Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
12 Şubat 2015 Perşembe - 09:27

İzmir'in karla imtihanı

İzmir'in karla imtihanı

İzmir in karla imtihanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kış yaşanan sürpriz kar yağışları sonrasında filosuna ilk kez “kar küreme araçlarını” da dahil etmek için harekete geçti. Pek çok kamyona bıçak ve tuzlama ünitesi takan Büyükşehir ekipleri, son iki gün içinde 7 ilçedeki 20 mahallenin kapanan yolunu açtı. Yollardaki buzlanmayı önlemek için geçen yıl sadece 400 ton tuz kullanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son 1 ay içinde kullandığı tuz miktarı ise 2 bin tonu buldu.

 

Sıcak iklimiyle tanınan İzmir, çok uzun yıllar sonra ilk kez bu yıl yoğun kar yağışıyla karşılaştı. Hava sıcaklıklarında ani düşüşlerin artmasıyla birlikte, son bir ay içinde iki kez kar altında kalan bazı ilçe ve mahallelerin yolları, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin koordineli çalışmalarıyla açıldı.

Bir yandan kurduğu özel ekiplerle soğuk ve karla mücadele çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da değişen hava koşullarına karşı araç filosunu takviye etme kararı aldı. Gelecek yıllarda yaşanabilecek yoğun kar yağışlarına karşı 4 adet kar küreme aracı satın alınması için harekete geçen Büyükşehir, pek çok kamyona da  bıçak ve tuzlama ünitesi monte etmeye başladı. Yollardaki buzlanmayı önlemek için geçen yıl sadece 400 ton tuz kullanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son 1 ay içinde kullandığı tuz miktarı ise 2 bin tonu buldu.

 

20 mahallenin yolu açıldı

Geçtiğimiz ocak ayı içinde yaşanan soğuk ve karlı havalarda zorlu bir sınav vererek acil müdahale gereken noktalara en kısa sürede yardım götüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Pazartesi gecesinden itibaren kenti yeniden etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile mücadele çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu kapsamda hafta başında görev yapmaya başlayan 4 tuzlama ekibi, 10 Şubat’tan itibaren 8’e çıkarıldı. Kent merkezinde henüz kar görünmemiş olmasına rağmen yüksek bölgelerde başlayan yağış nedeniyle yine hafta başından beri grayderlerle yol açma çalışmaları yürüten Büyükşehir ekipleri, Bornova, Bayındır, Beydağ, Güzelbahçe, Tire, Kemalpaşa ve Bayraklı belediyelerine de tuz desteği sağladı.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin son yağışlarda kapanan yollarını açtığı noktalar ise şöyle:

Karabağlar’ın Kavacık, Tire’nin Büyükkömürcü, Küçükkömürcü, Dallık, Yemişler, Dibekçiler, Musalar, Akmescid ve Topaklar, Beydağ’ın  Çamlık, Çomaklar, Halıköy, Beyköy ve Yeşiltepe, Ödemiş’in Bozdağ-Gölcük, Menemen’in Çukurköy, Kemalpaşa’nın Bayramlı ve Beşpınar, Bornova’nın Evka 4 ve Çiçekliköy mahalleri.

 

 

 

 

 
Trafiğe kayıtlı araç sayısı yüzde 4,95 arttı
 
Menemen'e ikinci arıtma geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Annenin açlık grevi sürüyor
Annenin açlık grevi sürüyor
 Atilla Sertel:  Ön Seçim Olmazsa Aday Adayı Olmayacağım”
Atilla Sertel: Ön Seçim Olmazsa Aday Adayı Olmayacağım”
  Bir elmanın yarısı gibiyiz”
Bir elmanın yarısı gibiyiz”
Foça'da ilaçlama 12 ay sürüyor
Foça'da ilaçlama 12 ay sürüyor
Evlenmek için ‘ehliyet' şartı
Evlenmek için ‘ehliyet' şartı
İkinci yarıyıl  okul sütü  ile başladı
İkinci yarıyıl okul sütü ile başladı
S&P`den petrol üreticisi 4 ülkeye not indirimi
S&P`den petrol üreticisi 4 ülkeye not indirimi
 Hiçbir Kurum Sesimizi Duymadı”
Hiçbir Kurum Sesimizi Duymadı”
 Çiftçi Malları Koruma'dan   Hayırlı Olsun Ziyareti
Çiftçi Malları Koruma'dan Hayırlı Olsun Ziyareti
 Menemen'in tek sertifikalı Dövmecisi Saktanber;  Dövmede önemli olan ustalık ve hijyendir”
Menemen'in tek sertifikalı Dövmecisi Saktanber; Dövmede önemli olan ustalık ve hijyendir”
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın