Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
26 Ağustos 2015 Çarşamba - 08:00

Hem ?Sevgi? hem ?Cumhuriyet?

İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin Menemen Koyundere´de yapımını tamamladığı ?Sevgi Caddesi? ile ?Cumhuriyet Parkı? hizmete alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen Koyundere´de oluşan yoğun toplu konut bölgesinin ulaşım ihtiyac

Hem ?Sevgi? hem ?Cumhuriyet?

İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin Menemen Koyundere´de yapımını tamamladığı ?Sevgi Caddesi? ile ?Cumhuriyet Parkı?  hizmete alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen Koyundere´de oluşan yoğun toplu konut bölgesinin ulaşım ihtiyacının karşılanması ve Çanakkale yoluna bağlantısının sağlanması amacıyla yapılan 3 kilometrelik yeni yol ile bölgeye nefes aldıracak parkı törenle hizmete aldı.  

Bölge ulaşımına can damarı niteliği taşıyan, Koyundere bölgesini içten kuşaklayan ve  ?Sevgi Caddesi? adı verilen ana arter niteliğindeki yeni yol ile ?Cumhuriyet Parkı?nın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, MHP İzmir Milletvekili Aslan Savaşan, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçe belediye başkanları, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katılırken konuşmalardan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun tebrik mesajı okundu.

6.3 milyonluk yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen-Koyundere´de yaklaşık 6.3 milyon TL maliyetle hayata geçirdiği; Gazi, Kemal Atatürk ve Ulus Mahallesi´ne ulaşım sağlayan yeni güzergahta, 9 metrelik dev istinat duvarı ve taş duvar imalatları gerçekleştirdi. Ayrıca güzergahın yanında yer alan 17 bin metrekarelik alanda park düzenlemesi yapıldı.  İsmi ?Cumhuriyet? olan parkta seyir terasları ve çocuk oyun alanı oluşturuldu.

?Cennet mahalle olduk?

Açılış töreninde ilk olarak söz alan Menemen Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Neriman Tosun bölgesine yapılan hizmetler için teşekkür etti.  Aziz Kocaoğlu denildiğinde akla gelen ilk şeyin "Dürüst Başkan" olduğunu belirten Tosun, ?Görünen köy kılavuz istemiyor. Başkanımızın yaptıklarını gezerken de görecekseniz. Bu yeni güzergahı bize söz vermişti. Yaptı. Yapılan hizmetler ile mahallemizin çehresi ve havası değişti. Yatırımlar ve emlak satışlarımız arttı. Mahallemiz cennet mahalleye döndü? diye konuştu.

?Kocaoğlu´yla çalışmak bir keyif?

Ardından kürsüye gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu´nun sadece İzmir´in değil tüm Türkiye´nin çağdaş, aydınlık, dürüst yüzü olduğunu ve onunla çalışmaktan çok keyif aldığını söyleyerek, "Mutluyum. Bize böylesi hizmet veren böylesi güzel bir insanı ben alkışlıyorum. Biz bu işleri birlikte yapmaya çalışıyoruz" dedi.

?Kasım´da geldiler Kasım´da gidecekler?

Ülke gündemi hakkında da konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ?Birlik beraberlik son derece önemlidir. İzmir´in tüm ilçelerinde belediye başkanlarımıza hizmet vermeye çalışırken ülkenin genelinde tam tersi bir durum görüyoruz. 7 Haziran´dan 3 gün sonra ülke karışmaya başladı. Birilerinin kendi egolarını tatmin etmek adına parlamenter rejimi değiştirmek adına dünyaca şehidimiz geldi.  Bunları yapan ve yaptıranları bir birey olarak şiddetle kınıyorum. Ülke terör belasına ekonomik olarak, Cumhuriyet rejimi olarak tehdit altındadır. Birlik, dirlik, beraberlik, kardeşlik içinde olduğumuz sürece en güzel cevabı seçmen düşünüp verecektir. Kasım´da geldiler Kasım´da gidecekler Allah´ın izniyle? ifadelerini kullandı.

Menemen´e 301 milyon TL´lik yatırım

215 milyon TL´sini Fen İşleri, 86 milyon TL´sini de İZSU olmak üzere 11 yılda Menemen´e toplam 301 milyonluk yatırım yaptıklarını anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Büyükşehir Belediyesi´nin sınırlarının yasalar ile birlikte genişlediğini hatırlatarak her ilçeye ulaşımdan arıtmasına, yolundan içme suyu ve kanal şebekesine kadar hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı. Yasayla birlikte 550 bin hektar olan Büyükşehir sorumluluk alanının 1 milyon 200 bin hektara ulaştığının altını çizen Başkan Kocaoğlu, ?Biz bütün ilçelerimiz,  köylerimizin hepsine samimiyetle iyi niyetle hizmet götürmeye çalışıyoruz. Tabi alt yapı projeleri planlamasından yerin bulunmasına, tahsis alınmasına ve kamulaştırma yapılmasına kadar çok uzun bir süreçten geçiyor. Haklı olarak yeni bağlanan ilçelerimiz ´1.5 sene oldu şunlar yapıldı ama bunlar da yapılmadı´ gibi serzenişlerde bulunuyorlar. Bu konuda belediye başkanlarımız biliyor ki, biz bunların hepsini birden planlayıp projelerini yapıp ihaleye çıkıp gerçekleştireceğiz.  Ne kadar hızlı yapabilirsek ne kadar hızlı hizmet edebilirsek o kadar hep birlikte mutlu olacağız ve hep birlikte hayatımız kolaylaşacak? dedi.

Halkapınar KSK´ye tahsis edilsin

Örnekköy´deki 80 dönüm arazinin Gençlik Spor Müdürlüğü´ne tahsisli olduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, ?Beğenebilirler, beğenmeyebilirler ama hala kapımız açık. Orayı bize ESHOT garajı olarak versinler, biz de Çiğli´deki ESHOT garajı olarak planladığımız yeri seve seve Spor Bakanlığı´na veririz. Bunu da buradan tüm kamuoyuna duyurmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak kullanım hakkının 49 yıllığına Gençlik Spor Genel Müdürlüğü´ne verildiği 10 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu´nun da Karşıyaka Basketbol Takımı´na tahsis edilmesi gerektiğini söyledi.

Ne olur.. Ne olur!

Konuşmasında birlik mesajları da veren Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:

?Her gün insanlarımız, gençlerimiz şehit oluyor. Her gün ülkede kaos yaşanıyor. Herkesin eli yüreğinde. Böyle bir süreçten geçiyoruz. Biz 78 milyon, bütün sorunlarımızı birlik ve beraberlik içinde aşmak zorundayız. Sadece bunu yapalım; birlik-beraberliğimizi, kardeşliğimizi, vatan-millet sevgimizi sürekli diri tutalım ve kenetlenmek zorunda olduğumuzu unutmayalım, yeter! Zaten  başka çaremiz yok. Bir ülkenin bütün değeri, bütün gücü, bütün enerjisi kendi insandır. Hep birlikte bu ülkede yaşamak zorundayız. Hepimiz bu ülkede rızkımızı kazanmak  zorundayız. Ne olur, ne olur, ne olur! Türkiye ve bölgemiz üzerinde oynanan oyunlara alet olmayalım.?

Konuşmaların ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Başkan Aziz Kocaoğlu´na vazo hediye etti.

Sonrasında Sevgi Caddesi ve Cumhuriyet Parkı´nın temsili açılış kurdelesi kesildi.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 
FENERBAHÇE TIR´I MENEMEN´DE
 
Türk Dünyası Haber Kanalı Kuruluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
2003 yılı Zafer Bayramı hatırası
2003 yılı Zafer Bayramı hatırası
Menemen´de trafik kazası: 1 ölü 1 yaralı
Menemen´de trafik kazası: 1 ölü 1 yaralı
Menemen Çömlekçiliği KINALI ELLER YAZI DİZİSİ -!
Menemen Çömlekçiliği KINALI ELLER YAZI DİZİSİ -!
KENT 2 DEĞİŞİME HAZIR
KENT 2 DEĞİŞİME HAZIR
Odalardan Ziyaret
Odalardan Ziyaret
DEVLET GÜVENCESİ BEKLİYORUZ
DEVLET GÜVENCESİ BEKLİYORUZ
Menemen´in Soylu Dedeleri
Menemen´in Soylu Dedeleri
DAHA GÜÇLENDİK
DAHA GÜÇLENDİK
ACİL SORUNUMUZ TAPU VE DERELER...
ACİL SORUNUMUZ TAPU VE DERELER...
Trafikte Yeni Dönem
Trafikte Yeni Dönem
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın