Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
7 Ağustos 2020 Cuma - 13:55

Hanifi Can’ın Arkasındayız

Hanifi Can’ın Arkasındayız

Menemen Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hanifi Can, Menemen Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı sonrasında saldırıya uğradı. Can, aldığı yumruk darbeleri sonrasında yere düşerken saldırganlardan şikayetçi oldu. Menemen Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu alan Can karakola giderek ifade verdi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Yüksel konuya ilişkin bugün Menemen Ak Parti İlçe Binasında bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamanın ardından soruları yanıtlayan Yüksel konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Basın açıklamasına Ak Parti İl Başkan Vekili Ali Aslan’da katıldı.

Konuya İlişkin açıklamada bulunan Menemen Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Yüksel “31 Mart 2019 Seçimleri sonrasında Menemen Belediyesi 20 Yıllık 4 Dönemlik CHP yönetiminden Millet ittifakı olarak CHP artı İYİ Parti ve dışardan da HDP’nin desteği ile MİLLET İTTİFAKI’nın CHP’li Belediye Başkanı Sayın Serdar Aksoy İlçemizde Belediye Başkanı seçildi. O günden bugüne AK Parti olarak biz CUMHUR İTTİFAKIMIZIN diğer Kanadı MHP Meclis Üyelerimiz ile beraber Menemenimizin hayrına ne yapılacaksa hepsinde mecliste destek olduk. Fakat zaman içerisinde gördük ki Menemen Belediyesi yönetimi yanlışlar içerisinde. Meclis Toplantılarında Meclis Grup Başkan vekilimiz ve Meclis Sözcümüz aracılığı ile çeşitli uyarılar yapmamıza rağmen iyi niyetli yaklaşımlarımızı görmemezlikten gelerek bildiklerini okudular.

İlçemizde ve İzmir’de bulunan Medya kuruluşlarında da gündeme getirilen Usulsüzlük ve Yolsuzluk iddialarına seyirci kalmayarak bizler de bu konularda gerekli araştırmamızı yapıp, bu konuyu bu zaman dilimi içerisinde yargıya taşıdık.

Menemen Belediye Başkanı Aksoy, Mecliste Meclis Üyelerine karşı tavrı ve tarzıyla dikkatleri üzerine toplayarak yarattığı kaostan beslendiğini gördük. Bunlar yanlış ve bir Meclisi yöneten Başkana yakışmayacak davranışlardır.

5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında yayımlanan:

“BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA Yönetmeliği’ni Tüm Belediye Meclis Üyeleri biliyor. Başkanında yetki görev ve sorumlulukları orada yazıyor.

Belediye Başkanı bulunduğu makamdan dolayı keyfi davranışlarda bulunamaz. Kaldı ki Belediye başkanı eskilerin deyimi ile o şehrin en güvenilir insanı olmak zorundadır.

O özelliği olmasa bile, görevi süresince bu özelliğini davranışlarına, hizmetlerine ve ilişkilerine adapte etmek zorundadır. Bu tür bir duyarlılık göstermesi ilçemizin, Menemenimizin hayrınadır.

CHP sürekli ötekileştirmekten söz ediyor ya, lütfen CHP’nin Üst düzey yöneticileri bir gelsinler de baksınlar ötekileştirmek nasıl oluyor, nerde başlıyor, nerede bitiyor?

Bir görsünler de ondan sonra başkalarına laf etsinler.

Hanifi Can AK Parti’nin Menemen Belediye Meclis Üyesidir.

Bizim diğer Meclis Üyelerimiz gibi soy ismi gibi Can’ımızdır.

Temmuz Olağan Meclis Toplantısında Faaliyet Raporu’na ret oyu veren yani belediye yönetiminin çalışmalarını YETERSİZ bulan 16 Meclis Üyesinden biridir.

O günden bugüne Menemenimizin üzerine karabulutlar çöktü.

16 Meclis Üyesinden, CHP’li Meclis Üyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Koray ATASOY nerede şimdi? Meclis dışında. Meclis dışında nasıl kaldığını bilmeyenimiz yoktur sanırım.

16 Meclis Üyesinden, CHP’li Av. Deniz Karakurt ahlaka izana sığmayacak şekilde sahte hesaplardan ders verilmeye çalışılmadı mı?

Ve sonrasında Hanifi Can…

Bunlar bir tesadüf olamaz…

Her şey apaçık ortada…

Üzülerek hep birlikte bu olumsuzlukları Menemenimizde yaşamadık mı?

Bu konularla anılmaktan utanç duyar hâle geldik.

İzmir’de yayın hayatını sürdüren Time 35 Televizyonu ilçemize gelerek Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyeleri ile yaptığı Canlı Yayında Meclis Üyemiz Hanifi Can: “Bir daha ki Meclis Toplantısına Güvenlik Güçleri ile mi gideceğiz. Ben Hayatımdan Endişeliyim demişti.” İnanın biz bile arkadaşımızla acaba biraz abartıyor mu diye düşünmeden edemedik.

Ama gördük ki Hanifi Can arkadaşımız bugünün olacaklarını görmüş ve anlatmıştır.

Bu da gösteriyor ki 31 Mart seçimlerinden sonra bu belediye yönetimi organize bir şekilde çeşitli konularda teşkilatlanmışlar ve bunları da yaşama geçirirken önlerine çıkacak her türlü engeli her türlü baskı, tehdit ve şiddetle yok ederek devlet içinde devlet oluşturmaya kalkmışlar.

Kim onlara karşı çıkarsa, kim eleştirirse;

Kim oldukları fark etmiyor kadın, genç, yaşlı...

Kendi Partilerinden, farklı partilerden hiç fark etmiyor. Kendilerine biat etmeyenler onlara düşman ilan ediliyor. Önce baskı. Baktılar olmadı tehdit.

Daha da olmadı şiddetle hizaya getirmeye çalışıyorlar.

Burası dağ başı değil.

Bu olaya sebep olanlar ve olayın arkasında olanlar da ortaya mutlaka çıkacaktır. Çıkarılacaktır. Konu yargıya intikal etmiştir. Biz de sıkı takipçisi olacağız. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan sayın il başkanım, İzmir Millet Vekillerimize ve Genel Merkez yetkililerimize teşekkür ederim.” şeklinde ifade etti.

Ardından gazetecilerden gelen soru üzerine Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un aile içi yaşanan olay sonucu bu olayın gerçekleştirdiği iddialarına cevap vererek darp olayını anlatan hemen akabinde Hanifi Can’ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Yüksel şunları söyledi: “ Yaklaşık 43 senelik bir aile şirketinde yönetici olarak çalışmaktayım. Sabah 8, akşam 6 kurumsal kimlik içerisinde baba oğul, abi kardeş, abla yeğen ilişkimiz haricinde kurumsal kimliğimize zarar vermeyecek yapıyı şirketimizde uygulamaya çalışıyoruz. Malum belediye 200 bin küsur nüfuslu ilçenin temsil makamıdır. Belediye içerisinde anne, baba, amca, yeğen, dayı, hala, teyze ben bu yapılanmayı kabul etmiyorum. Benim meclis üyem dünkü Belediye Meclis Toplantısından çıktıktan hemen sonra güvenlik giriş kapısında bir vatandaş tarafından seninle görüşmek istiyorum ifadesi kullanılmış ve dışarıya çağrılmıştır. Ardından kapının önünden alınarak belediyenin karşı sokağına götürülmüştür. Evet kendileri akrabadır. Ancak ben bu ilişkiyi dayı yeğen ilişkisine sokamam. Belediye içerisinde seçilmiş Belediye Meclis Üyelerinin güvenliği, sorumluluğu belediye başkanına aittir. Sayın Aksoy lütfen sorumluluklarını yerine getirsin.

Hanifi Can’ın şuan iyi hayati tehlikesi bulunmuyor. Bütün tetkikleri yapıldı. Ardından darp raporumuzu alarak Menemen Emniyet Müdürlüğümüze gelerek şikayet dilekçemizi verdik. Bu saatten sonrada işlem yargıya intikal etmiştir.” dedi.

Menemen’in İzmir’den nasıl göründüğüne dair gazetecilerden gelen soru üzerine İzmir İl Başkan Vekili Ali Aslan “ Ben bu olaya öncelikle Menemen açısından bakmak durumundayım. Bu olay öncelikle çok üzücü bir olaydır. Menemen halkı hizmet istiyor. Menemen şuan çok geri kalmış bir durumdadır. Çağımızın gerisinde kalmıştır. Millet bu hizmeti beklerken maalesef meclis üyeleri tartaklanıyor, dövülüyor, meclisten dışarıya çıkarılmaya çalışılıyor, istifa ettirilmeye çalışılıyor. Biz bu açıdan baktığımız da Menemen için çok büyük bir kayıp var. Hiç bir meclis üyesine yapılan böyle bir saldırı kabul edilemez. Meclis üyeleri her zaman soru sorma hakkını, eleştirme hakkını tabi ki kullanacaklardır. Bu görevleri yapmalarını engelleyici onları korkutucu, açıklama yapmaktan engelleyici davranışlar asla kabul edilemez. Meclis üyelerine yapılan bu davranış aslında halka yapılan bir davranıştır. Onları kınıyoruz.

Bu olayların belediye başkanı tarafından muhakkak iyi değerlendirilmesi halkın çıkarları doğrultusunda güzel bir şekilde yönetilmesi ve Meclis Üyelerinin tümünden istifade edilmeye çalışması aslında en doğru yaklaşım olur. Gördüğümüz kadarıyla bir yönetim sorunu var beyinde. Seviye son derece düşük. Dilin konuşması gereken yerlerde fiziksel iletişim devreye girmiş durumda. Bu ancak geri kalmış toplumlarda uygulanan bir yöntemdir. Dolayısı ile Menemen’e yakışmıyor. Hukuki açıdan süreçler başladı. Partimiz ve Partimizin ilgili kurumları olarak sonuna kadar takipçisiyiz. Arkadaşımızın sonuna kadar arkasında olacağız. Bunun hesabı da muhakkak sorulup kimsenin yanına kar kalmayacaktır. Ama önemli olan Menemen’de huzurun, barışın egemen kılınması için çalışmaktır. Halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesi için birlikte çalışmak doğru olmalıdır. Yani Menemen’de görüntü iyi değil, burada en büyük görevde Belediye Başkanına düşüyor.” şeklinde ifade etti.

Haber Gökay ÖZALP

 
Ak Parti Menemen İlçe Başkanı Yüksel’den Kurban Bayramı Mesajı
 
Halkın Bakkalı Menemen’de açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Ak Parti Menemen İlçe Başkanı Yüksel’den Kurban Bayramı Mesajı
Ak Parti Menemen İlçe Başkanı Yüksel’den Kurban Bayramı Mesajı
Münevver Teyze Kurbanlık Keçisini Kızılay’a Bağışladı
Münevver Teyze Kurbanlık Keçisini Kızılay’a Bağışladı
YKS 2020 sonuçları açıklandı
YKS 2020 sonuçları açıklandı
16 Yaşındaki Eylem Hıdırtepe’den Dünden Beri Haber Alınamıyor
16 Yaşındaki Eylem Hıdırtepe’den Dünden Beri Haber Alınamıyor
DGN MOBİLYA AÇILDI
DGN MOBİLYA AÇILDI
Belediye Başkanı Serdar Aksoy Hakkında 'hakaret'ten Suç Duyurusu
Belediye Başkanı Serdar Aksoy Hakkında "hakaret"ten Suç Duyurusu
Menemen'de 15 Temmuz
Menemen'de 15 Temmuz
Menemen Otoban Girişinde Tır Kazası
Menemen Otoban Girişinde Tır Kazası
Menemen’e Yeni Kaymakam…
Menemen’e Yeni Kaymakam…
Büyükşehir’den Menemen’e köprü
Büyükşehir’den Menemen’e köprü
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın