Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
14 Şubat 2024 Çarşamba - 11:37

KÖMEH ETMEK İÇİN BİRLİKTEYİZ

KÖMEH ETMEK İÇİN BİRLİKTEYİZ

Menemen'de faaliyet gösteren Ege Bölgesi Yoncalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesislerinde buluştu. Ege Bölgesi Yoncalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına Dernek Başkanı Gıyas Demokrat (Yılgın), dernek üyeleri, davetlileri ve derneği yönetim kurulundaki başaralı kadınları kapıda karşıladı.

Gazetemiz adına etkinliğe katılan, yıllarca farklı il ve ilçelerde yöneticilik ve öğretmenlik yapmış ve aynı zamanda uzun süredir gazetemizde köşe yazarlığına devam eden Melek Balseven'den bu toplantıyı dinliyoruz.

“Gıyas Demokrat (Yılgın) Bey, dernek başkanı olarak, Menemen Tepe Restorant'ın üst kattaki düğün salonunda düzenlenen etkinliği oldukça içten ve samimi bir şekilde karşıladı tüm davetlileri. Salon, neredeyse tamamen dolu, birçok tanıdık sima ve derneğin yönetim kurulu üyeleri ile dolup taşıyordu. Gıyas Bey, beni derneğin cevval kadınlarının bulunduğu masaya yönlendirdi ve burada içten bir sohbet başladı. İlçelerinde yaşayan insanlar, aidiyet duygusu, köklerine bağlılık ve hemşehri dayanışmalarıyla güçlenmiş, mutlu bir birliktelik sergiliyorlardı. Bu arada yazılarımın sıkı takipçileri olduklarını duyunca çok mutlu olduğumu da itiraf etmeliyim.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gıyas Bey, katılımcılara teşekkürlerini sunarken özellikle Menemen Belediye Başkan Vekili Sayın Aydın PEHLİVAN, Başkan Yardımcısı Durmaz BAYRAKTAR ve çeşitli kurum temsilcilerine, mahalle muhtarlarına ve STK başkanlarına teşekkür etti. Sivil toplum kuruluşlarının toplumsal dayanışma ve birlik ruhunu canlı tutmanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı ve gelecekte bu önemin artacağını belirtti. Dernek hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak faaliyetlerinden bahsetti.

Ardından kürsüye gelen Menemen Belediye Başkan Vekili Sayın Aydın sahip oldukları hizmet anlayışı, gerçekleştirilen çalışmalar ve gelecek dönem için planlarından bahsettiği konuşmasında birlik beraberlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Etkinlik sonrası Dernek başkanı Sayın Gıyas Demokrat ile gerçekleştirdiğimiz küçük söyleşiyi sizlerle paylaşmak istedim.

Melek Balseven (MB): Sayın Başkanım, öncelikle derneğinizin kuruluşu ve amaçlarını anlatır mısınız?

Gıyas Demokrat (GD): Derneğimiz, Ege Bölgesi Yoncalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği. Muş Bulanık Yoncalı Köyü'nden gelen hemşehrilerimizle bu dernek çatısı altında toplandık. 2010 yılında Menemen'de, kurucu üyelerle birlikte Sayın Kutbettin Polat Öğretmenimiz tarafından kurulmuştur. Kayıtlı 525 üyemiz var, ancak her aileden bir veya iki üye alıyoruz. Toplamda 3200 kişilik bir grubuz. Siyaset üstü bir anlayışla çalışıyoruz, üyelerimizin kime oy vereceği ile ilgilenmiyoruz. Destek olan herkese kapımız açık. Ben de üç yıldır başkanlık görevini sürdürüyorum.

MB: Yoncalı köyünün tarihinden bahsettiniz biraz önce. Bu köyün kültürüyle ilgili neler söyleyebilirsiniz?

GD: Yoncalı köyü, eski bir Ermeni köyüdür. 1930 yılında Ermenilerce terk edilmiş ve boşaltılmış olan köye Atatürk ve İnönü tarafından Kafkasya Ahıska Türkleri olan atalarımıza araba, para ve büyük baş hayvan verilerek yerleştirilmişlerdir. Çiçek gibi açmışız ve birlik dayanışma ruhumuzla, kadınlarımıza, kızlarımıza verdiğimiz değerle bu kültür geleneklerimize yerleşmiş. Derneğimiz de bu ruh ve anlayışla kurulmuş ve o gelenek günümüze taşınmıştır.

MB: Derneğinizin faaliyetlerinden biraz bahsettiniz, başka neler yapıyorsunuz?

GD: Sosyal ve kültürel geziler düzenliyoruz. Her yıl Haziran ayında Foça'da buluşma organize ediyoruz. Şölen havasında geçen buluşmalar, keyifli paylaşımlar yapmamıza olanak tanıyor. Bu yılki buluşmamız 23 Haziran’da gerçekleşecek. Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma bizi bir arada tutuyor. Ayrıca, özellikle kız öğrencilere burslar veriyoruz. Bu yıl 15 kız ve 2 erkek üniversite öğrencisine on ay boyunca burs sağlıyoruz. Ayrıca, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine milli ve dini bayramlarda burslar veriyoruz. Ramazan Bayramı'nda yüzlerce aileye erzak yardımı yapıyoruz. Kömeh etmek, karşılıksız yardım etmek anlayışıyla canla başla çalışıyoruz.

MB: Derneğinizin maddi imkanlarını nasıl sağlıyorsunuz?

GD: Aramızdaki birlik ve dayanışma ruhu ile maddi gücümüzü sağlıyoruz. Ayrıca, bize destek veren işyerleri de bulunuyor. Ramazan kolilerinde ise Menemen Belediyesi yardımcı oluyor.

MB: Başka etkinlikleriniz var mı?

GD: Evet, aynı zamanda kültürel geziler ve buluşmalar yapıyoruz. Her bir etkinliğimizde birlik ve dayanışma ruhumuzu daha da pekiştiriyoruz. Geleneksel etkinliklerimizi sürdürmeye devam etmek, bizim için çok kıymetli.”

Haber : Melek Balseven

 
MENEMEN’E 4 BOYUTLU ATATÜRK ANITI
 
MENEMEN'DE DEVE GÖSTERİSİ HEYECANI YAŞANACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
MENEMEN’E 4 BOYUTLU ATATÜRK ANITI
MENEMEN’E 4 BOYUTLU ATATÜRK ANITI
BATTI ÇIKTI’DA IŞIK GÖRÜNDÜ
BATTI ÇIKTI’DA IŞIK GÖRÜNDÜ
ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKTI
ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKTI
MENEMEN PEHLİVAN’I BAĞRINA BASTI
MENEMEN PEHLİVAN’I BAĞRINA BASTI
MENEMEN BELEDİYESİ AGROEXPO’YA HAZIR
MENEMEN BELEDİYESİ AGROEXPO’YA HAZIR
İZMİR’İN ‘GÖZÜ’ MENEMEN’DE OLACAK
İZMİR’İN ‘GÖZÜ’ MENEMEN’DE OLACAK
PEHLİVAN: HALKIMIZIN SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZDİR
PEHLİVAN: HALKIMIZIN SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZDİR
MENEMEN’E ‘TAK’LAR ÇOK YAKIŞACAK
MENEMEN’E ‘TAK’LAR ÇOK YAKIŞACAK
MENEMEN’E ESTETİK DOKUNUŞ!
MENEMEN’E ESTETİK DOKUNUŞ!
GAZETECİ ERDAL ÇARBOĞA HAYATINI KAYBETTİ
GAZETECİ ERDAL ÇARBOĞA HAYATINI KAYBETTİ
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın