Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
13 Nisan 2015 Pazartesi - 09:41

Foça Toplum Sağlığı Merkezi Kanserle Mücadele ve Kanser Tarama Çalışmaları Başlattı

Foça Toplum Sağlığı Merkezi Foça ve Yeni Foça'da kanserle mücadele ve kanser tarama çalışmaları başlattı.

Foça Toplum Sağlığı Merkezi  Kanserle Mücadele ve Kanser Tarama Çalışmaları Başlattı

Bu konuda çalışmalara nezaret eden ve bilgi veren Foça İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tamer Büyüksağiş kanserle mücadele kapsamında Toplum Sağlığı Merkezi'nde KETEM bölümünde ücretsiz kanser taraması yapıldığını belirterek çalışmaların tanıtımı için ilçe halkına belediye hoparlöründen anons ile ilan yaptırıldığı, kanserle mücadelede erken teşhisin öneminin anlatıldığını belirten, Dr.Tamer Büyüksağiş çalışmaların genişletilerek devam edeceğini söyledi. Şu açıklamayı yaptı:

Bilindiği üzere kanser çağımızın bir halk sağlığı problemidir.  Ölüm oranlarına bakıldığında insan ölümlerinin sebepleri arasında kalp krizinden sonra ikinci sırada kanser gelmektedir ve her geçen gün görülme sıklığı artmaktadır. Genetiksel faktörel, çevresel, kullanılan ilaçlar ve diğer faktörlere bağlı olarak gelişen kanser için her geçen gün erken teşhis ve tedavi olanakları artmaktadır.

Görülen tüm kanser türleri içinde en çok görülen kanser türleri; meme kanseri, serviks (rahim ağzı) kanseri ve kolon kanserleridir.  En sık görülen bu kanser türlerine karşı da elimizdeki en büyük silah ERKEN TEŞHİSTİR”. Bakanlığımız Kanserle Mücadele çalışmaları ve KANSERDEN KORKMA, GEÇ KALMAKTAN KORK” SLOGANI ile  İl Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Mehmet NİL Hıdır'ın bu konuya verdiği önem ve azimli çalışmalar sonucunda İlimizde tüm ilçelerde Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) kurulmuş olup toplum tabanlı ücretsiz kanser tarama çalışmaları yürütülmektedir. Foça Toplum Sağlığı Merkezi olarak toplum tabanlı kanser tarama çalışmalarını yürütmekteyiz. İlçemizde Mart ayı sonuna kadar; 445 kişiye gaitada gizli kan ( yıl sonu hedifimiz: 1172 kişidir), 201 kadına mamamografi tetkiki (yıl sonu hedefi: 2301 kişi) ve 239 kişiye HPV DNA testi (yıl sonu hedefimiz: 3122 kişi)  uygulanmıştır. Ayrıca, önce erken teşhis ve kanser konusunda halkımızı bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak, kanserle mücadelenin sektörel değil ulusal bir kavram olduğu ilkesi ile halk eğitimleri düzenlemekteyiz ve bu konuya oldukça önem vermekteyiz. Yine mart ayı sonuna kadar ilçemizde kanser ve erken teşhis konusunda 1693 kişiye eğitim vermiş bulunmaktayız. Kanser tarama ve eğitim çalışmalarımıza haftanın 5 günü aralıksız devam etmekteyiz. Vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmak  için yapması gereken tek şey Aile Hekimine başvurmaktır ve tüm hizmetler ücretsizdir. Ayrıca bilindiği üzere obezite(şişmanlık)  kansere sebep olmaktadır. Foça Toplum Sağlığı Merkezimizde Obezite Danışma Merkezi hizmeti vermekte olup, vatandaşlarımıza şişmanlık ile mücadele ve sağlıklı yaşam için danışmanlık, eğitim ve takip hizmetini vermekteyiz. Sonuç olarak çağımızın halk sağlığı problemi ve insan ölümlerinin başlıca sebebi olan kanser konusunda  ilkemiz ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR” dır. Kanserden korkmayıp, geç kalmaktan korkmalıyız ve kanser sadece sağlık sektörünün mücadele konusu olmayıp tüm sektörleri ve halkımızın ulusal mücadele konusu olmalıdır. Doğru sağlık alışkanlıklarını kazanmak ve erken teşhis için düzenli tarama testlerini yaptırmanın önemini benimsemeliyiz.” Her zaman hep birlikte, sağlıklı geleceğe…” sloganı ile 7 gün 24 saat halkımızın hizmetinizdeyiz.” dedi.

Haber Merkezi

 

 
Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci yaşı kutlandı
 
Öğrenciler Sordu İlçe Milli Müdürü Yanıtladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci yaşı kutlandı
Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci yaşı kutlandı
Büyükşehir'den  Foça`ya 2000 fidan”
Büyükşehir'den Foça`ya 2000 fidan”
Emniyet Müdürlüğü Satranç Turnuvası'nda  Dereceye girenler ödüllendirildi
Emniyet Müdürlüğü Satranç Turnuvası'nda Dereceye girenler ödüllendirildi
Menemen Perşembe Pazarına  Soğuk Hava Vurdu
Menemen Perşembe Pazarına Soğuk Hava Vurdu
Almanya'nın çırakları ROGE İnşaatta staj yapacak
Almanya'nın çırakları ROGE İnşaatta staj yapacak
Menemen'de Festival var
Menemen'de Festival var
Elele Derneği'nin Konser Geliri Görme Engelliler Kitaplığına
Elele Derneği'nin Konser Geliri Görme Engelliler Kitaplığına
Bir Zamanlar
Bir Zamanlar
Türkiye İçin Uluslararası Arenada Dev Tanıtım
Türkiye İçin Uluslararası Arenada Dev Tanıtım
Menemen Belediye Meclisi'nde yeni komisyonlar seçildi
Menemen Belediye Meclisi'nde yeni komisyonlar seçildi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın