Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
10 Eylül 2014 Çarşamba - 09:27

Foça CHP'de 91. Yıl Coşkusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin 91. kuruluş yıldönümü ve İzmir'in kurtuluşu Foça'da kutlandı

Foça CHP de 91. Yıl Coşkusu

Foça Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunulması saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması  ile başlayan törende basın açıklaması yapan CHP ilçe başkanı Günal Biçer  CHP’nin tarihinden ve misyonundan bahsetti. 

Biçer 9 Eylül 1922’de, İzmir’in kurtuluşu ile ilgili  yaptığı açıklamada 9 Eylül tarihinin   Bağımsız Türkiye`nin doğumunun habercisi ve müjdecisi olduğunu vurguladı.

Törene; Foça CHP üyeleri, vatandaşlar, Foça CHP meclis üyeleri ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ katıldı.

Bağımsız Türkiye`nin doğumunun müjdecisi

CHP İlçe Başkanı Günal Biçer basın açıklamasına şöyle başladı, “Bildiğiniz gibi, Kurtuluş Savaşımız, asıl, ulusal varlığımızın hiçe sayıldığı, Atatürk’ün deyişiyle, Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, Bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olduğu, 1919 yılının 15 Mayıs`ında    İzmir’in işgaliyle başlamıştır. 3 yıl dört ay kadar süren bu kutsal savaşın sonunda, 9 Eylül 1922’de, İzmir’in kurtuluşuyla sona ermiştir.

9 Eylül, yalnızca bir zaferin sonuca ulaştığı, kesinleştiği bir tarih değildir. Bütün ulusun kaderinin kendi eliyle değiştirildiği tarihtir. Özgür ve bağımsız yaşama bilincinin ışığında, Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki kadroların ve halkın tek yürek halinde toplanması ve toparlanmayı başarmaları sonucunda, tutsaklığa, yok olmaya giden bütün yolların kapatılmasıdır.

9 Eylül, Bağımsız Türkiye`nin doğumunun habercisi ve müjdecisidir. Bunun için, İzmir ve 9 Eylül bir semboldür. Yalnız İzmir ve çevresi için değil, Bütün yurdumuz için "kurtuluş" un sembolüdür.

9 Eylül, "kurtuluş", bilincidir, "var olma tutkusu “dur, "uygarca yaşama" istencidir! Bunun için her 9 Eylülü, farklı, eksilmeyen, üstelik artan bir heyecanla karşılıyoruz     ve kutluyoruz.”

Halk fırkasından CHP’ye  

Biçer, CHP köklü tarihini de şöyle özetledi, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923`te önce "Halk Fırkası" adıyla kuruldu. 1924 yılında "Cumhuriyet Halk Fırkası", 1935 yılında ise "Cumhuriyet Halk Partisi" adını aldı.

CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk`ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan partidir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye`nin demokratikleşme sürecinde de öncü misyonunu sürdürmüştür. 1950`li yıllarda üstlendiği muhalefet göreviyle demokratik bir rejimde Muhalefetin kurumsallaşmasına da öncülük etmiştir. Bu kapsamda parlamenter demokratik rejimin kurumsallaşmasına dönük değişimleri gerçekleştirme ve temel hak ve özgürlükleri geliştirme mücadelesi vermiştir.

1960`lı yıllarda Türkiye`nin yaşadığı modernleşme sürecinin yansımaları olarak ortaya çıkan göç, kentleşme, sanayileşme gibi dinamikler çerçevesinde Toplumsal sınıfların olgunlaşmasıyla birlikte CHP sola açılarak kendisini siyaset yelpazesinde  "ortanın Sol’unda konumlandırmıştır.

1970`Ii yıllarda ideolojisini "demokratik sol" kavramıyla tanımlayan CHP, önerdiği sosyal reformlarla "düzen değişikliğini hedeflemiştir. Bu süreçte CHP, "devlet partisinden" "halkın partisine", düzen partisinden" "değişimin partisine" dönüşmüştür.     

Türkiye Cumhuriyeti`ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi sahip olduğu ayrıcalıklı tarihsel miraslarıyla, geleneğini ve temellerini en iyi şekilde temsil eden ilkelerin yanı sıra sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini de benimseyen CHP bu çerçevede uluslararası ölçekte faaliyetlerini sürdüren Sosyalist Enternasyonal ve Avrupa Sosyalistler Partisine de katılım sağlamıştır. 91. yılımızı kutlarken CHP `nin tüm kadrolarıyla iktidara hazır olduğunu, Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun da Başbakan olacağını müjdeler, güzel günlerde daha uzun yıllar dimdik ayakta kalacak gücümüz ve irademiz olduğunu bir kez daha anımsatmak isteriz”

Şükrü Ercamat...Foça

 

 
Foça, Kurtuluş Kutlamalarına Erken Başladı
 
9 Eylül için Menemen ADD'den çelenk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Başkan Kocaoğlu'ndan  portatif tribün” açıklaması
Başkan Kocaoğlu'ndan portatif tribün” açıklaması
DEVLET, 15 AĞUSTOS'TAN BERİ ASKIYA ALINDI
DEVLET, 15 AĞUSTOS'TAN BERİ ASKIYA ALINDI
Başkan Şahin, Yeni Dönemin İlk Ders Zilini Çaldı
Başkan Şahin, Yeni Dönemin İlk Ders Zilini Çaldı
Sanatkarlarda Hijyen Eğitimi Seferberliği
Sanatkarlarda Hijyen Eğitimi Seferberliği
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Mahalle mahalle seçim sonuçları...
Mahalle mahalle seçim sonuçları...
Foça Kent Konseyi Başkanı Yeniden Orhan Gürer
Foça Kent Konseyi Başkanı Yeniden Orhan Gürer
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel  Ekmeleddin İhsanoğlu`na destek istemek için Menemen'deydi
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel Ekmeleddin İhsanoğlu`na destek istemek için Menemen'deydi
 Oylarımız Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na”
Oylarımız Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na”
Menemen Belediyesi Ağustos ayı meclisi gergin geçti
Menemen Belediyesi Ağustos ayı meclisi gergin geçti
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın