Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
21 Temmuz 2020 Salı - 11:59

Foçadaki Su Sorunu Vatandaşı Canından Bezdirdi

Foçadaki Su Sorunu Vatandaşı Canından Bezdirdi

İzmir’in Foça İlçesi’nde bir türlü çözülemeyen su sorunu halkı canından bezdirdi. 20 saat su kesintisi yapılacağını açıklayan İZSU’nun 55 saatte ancak su verebilmesi, ertesi gün tekrar su kesinisine başlaması sabırları taşırdı.

40 yılı aşkın bir süredir hizmette olan su hatlarının çürümesi nedeniyle 9 Haziran 2019 tarihinde 3 gün susuz kalan turistik ilçe Foça’da sıkıntının bir benzeri 16 – 19 Temmuz 2020 tarihlerinde yaşandı. Bir gün önce 16 Temmuz saat 10.00’dan 17 Temmuz 2020 sabah 06.00’ya kadar kesinti yapılacağı İZSU tarafından ilan edildi. Kırsal Gerenköy Mahallesi ile ilçe merkezi arasında yeni hattın döşendiği ve bu kesinti sonrası devreye alınacağı belirtildi. Ancak 06.00’da biteceği ilan edilen kesinti “yeni hattın devreye alınma işlemleri devam ediyor” gerekçesiyle önce saat 12.00’ye sonra 17.00’ye daha sonra gece 01.00’a uzatıldı. Açıklama yapılmadan sular ancak 19 Temmuz 2020 günü Saat 17.00’de eski hat üzerinden verilebildi. Pazartesi günü de çalışmaların devam ettiği belirtilerek sabah saatlerinden 17.00’ye kadar kesinti tekrarlandı..

Kesinti olan gün ve saatlerde İZSU, Foça Belediyesi, Esnaf Odası ve İtfaiye araçları tanker ve arazözlerle meydan ve sokaklarda su dağıtımı yaptı.

Foçalılar sıcaklar ve pandemi dolayısıyla kesintilerin dayanılmaz hale geldiğini belirtirken, salgın dolayısıyla çok zor bir dönem yaşadıklarını ifade eden esnaf ilgililerin sorunu daha vahim hale gelmeden çözmelerini istedi.

Yeni hattın patlamasının kabul edilemez olduğunu belirten bazı vatandaşlar ise Foça’nın tamamının kazılarak yürünmez hala gelmesine ve toza toprağa bile razı olduklarını ancak ilan edilen sürelerde suyun verilememesinin hem yaşamsal hem sağlık sorunları oluşturduğunu söylediler. İzmir Büyükşehir Belediyesi veya İZSU’dan tatmin edici açıklama yapmasını istediler.

Mikrofonlara konuşmak istemeyen esnaf ve vatandaşlar tepkilerini sosyal medyada dile getirdiler.

Seyfi GÜL / FOÇA

 
EKOL GÖZ MENEMENSPOR : 1 - ALTINORDU : 1
 
16 Yaşındaki Eylem Hıdırtepe’den Dünden Beri Haber Alınamıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın