Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
15 Temmuz 2016 Cuma - 08:00

Destek artmalı? ?Birinci Amatöre Çıktık?

İzmir 2.Amatör Lig 1.Grupta mücadele eden Ulukent Gençlik Spor Kulübü, 2016 yılında amatör kümeyi 2. sırada tamamlayarak birinci amatöre çıktı.

Destek artmalı?  ?Birinci Amatöre Çıktık?

Destek artmalı?

?Birinci Amatöre Çıktık? 

İzmir 2.Amatör Lig 1.Grupta mücadele eden Ulukent Gençlik Spor Kulübü, 2016 yılında amatör kümeyi 2. sırada tamamlayarak birinci amatöre çıktı.

?Tek şansımız??

Gazetemize ziyaretlerinde Kulüp Başkanı Aydın Isparta, öncelikle kendini ve kulübü şöyle tanıttı, ?Ulukent Gençlik Spor Kulübü 1976 yılında Ulucak Gençlik Spor Kulübü olarak kurulmuştur. Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nde memur olarak çalışmaktayım. Ulukent spor kulübünün başkanıyım. Bu işe Celil hocamla ve bizimle birlikte 4 arkadaşımızla beraber gönül verdik ve bu işe atıldık. İsimlerini sayacak olursak Murat Pulat esnaf, Murat Ürer eski taksici, Ataman Akgün işçi, Mevlut Tosun işçi arkadaşımız ve yılın futbolcusu eski toprak Celil hocamızla beraber belirli çabalarımız ve fedakarlıklarımızla bu günlere kadar geldik. 2009 yılında belde belediyeler kapandığında süper amatördeydik. Sonrasında Menemen Belediyesinin bünyesine katıldık. İmkanlar kısıtlı olduğu için bize verilen destekte kesilince 2. Amatöre kadar geriledik. 2 yıl önce 1. Amatöre çıkmak için play off oynadık ama uzatmalarda yenildik. Ama her şeye rağmen bu yıl Ligi 2. olarak tamamlayarak birinci amatöre çıktık. Buradaki tek şansımız da futbolcularımızın hepsinin ulukent spor kulübünden olmasıdır. Maddi manevi bizlere bütün desteklerini sunmalarıyla bugünlere geldik.Bu sene biz 96-97-98-99 ve hatta 2000 li çocuklarımızı bile oynatıp onlara da bu heyecanı yaşattık. Şu anda amatörden sonra U15 ve 16 gruplarına katıldık ve onlarla da play offlara kaldık ve İzmir şampiyonasına gittik? şeklinde takımın durumunu anlattı.

?Burcu ailesinin Ulukentspora katkıları çok olmuştur?

Antrenör Celil Burcu da, ?1980 yılından beri Ulukent´te, amatör spor kulübünde 39 yaşına kadar oynadım. Benden önceki kaptanlar benim abilerimdi ve ben kaptanlığı onlardan devir teslim aldım. Ulukent Spora Burcu ailesi olarak çok katkılarımız olmuştur. Kulübü bir yerde ayakta tutan ağabeylerimizdir. Bunun yanında daha önceki senelerde Hayri Işık(Merhum) ve Hayri Çankaya ağabeylerimizin de kulübe çok destekleri olmuştur. O zamandan sonra en büyük ağabeyimiz Hüsnü Burcu kaptanlığı devraldı sonrasında Hüseyin Burcu ağabeyim aldı ve ailedeki en son birey olarak kaptanlığı ben devraldım ve bizden de yeğenlere sıra kalacaktı ama biz çok fazla oynadığımızdan dolayı yeğenlerimize sıra gelemedi. Daha sonra Ulukent belediye olduktan sonra da bu tür faaliyetlerimiz futbolu bırakmamıza rağmen çeşitli pozisyonlarda devam etti. 2005 yılında Antrenörlük kursuna gidip antrenörlük belgesini alıp 2005 te ulukent spor kulübünün alt yapı antrenörü oldum. A takımına Hayrettin hocam bakarken ben yardımcılığını yaparak belirli tecrübeler kazandım. Ve Hocamla birlikte A takımı belirli başarılara ulaştırarak şampiyon yaptık. Bizim amacımız özümüze dönmekti ama belirli sıkıntılardan dolayı buna o dönemde ulaşamadık. Ama son 5 senedir 11 yaşlarında olan çocuklarımızı alıp geliştirdik ve yıldız adaylarımız çoğaldı başka yerlere topçu göndermek istiyoruz ama bu çocuklarımızın kıymetini bilmiyorlar. Bu sene 2. olduk? diye ifade etti.

?Sporcularımız çok istekli?

Sözlerini devam ettiren Burcu, ?Ömrüm sahalarda geçti, çünkü bütün gruplara ben baktım ama bunu tatlı yorgunluk olarak adlandırabilirim. Her akşam bir idman olduğundan geriye dönük baktığımızda 5 gece idman oluyor, Cumartesi Pazar da maç olduğu için biz sahada yatıp kalkıyoruz. Ama bu beni daha çok mutlu ediyor. Bu sene 1. Amatör kümede dışardan hiçbir transfer yapmadan kendi içimizdeki çocuklarımızla mücadele edeceğiz. Bu sene yine 2 takımla U15 ve 16 grubuyla mücadele edeceğiz.  Bu sene 2004-2005´lere açacaktık ama belirli sebeplerden dolayı bunu yapamadık durum böyle olunca 2000-2001´lilerde artık A takıma yetişti sayılır başka alt yapımız neredeyse kalmadı. Bunun için ekstra yaz okulu gibi bir şey açma gücümüz de olmadığı için bu duruma böyle devam edeceğiz. Bu senede en büyük avantajımız sporcularımızın çok istemesidir. Şöyle bir durum da oldu bazı A takım maçlarıyla diğer maçlar aynı güne çakıştı bir maçtan çıkıp diğer maça yetişen oyuncularımız da oldu, işte bu büyük bir fedakarlıktır ve çok istemenin ürünüdür. Alt yapıya başka antrenör alma gücümüz olmadığı için hepsini birlikte götürmeye çalışıyoruz. Ben de 2005´ten beri gönüllü olarak hiçbir ücret almadan kulübe destek veriyorum?

?Lokal veya kulüp binamız yok?

Kulübün ayakta kalması konusunda destekçileri sorduğumuzda Başkan Aydın şöyle konuştu.

?Menemen Belediyesi her yıl belirli bir rakam destek veriyor ama bu yetmiyor tabiki bunun dışında malzeme desteğimiz de yok bir tek belirli miktarda maddi yardım yapılıyor,  istediğiniz sayıda takımla katılabilirsiniz ama rakam tek deniyor. Bunun dışında maçlara giderken araç desteğimiz de yok onu da kendimiz karşılamaya çalışıyoruz. Hiçbir sponsorumuz yok.  Bu sponsorluk işinde de biraz koşturmamız gerekiyor ama bizim yöneticilerimizde herkes esnaf olduğu ve çalışan olduğu için bu konularda koşturamıyoruz.

Benim oğlum da Ulukent sporda oynamaktadır. Kendine ait oyun salonu var onu maça gönderip ben onun yerine gelene kadar mekan bekliyorum. Bir yerden tutuyoruz. Menemen spordaki alt yapıdaki hocalarımızla temaslarımız devam etmektedir ve bu sene 2 tane oyuncumuzu Menemen Spor´un alt akademik ligine sporcu verdik. Daha önce de Karşıyaka Spor Kulübüne verdik.  Altınordu´yla diyaloglarımız olmuştu ama Başkanımız bizim Altınordu´ya göndermemize izin vermedi. İzin verseydi biz Altınordu´yla da spor okulu kurabilirdik ama izin vermeyince böyle bir durum olmadı.  Genelde alt yapıda çok büyük bir eksiklik var. Bir tane Menemen´den bütün spor kulüplerinden toplama bir pilot takım olması gerekir. Daha önce bir kulüp binamız vardı şu anda herhangi bir lokal ve kulüp binamız yok. Maçların olduğu zamanlarda otobüsü olan arkadaşlarımızdan rica ediyoruz bizi bir mazot parasına götürüyorlar bu destekleri bizden esirgemiyorlar. Bu işler severek yapılan işler olduğu için biz de bu işleri seven insanlar olduğumuz için her türlü maddi manevi desteği vermeye çalışıyoruz. Son olarak, Belediyemiz bize bir otobüs ve maddi olarak biraz daha gelirimiz artsa ya da herhangi bir yer tahsis edilse biz de buradan kulübümüzün giderlerini karşılayabilecek maddi güç elde edebilsek o bile bize yeterli olacak. Hani bize bir halı saha gibi bir yer tahsis edilse, Ulukent´te böyle bir halı saha var ama durumunu bilemiyorum, onun gibi bir yer olsa bunu işletebilsek belki de ekstra maddi destek sağlanmasına bile muhtaç olmayacağız. Çünkü bunlar oradaki gençliğe hitap eden çalışmalar. Takımımızdaki herkes Ulukent´in çocukları sadece bir kaleciyi başka takımdan aldık. Bu seneki şampiyonluğun geçtiği yollar çok çetrefilli ve zorluydu ama buna rağmen sporcularımızın özverili olmasından ötürü biz bunu başardık. Geçen yılki 2. Amatör müsabakalarında çok teklif gelmesine rağmen ben Ulukent Spor´da oynayacağım deyip bunu reddeden çok sporcumuz oldu?

?Hedefimiz gençleri kazanmak?

Hedeflerini gençlere hizmet edip gençleri kazanmak olarak özetleyen Celil Burcu, ?Yine biz gençlerimizi A takıma koyup onlarla kazanacağız ve onları kazanacağız. Askerde olan sporcularımızın yerine yeni takviyeler bizlere katılacak ve altyapıdan gelecek oyuncularımız var. Bir de biz 3 tane oyuncumuzu süper amatöre vermiştik ama bu sene getirdiler lisanslarını önümüze koydular bu sene buradayız burada oynayacağız hocam dediler?

Söyleşinin sonunda Aydın Isparta, ?Birinci hedefimiz gençleri kahve köşelerinden kurtarmak ve Ulukent´i daha iyi tanıtmak için firmaların bizlere sponsor olarak destek vermeleri şart. Bu sene tribünler dolu oynadık ve biraz daha kendimizi ve Ulukent´imizi iyi tanıtarak daha güzel hizmet vereceğimizi ve daha kalabalık bir kitleye oynayacağımızı düşünüyoruz? dedi.

Haber: Erhan ÖZALP

 
Ömür Boyu Mutlu Olun
 
GRUP SAĞLAM
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemenspor´un Acı Günü
Menemenspor´un Acı Günü
?Hedefimiz 8 kategoriye çıkmak?
?Hedefimiz 8 kategoriye çıkmak?
Menemen´den Bir Su Perisi Çıktı
Menemen´den Bir Su Perisi Çıktı
Menemenspor Suat Kaya ile Anlaştı
Menemenspor Suat Kaya ile Anlaştı
?Kümeyi 3. Sırada Tamamladık?
?Kümeyi 3. Sırada Tamamladık?
?Amacımız Menemen´e Hizmet?
?Amacımız Menemen´e Hizmet?
?Sezonu 3. Sırada Bitirdik?
?Sezonu 3. Sırada Bitirdik?
Şampiyona Büyüksu´dan destek
Şampiyona Büyüksu´dan destek
MASTER HAKEMLER DERNEĞİ KURULDU
MASTER HAKEMLER DERNEĞİ KURULDU
Asarlık Gençlerbirliğispor, 1.Amatör Ligde
Asarlık Gençlerbirliğispor, 1.Amatör Ligde
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın