Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
7 Nisan 2015 Salı - 09:18

Gaziemir'de yeşil şölen

Kentteki taş ocaklarına ve 210 hektarlık zeytinliğin imara açılmasına dur demek üzere harekete geçen Gaziemir Çevre Platformu'nun çevre etkinliği şölen havasında geçti. Ormanlık alanda şarkılarla, türkülerle, halkoyunlarıyla, tiyatro

Gaziemir de yeşil şölen

Kentte yaşanan çevre katliamlarının önüne geçmek üzere Gaziemir Çevre Platformu adı altında örgütlenen sivil inisiyatifin ‘Susma haykır, taş ocağına hayır' sloganıyla düzenlediği çevre etkinliği şölen havasında gerçekleşti. Gaziemir'in oksijen deposu ormanlık alandaki taş ocaklarına ve 210 hektarlık zeytinlik alanın imara açılmasıyla yaşanan çevre katliamlarına dur demek üzere düzenlenen etkinliğe her yaştan Gaziemirli destek verdi. Abdullah Arda Meydanı'nda toplanan çevreciler ‘Susma haykır, taşocağına hayır,' ‘Doların değil, doğanın yeşili,' sloganları ve `Ocağına ağaç dikerim`, `Taş ocağına hayır,` `Ayağa kalk,` ‘Geleceğin için, sermayenin doğa talanına dur de' yazılı dövizlerle Tepe Mevkisi`ne kadar yürüdü. Taş ocağını karşıdan gören etkinlik alanında şarkılarla, türkülerle, halkoyunlarıyla, tiyatro gösterisiyle, uçurtmalarla çevre katliamı protesto edildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik şölen tadında gerçekleşti.

Çevre katliamları içimi acıtıyor”

Platformun düzenlediği etkinliği belediye başkanı olarak değil her şeyden önce bir Gaziemirli olarak katıldığının altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, yüzde 65'i orman olan Gaziemir'in Çanakkale ile birlikte Türkiye'nin havası en temiz iki kentinden birisi olduğunu hatırlattı, taşocaklarının çevre katliamına yol açtığını söyledi. Gaziemir'in ormanlık alanlarında iki taş ocağı bulunduğunu ve 210 hektarlık zeytinlik alanın da kendilerinin görüşünün bile alınmadan imara açıldığını hatırlatan Başkan Şenol,   Kent yönetimi sadece belediye başkanına bırakılmamalıdır. Bu platform, siz Gaziemirliler bu anlamda çok büyük bir örnek teşkil ediyorsunuz. Burada siyasi amaç güdülmeksizin yaşadığımız kente, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz. Kentimizde rant uğruna çok büyük çevre katliamları yaşanıyor. Ankara'dan karar verenler bu alanları görseler vicdanları sızlar. Buraları gelin görün, vicdanınız kabul ederse imara, taş ocaklarına açın. Biz büyükler havayı, suyu, toprağı kirlettik. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için çevreye, doğaya sahip çıkacağız. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya ve destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

‘Kentine, yeşiline sahip çık'

Gaziemir Çevre Platformu adına basın açıklaması yapan Ozan Süngü de, TMMOB ve Jeoloji mühendislerinden taş ocağının kente ve doğaya etkileri konusunda inceleme yaparak bir rapor hazırlamalarını istediklerinin altını çizerek şunları söyledi: Bu eylem çevremizi kirletenlere, suyumuzu zehirleyenlere, doğayı talan edenlere karşı bir eylemdir. Efem çukurunda yaşananların Gaziemir'de yaşanmaması adına bir kıvılcım çakmak istedik. Yağmurun ardından Gaziemir`in üzerine adeta çamur yağıyor. Kentimizin üstünden toz bulutu eksilmez, derelerimiz akmaz oldu. Bu duruş bu kentte yaşayanlara sormadan karar alanlara karşıdır. Doğanın katledişine karşı biz bir kıvılcım çakmak istedik. Herkesi bundan sonraki mücadelemizde daha çok destek vermeye bekliyoruz.”

Haber Merkezi

 
Oğlunun fotoğraflarıyla otizme dikkat çekecek
 
Menemen U19 Türkiye Finalini Kaçırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Türk Kadınlar Birliği Derneği'nden  Birlik ve Dayanışma Balosu
Türk Kadınlar Birliği Derneği'nden Birlik ve Dayanışma Balosu
81 ilde Bereket Ormanı kurulacak
81 ilde Bereket Ormanı kurulacak
 İtfaiye Akademisi” için ilk adım atıldı
İtfaiye Akademisi” için ilk adım atıldı
 Kadın kendi hakkına sahip çıkmalı”
Kadın kendi hakkına sahip çıkmalı”
Trafikteki araç sayısı yüzde 10,5 arttı
Trafikteki araç sayısı yüzde 10,5 arttı
Haydi Çocuklar Tiyatroya
Haydi Çocuklar Tiyatroya
Bugünün Dili Sevgi Olmalı
Bugünün Dili Sevgi Olmalı
Bahar nihayet yüzünü gösterdi
Bahar nihayet yüzünü gösterdi
Psikolog Üstün Dökmen Hem Düşündürdü Hem de Güldürdü
Psikolog Üstün Dökmen Hem Düşündürdü Hem de Güldürdü
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın