık gerçekten bizim topraklarımız diyen KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, “Çocuklarımız artık korkusuzca, yürüyebiliyor, gezebiliyor, eğitilebiliyor, konuşabiliyor ve yüzebiliyor. 1974 kararı o yüzden KKTC’ye özgürlük veren bir karar. Bu gün özgür bir devlette yaşıyoruz, özgürce konuşabiliyoruz, derdimizi dünya alamasa bile, bize öğretildiği şekilde, Anadolu insanın Kıbrıs hassasiyetini bilerek ve güvenerek bütün dünyaya söylüyoruz ve biliyoruz ki başımız derde asla girmeyecek çünkü arkamızda Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti var. Bu birliği, bu kardeşliği kırmak isteyenler olacaktır. Hiç birine kulak asmadan bugün belediye başkanlarımızın yaptığı gibi, kardeş belediyeler oluşturarak, Türkiye ile aramızdaki ticari zemini daha da düzgün hale getirmek, turizmi ekonomiyle birlikte büyütmek, dış dünyaya karşı durmak yapmamız gerekenlerdir. Dünya bize ambargo uyguluyormuş, vız gelir. Dünya bu iki ülkeyi birbirinden asla ayıramayacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş başta olmak üzere, protokol üyeleri, Foça Belediyesi tarafından Yeni Foça’da yaptırılan Rauf Denktaş parkı ve büstünü halkın büyük katılımıyla açtılar.

Haber Merkezi

 

 

 
MHP eski il yöneticisi-işadamı Yılmaz Karslı:
 
Menemen Derbiden 1 puan çıkarttı: 1-1
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
2015 Yılı İlçe Tarım Müdürleri Toplantısı Yapıldı
2015 Yılı İlçe Tarım Müdürleri Toplantısı Yapıldı
Menemen'de elektrik kesintisi
Menemen'de elektrik kesintisi
Park sezonu açıldı
Park sezonu açıldı
Öğrenciler Enerji Tasarrufu Haftasını Kutladı
Öğrenciler Enerji Tasarrufu Haftasını Kutladı
Doğum hediyesi yurt dışındaki Türk annelere de verilecek
Doğum hediyesi yurt dışındaki Türk annelere de verilecek
 Gönlüm de, aklım da sizinle”
Gönlüm de, aklım da sizinle”
HER RESMİN GERÇEK BİR HİKAYESİ VARDIR
HER RESMİN GERÇEK BİR HİKAYESİ VARDIR
Büyükşehir'den üreticiye fidan desteği     Fidanlar bizden meyveler sizden”
Büyükşehir'den üreticiye fidan desteği Fidanlar bizden meyveler sizden”
  GALİNA`NIN NAZIM'I” 113 YAŞINDA FOÇA`DA
GALİNA`NIN NAZIM'I” 113 YAŞINDA FOÇA`DA
Elektrik-elektronik ihracatı 12 milyar doları aştı
Elektrik-elektronik ihracatı 12 milyar doları aştı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın