Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
12 Ağustos 2016 Cuma - 08:00

İran Bilgilendirme Toplantısı Menemen´de Yapıldı

İran Yatırımları Hakkında Bilgilendirme Toplantısı geçtiğimiz günlerde Menemen Ticaret Odası Konferans Salonu´nda yapıldı.

İran Bilgilendirme Toplantısı   Menemen´de Yapıldı

İran Bilgilendirme Toplantısı

Menemen´de Yapıldı

İran Yatırımları Hakkında Bilgilendirme Toplantısı geçtiğimiz günlerde Menemen Ticaret Odası Konferans Salonu´nda yapıldı.

Toplantıya; İran Ankara Büyükelçisi Mohammad Ebrahim Taherian Fard , İran Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Hamid Zadboom, İran İslam Cumhuriyeti Fahri Ataşe Emir Ansari, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, Menemen Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Azgın, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Menemen Halk Bankası Şube Müdürü Ülkü İzmirlioğlu, Menemen Ticaret Odası Meclis Üyeleri ve üyeler katıldı.

Toplantı çerçevesinde İran´ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Ebrahim Taherian Fard ve İran Ticaret Ataşesi Hamid Zadboom, İran´daki ambargoların kaldırılması sonrasında İran´daki durum ve Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerdeki son gelişmeler hakkında bilgilendirmede bulundu ve İran ile iş yapmak isteyen üyelerin sorularını yanıtladı.

Büyükelçi Fard, ?İki ülkenin ekonomileri birbirini tamamlayan ekonomilerdir. Kazan-Kazan Formülüyle hareket edilmelidir. İki ülkenin farklı güçlü meziyetleri vardır. İşbirliği yapmak isteyen bizimle irtibata geçsin? dedi.

Ticaret Ataşesi Hamid Zadboom ?İki ülkenin de ticari hacmi potansiyellerine göre ticaretimiz çok düşük, arttırılmalı? dedi.

Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral yaptığı açıklamada ? Biz İran ve Türkiye arasında köprüyüz, Menemen Ticaret odası olarak İran ile iş birliklerimiz var. Bizim 1500 üyemizin yarısı ithalat ve ihracat ile uğraşıyor, petrol ve enerji sektörü ile uğraşan üyelerimizi davet ettik. Türkiye´mizin ekonomisini geliştirmek için her türlü girişimlerde bulunuyoruz. Ambargo kalktıktan sonra ilişkiler ve ticaret hacmimiz daha da genişleyecek? dedi.

Meclis Başkanı Ali Azgın da yaptığı konuşmasında ? İran´da gerçekleştirilecek ve gerçekleştirilmesi planlanan yatırımları ve dış ticaret yapan firmalarımız ile bugün burada birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti bildirmek isterim. 30-35 yıldır devam eden ikili ticari görüşmelerimizi uluslararası politikadan ve siyasi gerilimlerden etkilenmeden sürdürmekteyiz. Ümit ediyorum ki bugün olduğu gibi yarın da ticari ilişkilerimiz güçlenerek devam edecektir? dedi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ise, ?İran´a uygulanan yaptırımlar nedeniyle iki ülke arasındaki ticaret fazla gelişmedi. Ambargonun kalkmasıyla İran´ın dünya ekonomisine tekrardan entegre olmasının hiç şüphesiz olumlu etkilerini göreceğiz. Çünkü İran, Türkiye´nin önemli bir ticari partneri. Aliağa´da organize sanayi bölgesi, petrokimya, liman-lojistik, demir-çelik, gemi geri dönüşüm ve enerji sektörlerinde yerli ve yabancı pek çok yatırımcı bulunuyor. Aliağa´daki kimya firmalarıyla ticaret yapmak isteyen İranlı firmalar da bulunuyor. İranlı işadamlarına Aliağa´da yapmayı düşündükleri veya planladıkları yatırımlar konusunda ALTO olarak gerekli yardımlarda bulunabiliriz? dedi.

Program soru-cevap şeklinde devam etmesinin ardından, birebir görüşmelere geçildi.

Haber: S. Derya BOSUT

 
Kuru üzümde rekolte tahmini açıklandı
 
Hizmet Almak İçin Koşturuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Kuru üzümde rekolte tahmini açıklandı
Kuru üzümde rekolte tahmini açıklandı
Dikkat Yeni Hedefleri Çiftçiler  Hasadınız Zehir Olmasın!
Dikkat Yeni Hedefleri Çiftçiler Hasadınız Zehir Olmasın!
Menemenin Saklı Cenneti
Menemenin Saklı Cenneti
Umut imecesi
Umut imecesi
Bu onur İzmir´in
Bu onur İzmir´in
Doğal Yaşam ailesi büyüyor
Doğal Yaşam ailesi büyüyor
İki fotoğraf arasındaki '30 bin' fark!
İki fotoğraf arasındaki "30 bin" fark!
Selçuk ve Menderes´te taşkın kabusuna son
Selçuk ve Menderes´te taşkın kabusuna son
Coffee Bron Snack House  YEREL BASININI  KAHVALTIDA AĞIRLADI...
Coffee Bron Snack House YEREL BASININI KAHVALTIDA AĞIRLADI...
YİTİRDİKLERİMİZ
YİTİRDİKLERİMİZ
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın