Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
26 Mayıs 2017 Cuma - 09:32

EN MUTLU ANLARINIZI GERÇEK DOĞA´DA YAŞAYIN

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak kentimizin yenilikçi ve başarılı girişimcilerinden Gerçek Doğa dış mekan fotoğraf ve video çekim platoları sahibi Erkan Ocak´ı Menemen Medya Merkezi´mizde ağırladık.

EN MUTLU ANLARINIZI GERÇEK DOĞA´DA YAŞAYIN

İzmir´in en büyük dış çekim platosu:

MENEMEN´DE

Özel günlerin vazgeçilmezi olan fotoğraf çekimleri yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte bir hayli hız kazandı. Özellikle son yılların modası dış çekimler özel günlerin artık ayrılmaz bir parçası. Ama güzel bir kare çekebilmek için kilometrelerce yol gidilir hale gelmesi hem çeken hem de çekilen için eziyete dönüşmekte. Hadi bunu da geçtik diyelim. Tam istediğimiz pozu yakaladık diyelim sahneye biri atlar. Bunun gibi sayılabilecek birçok etkeni bertaraf etmek amacıyla geçen yıl Menemen´de,İzmir´in en büyük dış çekim platosunu kuran ve hizmete sunan ?Gerçek Doğa Dış Mekan Fotoğraf ve Video Çekim Platoları? sahibi Erkan Ocak ile bu konu üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.

S.D.B: Erkan Bey, öncelikle kurmuş olduğunuz bu platonun özelliklerinden biraz bahsedebilir misiniz?

Erkan Ocak:2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulmuşGerçek Doğa Platosu, İzmir´in en büyük dış çekim platosudur. Gördüğünüz gibi, her bir metrekaresini özel olarak dizayn ettiğimiz platomuzda; geniş yeşil alanlar, süs havuzları, göletler, özel taşlar,banklar, peyzaj zeminler, bin 650 adet değişik botanik ve şehir dışından getirmiş olduğumuz bitki ve ağaç türleri, teras ve daha birçok temayı içeren özellikli bir alan diyebiliriz.

S.D.B: Böyle büyük ve kapsamlı bir alanda ne tür çekimler yapıyorsunuz?

Erkan Ocak: Gerçek Doğa Platomuzda düğün, nişan, çocuk ve sünnet çekimlerinin yanı sıra müzik grupları tanıtım çekimleri veya küplerle ürün çekimleri yapmaktayız. Biz tam anlamıyla bu sene çekimlerimizi yapmaya başladık. Aslında test projemizi geçen sene başlatmıştık. Platomuz gerçekten çok geniş. Her metrekaresinde başka bir güzellik saklı diyebilirim.

S.D.B: Peki burada çekim yaptırmak isteyenler nasıl bir yol izlesinler?

Erkan Ocak: Gerçek doğa platosu ticari bir kuruluş olarak değil Ocakcolor Stüdyoları müşterilerinin dış mekan çekimlerini yaptırabileceği özel bir saha olarak kurulmuştur. Bu yüzden platomuza gelmek isteyen müşterilerimiz öncelikle şubelerimizden bilgi alarak rezervasyon işlemlerini yaptırabilirler.

S.D.B. Peki çekimler ne kadar sürüyor ve nasıl bir çalışma yöntemi izliyorsunuz?

Erkan Ocak: Çekimlerimiz yaklaşık olarak iki saat sürüyor. Tabi bu müşterimizin isteğine göre de değişebiliyor. Çekimlerde 3 çekimci ve bir poz verdirici olmak üzere 4 kişilik uzman bir ekiple çalışma yapıyoruz. Ekibimizde bulunanların her biri alanında profesyonel kişilerdir. Bizler burada tamamen kişiye özel çalışıyoruz. Çekimlerde en çok dikkat ettiğimiz husus, çekimi yapan kişiyle pozu verdiren kişinin ayrı olmasıdır. Çünkü arada alan derinliğini yakalamamız gerekli. Kullandığımız objektiflerin özelliklerinden dolayı derinliği yakalamak için ışıkçı, çekimci ve poz verdirici olmalıdır. Çekimlerimizde drone da kullanıyoruz. Yani havadan çekimler yapıyoruz. Böylelikle yapmış olduğumuz çekimlerde tamamen farklılık yaratmış oluyoruz. Drone kullanmak ve profesyonel anlamda çekim yapabilmek için ekibimiz gerekli olan tüm eğitim ve donanımları aldı. Fark yaratmış olduğumuz çekimlerimizi veya küplerimizi #gercekdogastudyoinstagram adresimizden ya da www.gercekdoga.com internet adresimizden okurlarınız takip edebilirler.

S.D.B: Gerçek doğa olarak adlandırdığınız platonuzun düğün salonlarından veya dış çekim alanlarından farkı nedir? Neden çekim yapacaklar sizi tercih etmeli?

Erkan Ocak:Gerçek Doğa´da mobil ve sabit sahneler kullanılmaktadır. Geniş bir alana yayılan birçok sahneye ilave olarak yeni sahneler için sürekli ar-ge yapılmaktadır. Bu sahneleri normal bir düğün salonu bahçesinden ayıran en önemli özellik sahnelerin ileri düzey fotoğrafçılık tekniklerinin kullanılmasına imkan verecek şekilde dizayn edilmiş olmasıdır. Ayrıca sabit ve büyük bir sahada çekimin yapılacak olması çekimlerde sayısız yardımcı ekipmanın (uçan balonlar, şemsiyeler,şapkalar,bisiklet ve araçlar) kullanılabilmesini de olanak sağlıyor. Normal bir dış mekan çekiminde sizin için bu kadar yardımcı ekipmanın taşınması zaten mümkün olamaz. Bu da müşterilerimizin bizi tercih etmesindeki en büyük etken olduğunu düşünüyorum.

S.D.B: Bu oluşturmuş olduğunuz platonun müşterilerinize sağladığı avantajlar nelerdir?

Erkan Ocak:Dış çekim denilince hepimizin aklına gelen şey, ya geniş bir yeşil alan yada bir havuz başı veya deniz. Bunları sağlayabilmek adına yapmanız gereken kilometrelerce yol kat etmek. Yada iyi bir çekim veya mekan için ilçe veya illere gitmek. Artı, bunun yanı sıra düğün için konuşuyorum; yok gelinlik üzerine basılacak, takılacak veya yırtılacak korkusu. Çekim sırasında dışarıdan gelen müdahaleler. Kısacası özgürce bir çekim olmuyor. Gerçek Doğa´nın en önemli özelliklerinden biri de çocuk fotoğrafları çekimleri sırasında çocukların hiç sıkılmadan doğal fotoğraflarının çekilebilmesini sağlamasıdır.  Müşterilerimizin huzurlu ve özgürce bir çekimden başka bir isteyeceklerini de sanmıyorum. Bizim için önemli olan da zaten çiftlerin ve ailelerin huzurlu olması. Çünkü bu huzur çekilen fotoğrafa da yansıyor.

S.D.B: Ekibinizle bu alan dışında da çekim hizmeti veriyor musunuz?

Erkan Ocak: Tabi ki bu alan ile kısıtlı kalmıyoruz. Profesyonel ekibimiz kendi sahamızda olduğu kadar dışarıda ve müşterinin istediği yerlerde de dış mekan çekimleri yapmaktadır. Bunun yanı sıra klip ve kısa filmler, özel projeler ve reklam filmi konusunda da çekim hizmeti vermekteyiz.

S.D.B: Son olarak çekim yaptırmak isteyen veya düşünenlere her hangi bir mesajınız var mı?

Özel günlerinde farklı bir konseptte fotoğraflarının olmasını isteyen herkesi platomuza davet ediyorum.Bu müthiş alanda olmaktan ve fotoğraflarını çektirmekten zevk alacaklarının garantisini veriyorum. Röportajımızı bitirirken benim her zaman dile getirdiğim sloganımla sözlerimi tamamlamak istiyorum: ?İşimiz fotoğrafçılık, amacımız sizi geleceğe tanıtmak?

 
Hediyeler Sahiplerine Gönderildi
 
Lokmalı Anma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Hediyeler Sahiplerine Gönderildi
Hediyeler Sahiplerine Gönderildi
Şampiyon Garnizon
Şampiyon Garnizon
İZEKO Başkanı Menemen´deydi
İZEKO Başkanı Menemen´deydi
Ege Ailesinin Mutlu Günü
Ege Ailesinin Mutlu Günü
Bir Anne Tüm Dünyayı Değiştirebilir
Bir Anne Tüm Dünyayı Değiştirebilir
Obezite Konferansı
Obezite Konferansı
Mutluğunuz Daim Olsun
Mutluğunuz Daim Olsun
19 MAYIS GÜNÜ EVLENDİLER
19 MAYIS GÜNÜ EVLENDİLER
Bir Ömür Hep ?GÜL?ün?
Bir Ömür Hep ?GÜL?ün?
?Atatürk´ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı?mız kutlu olsun?
?Atatürk´ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı?mız kutlu olsun?
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın