Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
10 Ağustos 2015 Pazartesi - 08:00

Foça´da Engelsiz Spor ?Boccia?

Foça´da Engelsiz Spor ?Boccia?

Foça´da Engelsiz Spor ?Boccia?

 

Boccia kursu, Foça´da yaşayan engelli bireylerin bedensel ve zihinsel gelişimlerine büyük fayda sağlıyor. 27 kişinin katıldığı Foça Belediyesi Boccia Kursu antrenmanları, haftanın 3 günü Foça ve Bağarası´nda gerçekleşiyor.

Foça Belediyesi Boccia Antrenörü Şebnem Sezer´in yönetiminde çalışan sporcular, ?Boccia Sporu ile engellere Hayır!? diyor.

Boccia, özellikle hareket ve duruş bozukluğu olup bazen zihinsel problemlerle birlikte görülebilen bir rahatsızlığı bulunan (Serebral Palsi) engelli bireylere, spor yapma imkanı sunuyor.

Kursa devam eden sporcuların, her geçen gün kendilerini biraz daha geliştirdiklerini ifade eden Antrenör Şebnem Sezer, Boccia´nın engelli bireylerin bilgi ve becerilerini geliştirmek, kas gelişimlerini sağlamak, dikkat eksikliğini gidermek için çok faydalı bir spor olduğunu belirtiyor.

Şebnem Sezer; ?Boccia aslında Türkiye için çok yeni bir spor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, yaklaşık 3 senedir var. Biz de Foça Belediyesi olarak yaklaşık 1,5 senedir bu sporla uğraşıyoruz.  Ayrıca, Foça Belediye Spor Kulübü bünyesinde, Boccia branşımızda açılmıştır.  Sporcularımız her gün biraz daha kendilerini geliştiriyor. Hedefimiz, Eylül ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonalarına katılmak ve iyi derecelerle Foça´ya geri dönmektir.

Şu anda çalışmalarımızı, Foça, Yeni Foça ve Bağarası´ndan gelen 27 kursiyerimiz ile sürdürüyoruz. Köylerimizi de gezmeye devam ediyoruz. Köylerde evlerinden dışarı çıkamayan bir çok engellimize ulaşmaya çalışıyoruz. Onları aramıza katılmaya davet ediyoruz. Boccia sporu ile engellere Hayır! diyoruz.

Foça Belediyesi, bize çok büyük destek veriyor. Bu bakımdan bir çok kente göre oldukça şanslıyız. Foça Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ, sağolsun bizlere her türlü imkanı, olanağı sağladı. Çalışmalarımız gayet başarılı bir şekilde devam ediyor. Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ´a çok teşekkür ediyoruz? dedi.

Konu hakkında düşüncelerini aktaran Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da ?Engelli kardeşlerimiz bizler için çok kıymetli. Onları mutlu etmek, iyi olmalarını sağlamak ve onlara pozitif güç vermek için çalışıyoruz. Boccia kursumuzu da bu amaçla düzenledik. Spor, engel tanımaz. Onların yanında olmaya devam edeceğiz? diyor.

Boccia nedir, nasıl oynanır ?

Boccia oyunu, özellikle son yıllarda popüleritesini arttırmış durumdadır. Boccia, bedensel engellileri spor yapmaya teşvik etmesi açısından çok faydalıdır. Boccia, 1984 New York Paralimpik Oyunları´nda tanıtılmıştır. Olimpiyatlarda ?paralimpik oyunlar? adı altında yer almaktadır.

Boccia oyununda amaç, topu en uygun alana göndermek ve rakibin topunu saf dışı bırakmaktır. Oyunun hemen başlangıcında, küçük bir top, oyun alanının herhangi bir bölgesine atılır. Bu topun gittiği bölge, oyun içinde atılması gereken topların gitmesi gereken bölge özelliğini taşımaktadır. Oyun içerisinde pek çok strateji uygulanmaktadır.

Top istenilen bir biçimde elden çıkartılabilmektedir. Bu konuda herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Toplar, sporcunun stiline göre, falsolu, düz, yerden ve havadan bir şekilde oyun alanına gönderilebilmektedir. Toplar, hakem tarafından hedef topuna olan yakınlıklarına göre puanlandırılır.

Bireysel Boccia, dört raunt olarak kişi başına altı topla oynanırken; takım Boccia, altı raunt olarak kişi başına iki topla oynanır. Oyunda, başka türlü bir şekilde katılma olanağı olmayan sporcular için özel olarak imal edilmiş yardımcı aletlerin kullanılmasına izin verilmektedir.

Haber Merkezi

 
´S´ PLAKA´YA DENETİM
 
KUŞ CENNETİ´NDEN BİZE FAYDA YOK
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TURKAN PEKTAS 17 Ekim 2021 Pazar 20:00

Her ikisi de harika tebrikler

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Haydi maça
Haydi maça
Menemenspor`un Yeni Yıldızları
Menemenspor`un Yeni Yıldızları
Yeni Formalar Adidas'tan
Yeni Formalar Adidas'tan
Menemen Belediyespor'da 2 transfer
Menemen Belediyespor'da 2 transfer
Milli sörfçü Dilara, olimpiyat provasına çıkacak
Milli sörfçü Dilara, olimpiyat provasına çıkacak
Menemen'i Yaz Spor Okulu Heyecanı Sardı
Menemen'i Yaz Spor Okulu Heyecanı Sardı
Menemenli Kanaryalar İstanbul yolcusu
Menemenli Kanaryalar İstanbul yolcusu
Fikstür belli oldu
Fikstür belli oldu
PLAJ VOLEYBOLU MİLLİ TAKIMI FOÇA'DA
PLAJ VOLEYBOLU MİLLİ TAKIMI FOÇA'DA
Menemen sahaya indi
Menemen sahaya indi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın