Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
18 Mart 2016 Cuma - 08:00

Engelsiz izcilerin ?Can? dostu

Türkiye´nin engellilere yönelik tek izci grubu ?Engelsizmir Oymağı?, aynı zamanda bir ?izci lideri? ve ?oymakbaşı? da olan ünlü oyuncu Erkan Can´ı konuk etti.

Engelsiz izcilerin  ?Can? dostu

Engelsiz izcilerin

?Can? dostu

Türkiye´nin engellilere yönelik tek izci grubu ?Engelsizmir Oymağı?, aynı zamanda bir ?izci lideri? ve ?oymakbaşı? da olan ünlü oyuncu Erkan Can´ı konuk etti. Geçen yılki Uluslararası İzci Kampı´nda İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin ?Engelsizmir? izcileri ile tanışıp onların disiplin, sosyallik ve çalışkanlığından çok etkilenen Can, ?Aramızda çok güzel bir bağ oluştu. Yine buluşacağız? dedi. İzci liderliği de yapan ünlü tiyatrocu Erkan Can, İzmir Büyükşehir Belediyesi´nden izcilik eğitimi alan engelli gençleri ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl Sakarya´nın Karasu ilçesinde gerçekleşen uluslararası izci kampında ?Engelsizmir? izcileri ile bir araya gelen ve onları çok seven Erkan Can, tiyatro oyunu için geldiği İzmir´de engelsiz izcilere sürpriz yaptı. ?Engelsizmir? oymağının ?doğal izci lideri? de olan Erkan, Kültürpark Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü´nde izcilerle bir araya geldi. Buluşmada unutulmaz dakikalar yaşandı. Karşılarında Erkan Can´ı görünce büyük sevinç yaşayan izciler, Can´ı hediye yağmuruna tuttu. Erkan Karlıdağ isimli 24 yaşındaki engelli izci, Erkan Can´ın portresini sanatçıya armağan ederken, diğer izciler de özenle hazırladıkları ahşap boyamaları ve resimleri hediye etti. Bahçede izcilik törenine katılan Erkan Can, onlarla birlikte izci marşı söyledi, izcilik yemini etti. Sanatçının ziyareti ile büyük mutluluk duyan ?Engelsizciler? oymağı ve aileleri unutamayacakları bir gün geçirdi. Sanatçıyla bol bol fotoğraf çeken izciler, bu ziyaretle büyük moral buldu.

Onları çok seviyorum

Geçtiğimiz yaz Sakarya´nın Karasu ilçesinde düzenlenen Kuzey Yıldızı 2015 Karadeniz Uluslararası İzci Kampı´nda oymakbaşı görevini yürüttüğünü ve o sırada ?Engelsizciler?le tanıştığını söyleyen Erkan Can, ?Engelsiz izcilerimizin disiplini, çalışkanlığı, motivasyonu beni çok etkilemişti. Birlikte orada çok güzel etkinlikler yaptık. Onları çok seviyorum. Aramızda çok güzel bir bağ oluştu. Kamptan ayrıldıktan sonra da onlarla görüşeceğimi söylemiştim. Şimdi İzmir´e geldim ve onları ziyaret etmekten inanılmaz keyif aldım. Onların sevgisi beni çok mutlu ediyor. Farklı etkinliklerde yine bir araya geleceğiz? diye konuştu.

Türkiye´de tek

İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin engellilere yönelik olarak başlattığı ?İzcilik Programı?nda 80 engelli izci yararlanıyor. 2014 yılı Ekim ayında teorik izcilik eğitimlerini alan izciler, 6- 10 Temmuz 2015 tarihlerinde Gümüldür´de Yaz Kampı´na katıldı. 2015 yılında Karadeniz Uluslararası İzci Kampı´nın tek engelli öğrenci grubu olan İzmirli izciler, hem disiplinleri ve yetenekleri hem de sosyallikleri ile dikkat çekmişti. ?Engelsizmir? oymağı, Türkiye´nin engellilere yönelik tek izci grubu olarak dikkat çekiyor.

 
İZSU´dan Aliağa´ya
 
Bandocu Günay´ın Sınıfı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
İZSU´dan Aliağa´ya
İZSU´dan Aliağa´ya
Büyükşehir´de şehit aileleriyle duygulu buluşma
Büyükşehir´de şehit aileleriyle duygulu buluşma
İlk ama son değil!
İlk ama son değil!
Sanatkarlar İstanbul´da
Sanatkarlar İstanbul´da
Gençlerle Yola Devam
Gençlerle Yola Devam
?KADIN CUMHURİYETTİR?
?KADIN CUMHURİYETTİR?
Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması
Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması
REFLEKTÖR CAN KURTARIR
REFLEKTÖR CAN KURTARIR
KUBİLAY KUPASI EFSANESİ
KUBİLAY KUPASI EFSANESİ
Kaymakam´dan Halk Günü
Kaymakam´dan Halk Günü
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın