Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
29 Mayıs 2015 Cuma - 09:50

İZBAŞ'dan önemli proje

İzmir Serbest Bölgesi kurucusu ve işleticisi İZBAŞ tarafından projelendirilen ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından bir buçuk milyon TL hibe kaynak ile desteklenen Solar Kurutma Tesisi'nin projesi tanıtıldı. Hayata geçirilecek proje i

İZBAŞ dan önemli proje

İzmir Menemen Maltepe Köyü sınırları içerisinde 1 milyon 620 bin m2 üzerine kurulu İzmir Serbest Bölgesi, ülkemizde mevcut birkaç serbest bölgede mümkün olan mülkiyet olanağı ile öne çıkmaktadır. İZBAŞ yeni depo yatırımı yaparak hizmetlerini daha da geliştirdi.

80 aktif firma bulunan İzmir Serbest Bölgesi'nde yabancı ortaklı firma sayısı 15'e ulaşmıştır. Bölgenin önümüzdeki birkaç yıl içinde bu yönde ivme kazanacağı düşünülmektedir.  Bölgede istihdam edilen kişi sayısı ise bin 600 kişidir. İzmir Serbest Bölgesi son 5 yıldır ortalama yılda 350 milyon dolar ticaret hacmine ulaşmaktadır.

Arıtma tesisi ve düzenli depolama tesisi aynı arazide olup İzmir İli, Menemen İlçesi, Maltepe Köyü, Panaz mevkiinde, 49 bin 857 m2 yüzölçümlü alan üzerinde, yer almaktadır. Yeni planlanan Solar Kurutma Tesisi de bu alana kurulması planlanıyor.

İzmir Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren deri üreticilerinin ürettiği proses atıklarının (etleme, budama, yarma, kesme, tıraşlama ve kıl atıkları) ve ortak atıksu arıtma tesisinden çıkan arıtma çamurlarının düzenli depolaması yapılmaktadır.

İzmir Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. İZBAŞ tarafından işletilmekte olan atıksu arıtma tesisinde oluşan yüzde 25 kuru madde içeriğine sahip 15 ton/gün çamurun en az yüzde 50 kuru madde oranına kadar kurutulması için gerekli olan Solar Çamur Kurutma Sistemi projelendirilmesi işi İzmir Kalkınma Ajansının desteği ile gerçekleştirilecek.

Projenin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, Genel Sekreterlik Murat Yılmazçoban, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral ve meclis üyeleri, Menemen Vergi Dairesi Müdürü Uğur Bayraktar, Menemen Mal Müdür Sefa Özbahar, Menemen Tapu Müdürü Hayri Yalçın ile davetliler katıldı.

Atık yönetimi bizim en önemli konularımızdan”

Burada katılımcılara bir konuşma yapan İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, 2012 senesinden itibaren bölgemizde ısı enerjisi doğalgazdan sağlanmaya başlanmıştır. Oldukça önemli bir başka hizmetimiz de atıksu arıtma tesisimizdir. Günde 9000 m3 kapasite ile çalışan tesisimizle, özellikle bu tesisten yararlanma ihtiyacı olan sektörler için, yatırımı tamamlanmış bir alt yapı hizmeti sunuyoruz. Yeni çevre yönetmeliklerine uyum kapsamında gelişimimizi de hızla sürdürüyoruz.

Yıllar boyu kategorisi bakanlık tarafından belirlenememesi dolayısıyla, tartışma konusu olup vahşi depolama ile birikmek durumunda kalan, bu haliyle de bize ve komşularımıza sıkıntı yaratan katı atıklarımız, sınıfı belli olur olmaz yine İZKA desteği ile yaptığımız, düzenli depolama alanına gerekli izin ve ruhsatlar alınarak aktarılmıştır.

Birikmiş atıkların bertarafıyla ilgili çalışmalar paralelinde, çevre mevzuatları gereği, atık yönetimi ve planlaması dahilinde yeni yatırımlar planlanmıştır. Bu yatırımlardan birisi olan İZBAŞ Solar Kurutma Tesisi” projesi İzmir Kalkınma Ajansı destek programı dahilinde desteklenmeye uygun bulunmuştur. Bu gün, bu salona sizleri davet etmemize vesile olan projenin yatırım maliyeti için %75 oranında yaklaşık bir buçuk milyon Türk lirası karşılığı hibe kaynak sağlanmıştır. Atık Yönetimi için zorunluluklarımız, gelecek günlerin en önemli gündemi olmaya devam edecektir.

İzmir Serbest Bölgesi son yıllarda alt yapısındaki eksikleri gidermeye, yeniden yapılanmaya yönelik olarak yoğun çaba harcamış ve bölgeyi yeni yatırımcılara, yeni sektörler açma, tanıtma-pazarlama aşamasında gönül rahatlığı duyacağı bir noktaya gelmiştir.

Tüm bu süreçte; ortaklarının, yönetim kurulunun, profesyonel kadrosunun, bölgedeki serbest bölge ve gümrük müdürlüklerinin emekleri, bağlı bulunduğu Ekonomi Bakanlığı bürokratlarının, ilgili diğer kamu kurumlarının yardımları ve en önemlisi İzmir Valiliği ile İzmir Büyük Şehir Belediye'sinin destekleri ile başarılı bir şekilde ilerlemiştir. Huzurunuzda tüm bu kesimlere teşekkürlerimi, Sayın Valimize ve Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sevimli'nin konuşması sonrasında slayt gösterisi eşliğinde projenin tanıtımı gerçekleştirildi.

 

 

 

 
Tarihi Mezarlığı Ot Bürüdü
 
Verginizi ödemeyi unutmayın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tarihi Mezarlığı Ot Bürüdü
Tarihi Mezarlığı Ot Bürüdü
Kömürde tavuğun adresi Kanatçı Kral
Kömürde tavuğun adresi Kanatçı Kral
50 Yıl Önce Yahudi-Rum-Ermeni ve Türkler kardeş gibi yaşarlardı  BURASI MENEMEN
50 Yıl Önce Yahudi-Rum-Ermeni ve Türkler kardeş gibi yaşarlardı BURASI MENEMEN
ODA VE BİRLİKLERİMİZİ DİNLEDİK
ODA VE BİRLİKLERİMİZİ DİNLEDİK
 Türkiye üretim ekonomisine dönmeli”
Türkiye üretim ekonomisine dönmeli”
Miniklerden Büyüklere Mesaj
Miniklerden Büyüklere Mesaj
 Din Görevlilerine Organ Nakli Bilgilendirmesi
Din Görevlilerine Organ Nakli Bilgilendirmesi
Çiftçilere önemli uyarı!
Çiftçilere önemli uyarı!
Menemen'e yeni hoca
Menemen'e yeni hoca
Minik Yürekler Meydanlarda
Minik Yürekler Meydanlarda
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın