Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
13 Ekim 2014 Pazartesi - 09:24

Ekim Meclisi'nde Stratejik Plan, Bütçe ve Garaj görüşmeleri gergin geçti

Menemen Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Belediye Kültür Merkezi'nde iki oturumda gerçekleştirildi. ‘Stratejik Plan, Performans Programı ve Bütçe'nin tartışıldığı meclis oldukça sert tartışmalara sahne oldu. AK Parti

Ekim Meclisi nde Stratejik Plan, Bütçe ve Garaj görüşmeleri gergin geçti

Menemen Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Belediye Kültür Merkezi’nde iki oturumda gerçekleştirildi. Kurban Bayramı öncesi yapılan ilk oturumda Stratejik Plan, Performans Programı ve Bütçe, komisyonlara gönderilerek meclis 9 Ekim Perşembe gününe ertelendi.

Belediye Kültür Merkezi’ndeki meclis toplantısına başkanlık eden Belediye Başkanı Tahir Şahin, oturumda yeterli çoğunluğun bulunduğunu söyleyerek meclis toplantısının 4 saat 50 dakika sürecek olan ikinci oturumunu açtı.

Menemen Jandarma önüne üstgeçit

İmar komisyonundan gelen raporlar oybirliğiyle kabul edilirken, Menemen İlçe Jandarma Karakolunun önüne Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan üstgeçit kabul edildi. Başkan Tahir Şahin, o bölgeye en az 3 tane daha üstgeçit yapılmasının planlandığını ifade etti.

‘Stratejik Plan’ muhalefet tarafından eleştirildi

Komisyonlardan gelen raporlar bölümünde 2015 – 2019 Yılları Stratejik Plan taslağı görüşülmesine geçildi. AK Parti Meclis Üyelerinin komisyonlarda verdiği red oyuyla (oy çokluğuyla) meclisin gündemine geldi.

“Tutarlı bir plan değil”

Gündem maddesi hakkında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Arif Kuran, metodoloji olarak kitapçığın çok iyi hazırlandığını fakat kitapçığa konulan hedef, amaç ve faaliyetlerin performans açısından ölçülebilirliğinin olamadığını ifade ederek, “Öyle maddeler var ki değerlendirme yapmak için elimizde bir kriter yok. Mesela Menemen Belediyesi’nde çalışan personelin yüksekokul mezunu sayısını yılsonuna kadar yüzde 40 arttırmak. Bu yeni istihdamla mı olacak yoksa mevcutların mezun olmasıyla mı olacak bilemiyoruz. Öte yandan 3 adet başkan yardımcısı görünüyor. Fakat norm kadroda 2 başkan yardımcısı görünüyor. Tehditler kısmında, kanunlarla gelen kısıtlamalar deniliyor. Bizler ve sizler kanunlar sayesinde bu koltuklarda oturuyoruz. Kanunlara kısıtlama diyemeyiz. Tutarlı bir plan olmaktan uzak olan Menemen’in hedef, amaç ve geleceğine ışık tutmayan bir plan olduğu için AK Parti grubu olarak red oyun kullanacağız” dedi.

“15 yıldır günü kurtarmışız”

Ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Av. Hakkı Durmaz ise, geçmiş yıllara göre görünüş ve hazırlanış açısından daha iyi bir Stratejik Plan olduğunu belirterek, “Bu kitapçık ile belediyenin ‘Tahir Şahin usulüyle’ yönetilemeyeceğini anladık. Geçmiş yıllara göre daha çeşitlenmiş olarak görünse de içerik olarak Menemen Belediyesini ilgilendirmeyen başlıklar içermekte. 15 yıldır yapılması gereken başlıklar yapılmamış. Biz demek ki bu kadar zamandır günü kurtarmışız. İçerik dolu fakat çekincelerimiz var. Bu yüzden hayır diyeceğiz” dedi.

“Usul yerini bulsun diye yapılmış bir plan”

Sonrasında söz alan MHP Meclis Üyesi Tanzer Sucu ise, “Diğer belediyelerin stratejik planlarını da incelediğimde birçok benzerlik görüyorum. İşin doğrusu bu plan usul yerini bulsun diye yapılmış bir plan. 303 maddenin içinden bana göre elle tutulur 50 tane yapılacak madde var” diyerek belirtti.

“Performanslar farklılık gösterir”

Ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Yakup Eyrice ise, Stratejik Plan hazırlığının ülkemizde bir iş kolu haline geldiğini ifade ederek, “Böyle bir durum Menemen Belediyesi’nde yok. Bürokrat arkadaşlarımız kendi çabalarıyla bu planı hazırlıyorlar. Stratejik plan uzun vadeli bir öngörüden ibarettir. Belediyeler göreve gelince ileriye dönük planlamalar yaparlar. Her belediyenin performansı farklılık gösterebilir” diyerek eleştirilerin yersiz olduğunu söyledi.

CHP gurubu adına söz alan Mustafa Sevinç ise, Stratejik Planın iyi bir çalışma sonucunda ayakları yere basar bir şekilde hazırlandığını ifade ederek evet oyu kullanacaklarını ifade etti.

Son olarak konu hakkında söz alan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, yapılan tüm eleştirileri saygıyla karşıladığını ifade ederek, “Yüksekokul mezunu olarak masa başında çalışan arkadaşlarımızın dönem sonuna kadar yüzde 40’ı mezun yapmayı hedefliyoruz. Yapabilirsek ne mutlu bize. 3 başkan yardımcımız yok. 2 başkan yardımcımız var. Bir arkadaşımıza ise başkan yardımcılığı sorumluluğu veriyoruz. 15 yıllık başkanlığımızda bütçeyi düzeltememişiz. Bu vicdan meselesidir. Yaparız zamları bütçemiz düzelir. Fakat biz vatandaşın kaldırabileceği ölçüde zam yapıyoruz. Kanunlardan kaçan bir insan değiliz ama ‘bütünşehir’ gibi kanunlarla bazı haklarımız elimizden alındı ve bazı kısıtlamalar getirildi” diyerek eleştirilere yanıt verdi.

Yapılan oylamada AK Parti’nin red oyuna rağmen CHP ve MHP’nin kabul oyuyla oy çokluğuyla stratejik plan kabul edildi.

Performans Programı oyçokluğuyla kabul edildi

Ardından Menemen Belediyesi 2015 yılı Performans Programı görüşülmesine geçildi. Oyçokluğuyla komisyondan gelen rapor hakkında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hakkı Durmaz, geride kalan 15 yıllık performansın ilerideki yıllara şu anda umut vermediğini ifade ederek, “Önümüzdeki yıllarda umarım belediyemiz zihinsel bir dönüşüm yaşar. Biz de sonuna kadar destek veririz. Bu yüzden bu rapora hayır oyu kullanacağız” dedi.

CHP gurubu adına söz alan Mustafa Sevinç ise, belediye performansının incelendiğinde yıllara göre gözle görülür bir artış olduğunu ifade ederek CHP gurubu olarak evet oyu kullanacaklarını ifade etti.

Yapılan oylamada AK Parti’nin red oyuna rağmen CHP ve MHP’nin kabul oyuyla oy çokluğuyla Performans Programı kabul edildi.

Bütçe görüşmeleri tartışmalı geçti

Menemen Belediyesi 2015 Mali Yılı ve izleyen iki yıl gelir-gider bütçesi, denge kararnamesi ve ekli tarife cetvellerinin görüşülmesine geçti.

AK Parti Grubundan Hakkı Durmaz’ın itirazı üzerine Başkan Şahin, 2015 Mali Yılı ve izleyen iki yıl gelir-gider bütçesinin 13 maddesini okutarak ayrı ayrı isim okuyarak oylattı. 3 maddesine red oyu kullanan AK Parti 10 maddesine evet oyu kullandı. CHP ve MHP tüm maddelere evet oyu kullandı.

Konu hakkında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hakkı Durmaz, madde hakkında usul yönünden tartışma açmak istediğini belirtti.

‘Çocuk oyuncağı’ sözü gerginlik yarattı

Usul yönünden herhangi bir yanlış olmadığını ifade eden Başkan Şahin bunu reddetti.

Bunun üzerine Durmaz, Şahin’i samimiyete davet ederek, “Bu iş çocuk oyuncağı değil. Bu şekilde bir tartışma açma hakkımız var” dedi.

‘Çocuk oyuncağı’ sözüne sinirlenen Başkan Şahin, kimsenin Menemen Belediyesi Başkanlık Makamına böyle bir benzetmede bulunamayacağını ifade ederek, “Bir itirazınız varsa gider itiraz edersiniz. Bu lafı geri almanızı istiyorum. Bu yaptığınız terbiyesizliktir” dedi.

Denge kararnamesi ve ekli tarife cetvellerinin de görüşülmesinin ve oylanmasının ardından sonuç oylamasına geçildi. CHP ve MHP bütçeye evet oyu kullanırken, AK Parti red oyu kullandı. Bütçe oy çokluğuyla meclisten geçti.

Şehir garajına marka proje

Menemen Belediyesi tarafından şehir garajı için uygulanması düşünülen proje için belediye meclisinden 30 yıllığına sınırlı ve ayni hak tesisi kuruması için yetki istendi. İlk oturumda komisyonlara gönderilen rapor komisyondan oyçokluğuyla meclise gönderildi.

Proje hakkında bilgilendirmek amacıyla söz alan CHP Meclis Üyesi İsmail Akıncı, Menemen’i marka şehir yapacak bir proje olduğunu ifade etti.

AK Parti Meclis Üyeleri konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak istediklerini belirterek, komisyonlarda kendilerine bu bilgilerin verilmediğini ifade etti.

Proje hakkında bilgi veren Başkan Şahin, “Yaklaşık 10 yıldır garaj konusunda şikayetler alıyorduk. Biz de bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Buraya sosyal, kültürel ve ticaret  merkezi yapacağız. Buradaki garaj kısmen aşağıya da alınabilir. Otopark şeklinde de değerlendirilebilir. Ama bizim düşüncemiz garajı öğretmen evinin arka kısımlarında bir alana taşımak. Garajı bu bölgeden ayırmamamız lazım. Buraya Forum Bornova tarzında bir yer yapmak istiyoruz. Fakat bu proje daha şekillenmedi. İleride şekillendiği vakit sizlerle daha detaylı şekilde paylaşırız” dedi.

Oylamaya geçilmeden önce AK Parti Meclis Üyesi Arif Kuran, oturduğu meclis sırasından MHP’li Meclis Üyelerine karşı, ‘CHP ile koalisyon ortağı’ benzetmesinde bulundu. Bu söze sinirlenen MHP’li Tanzer Sucu, “Biz kim ne yanlış yaparsa onu çıkar söyleriz. Kimseden çekinecek bir yanımız yok. Doğruya doğru. Allah’tan başka kimseden korkmayız” diyerek elindeki telefonunu sinirle yere fırlattı.

Başkan Şahin’in ortamı yumuşatması sonrasında oylamaya geçildi. CHP ve MHP’nin kabul oyuna karşın AK Parti meclis üyeleri red oyu kullandı. Karar oy çokluğuyla meclisten geçti.

Şehit M. Hakan Aydoğmuş’un adı sokağa verildi

Üyeler tarafından verilecek önergeler bölümünde MHP Meclis Üyesi Tanzer Sucu tarafından 2005 yılından teröristlerce görev yeri olan Bingöl’de şehit edilen Menemen Emiralemli Mustafa Hakan Aydoğmuş’un adının Emiralem Değirmendere Mahallesi 2713 sokağa verilmesi teklif edildi. Teklif tüm grupların evet oyuyla kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümü sonrasında Ekim ayı olağan meclisi tamamlandı. Bir sonraki meclisin 3 Kasım 2014 Perşembe günü saat 18.00’de Belediye Kültür Merkezi’nde yapılmasına karar verilerek meclis sonlandırıldı.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 
Büyükşehir'den Yeni Cami'ye Temizlik Seferberliği
 
Cumhuriyet İlkelerinden Uzaklaşmanın Yakıcı Bedeli Ödeniyor”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen AK Parti Kongreye Gidiyor Delege Seçimleriyle Start Verilecek
Menemen AK Parti Kongreye Gidiyor Delege Seçimleriyle Start Verilecek
CHP İzmir Milletvekili Susam'dan  İLÇE ÖRGÜTÜNE TEŞEKKÜR ZİYARETİ
CHP İzmir Milletvekili Susam'dan İLÇE ÖRGÜTÜNE TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Foça CHP'de 91. Yıl Coşkusu
Foça CHP'de 91. Yıl Coşkusu
Başkan Kocaoğlu'ndan  portatif tribün” açıklaması
Başkan Kocaoğlu'ndan portatif tribün” açıklaması
DEVLET, 15 AĞUSTOS'TAN BERİ ASKIYA ALINDI
DEVLET, 15 AĞUSTOS'TAN BERİ ASKIYA ALINDI
Başkan Şahin, Yeni Dönemin İlk Ders Zilini Çaldı
Başkan Şahin, Yeni Dönemin İlk Ders Zilini Çaldı
Sanatkarlarda Hijyen Eğitimi Seferberliği
Sanatkarlarda Hijyen Eğitimi Seferberliği
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Mahalle mahalle seçim sonuçları...
Mahalle mahalle seçim sonuçları...
Foça Kent Konseyi Başkanı Yeniden Orhan Gürer
Foça Kent Konseyi Başkanı Yeniden Orhan Gürer
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın