Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
5 Haziran 2021 Cumartesi - 13:03

Haziran Meclisi Gerçekleştirildi

Haziran Meclisi Gerçekleştirildi

Menemen Belediyesi Haziran ayı olağan Meclis oturumu gerçekleştirildi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan'ın yönetiminde gerçekleşen Haziran Meclisi’nde bir çok karar onaylandı. Menemen Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen meclisin en önemli gündem maddesi Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alımı ve Başkan VekiliAydın Pehlivan’a yetki verilme maddesi oldu. Bu maddenin akabinde meclis salonunda Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı meclis üyeleri arasında gergin dakikalar yaşandı.

Saygı Duruşu ile başlayan meclis oturumu, geçmiş tutanak özetlerinin okunması ve kabulü ile devam etti.

Tutanak özetleri ile ilgili konuşma yapmak ve bir önceki mecliste CHP'li Meclis üyelerinin toplantıyı terk etmesi üzerine Cumhur İttifakı meclis üyesi Hanifi Can'ın sözlerine karşılık vermek için söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Menemen Meclis Üyesi İhsan Perçin "17 Mayıs'ta yapılan mecliste ben meclis salonundan ayrıldıktan sonra Hanifi Can benim hakkımda yalan beyanda bulunmuştur. Eğer dedikleri doğru olsaydı ben diğer komisyonlarda olurdum. Beni böyle suçlama ile karşı karşıya bıraktı. Ben kendisini kınıyorum." dedi.

İhsan Perçin'in söylediği sözler akabinde söz alan Ak Parti Menemen Belediye Meclis Üyesi Hanifi Can "Şuan İhsan abi burada. Bunları onun yüzüne karşı konuşuyorum. Sen o gün gelerek kendi ofisimde bana bunları söyledin. Bu süreçte siz de adaydınız. CHP'de beş altı kişi adaydı. Bende o süreçte aday adayıydım. Bizim partimizi karıştırmak için sizde benim ofisime geldiniz. Yalan benim işim değil. Yalanı olduğu gibi İhsan abiye iade ediyorum. Ofisimde Hanifi sen aday mısın? Burada grupçuluk yapılıyor. Sen ya da Aydın Pehlivan aday olursa size oy vereceğim dedin." dedi.

Gündeme sadık kalmayı ve bu konuşmaları dilek ve temennilerde konuşmanın daha doğru olacağını dile getiren İyi Parti Grup sözcüsü Halil Akbulut "Meclisin daha verimli geçmesi açısından gündeme bağlı kalmayı teklif ediyorum." dedi.

Karşılıklı atışmaların ardından gündem maddelerine geçildi. 

Gündem Maddelerinin 3-a maddesi olan : İlçedeki 49 adet iç mahalle sınırlarının tespitinin görüşülmesi konusuna geçildi.

CHP Grup sözcüsü Ali Yılmaz'ın imar ve hukuk komisyonlarına gönderilmesi önerisi üzerine, grup başkan vekillerinin ortak kararıyla oylanarak karar imar ve hukuk komisyonlarına havale edildi.

3-b Maddesi : Pazarbaşı mahallesi sokak sağlıklaştırması hususunda Belediye Başkan Vekiline yetki verilmesi hususu belediye meclisinde görüşüldü. 

Bedesten, Mahkeme Camii etrafındaki binaların restorasyonve yenilenmesi için görüş belirtildi. 3-b gündem maddesi CHP Meclis Üyesi Ali Yılmaz tarafından İmar, Hukuk, Esnaf ve Plan ve Bütçe komisyonlarında görüşülmesi için öneri verildi. Başkanlık tarafından oylamaya sunulan 3-b gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek ilgili komisyonlara gönderildi. 

3-c Maddesi : Belediye 5 yıllık imar programının görüşülmesine geçildi. CHP Meclis Üyesi Ali Yılmaz tarafından verilen önergede 3-c maddesi plan bütçe, hukuk ve imar komisyonuna gönderilmesi oylandı. Müzekkere oy birliği ile kabul edildi. 

3-d Maddesi : İzmir Valiliği Kadastro Müdürlüğü'nün talebine istinaden; Kadastro Güncelleme çalışmalarına ilçemiz Çaltı Mahallesi için bilirkişi belirlenmesi maddesine geçildi. Başkanlık Makamı tarafından gelen maddenin komisyondan geldiği şeklinde oyalaması üzerine madde oy birliği ile kabul edildi.

Komisyonlardan Gelen Raporlar

4-a-1 Maddesi : Belediye Hizmetlerinde kullanılmak üzere Araç Alımı ve Belediye Başkan Vekiline yetki verilmesi kararı görüşüldü.

Maddenin görüşülmesi sırasında söz alan CHP Grup sözcüsü Ali Yılmaz, CHP Grubu olarak ilgili maddeye ‘hayır’ oyu kullanacaklarını söyledi.

Belediyenin araçlara ihtiyacı olduğunu bildiklerini ifade eden Yılmaz, “Fakat söz konusu raporda, yelpaze geniş tutulmuş. Araçların cinsini ve miktarını bilmediğimiz için ret oyu vereceğiz” dedi.

İYİ Parti Grup sözcüsü Halil Akbulut, “Araç alımı ile ilgili maddede yer alan ‘şartlı bağış’ ve ‘şartsız bağış’ ibaresinin daha ayrıntılı alınarak meclise sunulmasını isterdik. Marka, model, tip gibi ayrıntılar da olmadığı için bu önergeye ‘hayır’ diyeceğiz” diye konuştu. Millet İttifakı üyeleri, maddenin hukuk komisyonuna sevk edilmesini talep etti.

AK Parti Grup sözcüsü Yusuf Demircioğlu ise, “İlgili madde komisyonda görüşülürken Ali Beyler oybirliği ile kararı almışlar. Fakat grup toplantısında bu karar değişmiş anlaşılan… Yelpazenin geniş olması yapılacak çok işin olmasındandır. Bağış ve hibe konusunda bakanlıklarımız ile ciddi görüşmelerimiz var. Bunlardan bir ikisi de ilçemize geldi. Ayda bir karar almanın zorluğu ortadayken, günümüz şartlarında bu araçlara çok ihtiyacımız varken, kısa zaman içinde söz konusu araçların belediye envanterinde kayıt altına alınmasını istiyoruz. Yok, markası ne, modeli ne? Bunlar hep vakit kaybı yaratacak talepler. CHP grubunun hizmet karşısında hep ‘hayır’ diyelim yaklaşımı var. Bizlerin de işini kolaylaştıracak bu araçlara en çok belediye personelimiz ve Menemen halkı sevinecektir. Biz komisyonlardan geldiği şekliyle oylanmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

İlgili komisyonda görüşülen kararla, grup toplantısında değişen karar ile ilgili görüşlerini dile getiren Çağlar Gülez "Her komisyon kendi ihtisas alanına göre karar verir. Plan Bütçe komisyonunda bu konu plan bütçe olarak incelenir. Bu konu keşke birde hukuk komisyona gönderilseydi. Bu komisyonda inceleseydi. Çünkü burada hukuksal bir yanlış var. Biz plan bütçe komisyonunda uygun olarak gördük ama,grup toplantısında hukuksal bir sakınca gördüğümüz için bunu uygun görmedik." dedi. 

Ak Parti Meclis Üyesi Selehattin Yeşilkaya " Bu madde çok basit gibi gözüküyor. Araç alımı yapılacak. Şartlımı, şartsızmıdiye konuşuluyor. Bunlar yapılıyor ben üzülüyorum. Burada ne güzel meclis toplantılarımız vardı. Ama biz geçen meclisin gürültüsüyle başladık. İnsanların ağzından hakim olamadığı kelimeler çıkabiliyor. Hemen insanların üzerine hücum etmemiz gerekmiyor. Ben buraya geldiğimde çok üzüldüm. Araçlarla zabıtaların kullanacağı, ilaçlama ekibinin gidip ilaçlama yapacağı araçları yok. Bu gerçekler söz konusuyken hepimiz yapıcı olmak zorundayız. Menemen için çalışıyoruz. Sorunları kucaklamalıyız." dedi. 

İyi Parti Menemen Meclis Üyesi Koray Yücel " Söz konusu önerge hukuk komisyona gelseydi bizde bu konuyla ilgili birşeyler söyleyebilirdik. Bence söz konusu önerge gündemde kalsın. Hukuk komisyonuna havale edelim. İlgili taşıt kanuna göre hukuk komisyonu incelesin." dedi.

AK Parti Meclis Üyesi Hanifi Can, “CHP yönetimi 22 yıldır Menemen’i yönetiyor. Keşke bir araç bıraksaydınız da bizler de iş yapsaydık. Biz hizmet etmek istiyoruz. Lütfen yardımcı olun.” yorumunu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen Meclis Üyesi Deniz Karakurt " Bu tartışma çok anlamsız bir yere gidiyor. Burada olan bütün arkadaşlarım bu arabaların alınmasını istiyor. Burada bir takım yanlışlıklar var. Burada da herhangi bir yanlışlık olmaması için sayı verin, model bildirin şeffaf olsun. Bunu vermek bu kadar zor olmamalı dedi."

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Arkadaşlar, hizmet noktasında acil araçlara ihtiyacımız var. ‘Grup Başkan Vekillerini heyet olarak verelim’ derseniz anlarım. 10 tane araç alınacaksa nerede kullanılacağını belirleriz. Ama bir 30 gün Menemen kaybetsin, şeklindeki yaklaşım şık değil. Bizim ciddi anlamda araçlara ihtiyacımız var. Şu an Ulukent’ten, Seyrek’ten, Maltepe’den ve daha pek çok mahallemizden şikayet alıyoruz. Bizim sinekle mücadele edecek araçlarımıza ihtiyacımız var. Zabıta Müdürümüzün neler yaşadığını gidin bir sorun. İlk meclis toplantımızda da sizlere açıkladım. Bir tane kırıcı delici aracımız var arkadaşlar. Menemen 697 kilometre metrekare alana sahip. Yani biz gittik Türkiye Belediyeler Birliğinden çok şükür ki bir araç aldık, geldik. Şantiyemize koyduk. Bir tane çöp kamyonumuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan geldi. Önümüzdeki hafta yine hibe olarak hamarat aracı alıyoruz. Buralarda şartlı, şartsızdan kasıt, üzerinde diyor ki, ‘Şartlı olarak veriyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hibesidir’ ibaresi yazacaktır. Şarttan kasıt budur. İstediğimiz araç yoksa, marka model değişebilir. Bir ay, bir ay ötelensin istiyorsunuz! Sonuç itibariyle biz şeffaf belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Biz Menemenimize kazandırdığımız araçların tamamıyla ilgili Menemen halkını da, siz değerli meclis üyelerimizi de bilgilendireceğiz. Araçlarımızı Cumhuriyet Meydanı’na çekerek, nereden geldiğini, kaç adet olduğunu ve alımı ile ilgili de ifade ederiz. Bunlar açık ve net. Menemen halkımızın hizmet konusunda vakit kaybetmemesi adına oylamaya geçiyorum” dedi.

Partiler arasında yapılan tartışmalar sonucunda oylamaya geçildi. Cumhur ittifakı ve Millet İttifakının 15-15 kalması sonucunda başkanlık oyunun 2 oy sayılması sonucunda önerge kabul edildi. 

Hukuk Komisyonu Raporları: 

4-b-1 Maddesi Belediyemizde Görev yapan Memur, Sözleşmeli ve İşçi Personelin İzin ve yönetmeliğinin görüşülmesi.

Hukuk komisyon raporu söz almak isteyen kimsenin olmaması üzerine geldiği şekli ile oylandı. Oy birliği ile kabul edildi. 

4-c-1 İlçemiz 30 Ağustos Mahallesi 60331 ada 1 parselde bulunan mülkiyeti belediyemize ait olan binanın üst kullanım (işletme) hakkının 10 yıl süre ile ayni sermaye olarak belediyemize ait tek ortaklı bir kamu şirketi olan MENAŞ şirketine verilmesi hususu görüşüldü. 

Plan Bütçe ve Hukuk komisyonu raporları geldiği şeklinde oylanması sonucunda 15-15 berabere kaldı. Başkanlık oyunun 2 oy sayılması münasebetiyle kabul edildi.

4-c-2 İlçemiz, Tülbentli Mahalle tapunun 5304 ada 4 parselde Belediyeye ait hisseye karşılık kat karşılığı verilen dairenin değişimi ile kat irtifakı kurulması için Emre Can Unlu Mamülleri Gıda İnşaat Nakliyat Turizm Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Menemen Belediye hissesine karşılık kat karşılığı ile inşaat sözleşmesi yapılmasının kabul edilmesi ve Menemen Belediyesine ait 190m2 hisse karşılığı olarak alınacak dairenin 6. kat 20 no'lu brüt 145 m2 olarak belirlenmesinin akabinde tek blok olarak imzalanan yapının belediyeden A ve B blok olarak ruhsat almasının neticesinde blok ve m2 belirlenmesi hususu görüşüldü.

İyi Parti Grup Sözcüsü Halil Akbulut "Menemen Belediyesi bu sözleşmeyi yaparken bu arsanın emsali neymiş ve ne olmuş. Bu emsalin artısı ne olmuş. Belediyenin orada 190m2 yeri var. Ala Ala 1 dairemi almış. Ben blok 9 kat nizamlı yer nasıl 17 kat olmuş bunu incelemenizi ister ve öyle meclise getirmenizi dilerdim." dedi. 

Konunun teferruatlı olarak değerlendirildiğini dile getiren ve bu ruhsatı dönemin başkanı Tahir Şahin tarafından yapıldığını dile getiren Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan " Sözleşme 190 m2 karşılığında 1 daire olarak yapılmış. Emsal artışı ve kat fazlalığı olsun inşaat şirketine yetki devri yapılıyor. Menemen Belediyesi'nin bu konuyla ilgili sağlayacağı bir edinim yok. Sonrasında da Serdar Aksoy döneminde bir tadilat yapılmış ve tadilat ruhsatı verilmiş. Öyle bir sözleşme yapılmış ki kıpırdayacak bir yanımız yok. Menemen Belediyesi'ninde ciddi sorumlulukları var." dedi. 

Karşılıklı görüşme ve tartışmaların ardından önerge Başkanlık tarafından imar ve plan bütçe komisyonu tarafından oylandı. Yapılan oylama 15-15 berabere sonuçlandı. Başkanlık makamının 2 oy sayılması üzerine önerge kabul edildi. 

İmar, Hukuk Komisyonları Raporları

4-e-1 : Menemen Belediye Meclisinin 05.01.2015 tarih ve 06 sayılı kararının iptali görüşüldü. İmar ile 1/5000' lik planların büyükşehirden geçtiğinin dile getirilmesi üzerine Belediye Meclisinde 1/1000'lik planların çok uzun yıllar sürecince kabul göreceği de belirtildi. Zaman kaybının yaşanmaması ve oradaki halkın mağdur olmaması adına yapılan istişare, karşılıklı tartışma ve gerginliklerin ardından karar imar ve hukuk komisyonlarından geldiği şekliyle oylandı. Yapılan oylama 15-15 berabere sonuçlandı. Başkanlık makamının 2 oy sayılması üzerine önerge kabul edildi. 

4-e-2 : İlçemiz, Esatpaşa Mahallesi Tapunun 191 ada 9 parselde park alanından terk edilerek konut alanına dönüştürülen kısmının ihdası yapılarak terk edilen malike satılması hususunda Başkan Vekiline ve Encümene yetki verilmesi görüşüldü. 

Önerge üzerinde herhangi bir grubun görüş belirtilmemesi üzerine oylamaya geçildi. Önerge 16-14 oy çokluğu ile kabul edildi. 

İmar, Hukuk, Esnaf, Meslek Odaları Komisyon Raporları

4-f-1 : İçkili Yer Bölgesi Tadilat Talebi görüşüldü.

Önerge komisyondan geldiği şeklinde oylandı. Önerge oy birliği ile kabul edildi. 

Yapılan önergelerin ardından 5. Madde olan Meclis Üyeleri tarafından verilecek önergeler görüşüldü. 

Ardından dilek ve temenniler, üyelerin mazeretlerinin görüşülmesi ve gelecek Meslis Toplantısı’nın gün ve saatinin belirlenmesi maddeleri belirlendi.

Temmuz Meclisi, Haziran Meclisinde alınan karar ile 2 Temmuz Cuma Günü saat 17'de yapılması kararlaştırıldı. 

Haber Erhan - Gökay ÖZALP

 
Ayten Cengiz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Atölyeleri Açıldı
 
MEBGEM’e moral ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Çorba içti, bereket diledi
Çorba içti, bereket diledi
Menemen Belediyesi’nden 1. Muhtar Çalıştayı
Menemen Belediyesi’nden 1. Muhtar Çalıştayı
Üretim sizden, destek bizden
Üretim sizden, destek bizden
Menemen’de gençlerin günü
Menemen’de gençlerin günü
Büyükşehir’den Türkelli’ye Modern Mezbaha
Büyükşehir’den Türkelli’ye Modern Mezbaha
İğnedere’ye turizm hamlesi
İğnedere’ye turizm hamlesi
Menemen’de Çalışmalar Sürüyor
Menemen’de Çalışmalar Sürüyor
Ramazan Bayramı’nda Kalplerimiz ve Gönüllerimiz Bir Olacak
Ramazan Bayramı’nda Kalplerimiz ve Gönüllerimiz Bir Olacak
Annelerin çifte sevinci
Annelerin çifte sevinci
Kadir Gecesi semazen gösterileriyle kutlandı
Kadir Gecesi semazen gösterileriyle kutlandı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın