Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
24 Haziran 2016 Cuma - 08:00

?Kümeyi 3. Sırada Tamamladık?

İzmir 1.Amatör Lig 1.Grupta mücadele eden Türkelli Spor Kulübü, 2016 yılında amatör kümeyi 3. sırada tamamladı.

?Kümeyi 3. Sırada Tamamladık?

?Kümeyi 3. Sırada Tamamladık? 

İzmir 1. Amatör Lig 1.Grupta Kınık Belediyespor, Yeni Foçaspor,  Dikili Belediyespor,  Asarlık Gençlikspor, Gerenköyspor ve Aliağa Gençlikspor ile mücadele eden Türkelli Spor Kulübü, bu sezon kümeyi 3. sırada tamamladı.

?Türkellili değilim ama??

Geçmişten bugüne Türkelli Spor Kulübü´nü değerlendirmek amacıyla gazetemizde söyleşi yaptığımız Türkelli Spor Kulübü Başkanı Rıfat Güney öncelikle kendini tanıtarak sözlerine şöyle başladı, ?1995 yılında Türkelli köyüne geldim ve Türkelli Eczanesini kuran rahmetli babam Ecz.Macit Tucan Güney ile birlikte Ecz.Teknisyeni olarak çalışmaya başladım . Kendim aslen Türkelli köyünden değilim ama kendimi Türkelli köyünden olan arkadaşlardan daha fazla Türkellili hissediyorum çünkü Türkelli´yi gerçekten çok seviyorum ve aynı zamanda Türkelli spor kulübü derneği başkanıyım?

Türkelli spor kulübü derneği 29 Ekim 1973´te kuruldu

Kulübün kuruluşuna değinen Güney, ?Derneğimizin kuruluşunda rol oynayan, o dönem köyümüzde öğretmenlik yapmakta olan ve aynı zamanda sportif faaliyetlerle de uğraşan başkanımız Erol Aydın´ın önderliğinde, köyümüzün ileri gelenleri ve muhtarları ile birlikte 29 Ekim 1973´de Türkelli spor kulübü derneği kurulmuştur. Erol Aydın hocamızın bize miras bırakmış olduğu bu derneği biz de kendine yakışır şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz? diye ifade etti.

?2012 yılında amatör kümeye girdik?

Güney, kulüp başkanlığı yolculuğunu ve çalışmalarını da anlatarak, ?İlk olarak 2002 yılında derneğimizin başkanlığına geldim ve ara ara başkan seçildim. En son da 2015 yılında tekrar başkanlığa seçilerek başkanlık görevimi halen devam ettirmekteyim. İlk başkanlığa geldiğim dönemde kulüp virane olmuştu o zamanki ekibimiz, esnaf arkadaşlarımız, muhtarlarımız ve o dönemin belediye başkanı İbrahim Şimşek başkanımızla düzenlemeye başlayıp bu arada olan seçim sonucu başkanlığa getirilen Ali Danacıoğlu başkanımızla birlikte kulüp binamızın yenilenip gelişmesini hep bir elden sağlamış olduk. Ondan sonraki dönemde belediyemiz Menemen belediyesine dahil olunca biz de bir atak yapmak istedik ve 2012 yılında resmi olarak amatör kümeye girişimizi yaptık. 2013 yılında tekrar başkanlığa seçildiğim zaman kulübü amatör kümede şampiyon yaptık. O dönemden bu döneme halen amatör kümede devam etmekteyiz. 2016 yılında da kümeyi 3. olarak tamamladık? dedi.

?Maddi külfeti nedeniyle bir üst lig gözümüzü korkutuyor?

Sözlerini sürdüren Güney, ?İşin enteresan tarafı da amatör kümelere gittiğiniz zaman her şey maddi olarak artıyor ama biz oyuncularımıza para veremediğimiz zaman bile bizleri bırakmayıp oynamaya devam ettiler yeri geldiğinde sadece bir çay, meyve suyu ve çubuk kraker vererek bu amatör ruhla devam ettirmeye çalıştık. Kulübümüzde bizi bir üst lige taşıyabilecek çok yetenekli birçok oyuncumuz var ama her çıktığımız bir üst ligde maddi külfet arttığı için gözümüz korktuğundan yerimizde sayıyoruz diyebiliriz. Şu an bulunduğumuz kümede çok iyi bir şekilde mücadelemizi veriyoruz. Genelde sporcularımızın yüze 65´i Türkelli ağırlıklı olmak üzere Menemen ve çevre mahallelerinden oyuncularımız var ve amacımız bu vesileyle daha ufak yaştaki kardeşlerimize örnek olmak. Ayrıca biz göreve geldiğimizden beri en büyük özelliklerimizden birisi Türkelli´deki gençleri kötü alışkanlıklardan kurtararak ve onların bu istenmeyen gidişatını engellemek için spora davet etmekti ve bunu alnımızın akıyla başardık. Bunları yaparken çeşitli spor faaliyetleri gösterdik. Kendi alanımızda turnuvalar düzenledik. Onun dışında Türkelli spor kulübünün düzenlemiş olduğu ve 12 senedir devam eden ama bu seneki malum olaylardan dolayı yapılamayan 19 Mayıs şenliklerimiz vardır. Onları başlatmıştık çok güzel bir şekilde devam etti. Bir haftaya yayılan futbol, masatenisi, tavla, dama gibi faaliyetler gösteriyoruz sportif alanda ve birinci olanlara da naçizane hediye ve kupalar veriyoruz. 19 Mayıs Atatürk´ü anma gençlik ve spor bayramında yapılan bu etkinliklerimizde çok güzel bir sinerji oluşuyor herkes bir araya geliyor ve onların akşamına güzel bir eğlencemizi yapıyorduk ama bu dönem bunları yapamadık. Hatta 2 sene önce şampiyonluğumuzu ilan ettiğimiz zaman 19 Mayıs etkinliklerimize denk gelmişti başkanımız Tahir Şahin´in de katılımlarıyla çok güzel bir eğlence oldu. Bu işler etkinlikler çok güzel oluyor gençleri de motive edip bir araya topluyor? diye bilgi verdi.

?Belediyemiz dışında bir sponsorumuz yok?

?Bunları yaparken tek başımıza yapmadığımızı belirtmek gerekiyor? diyen Güney, ?Özellikle son dönemde bu etkinlikleri yaparken aktif bir şekilde ben bu organizasyonların içinde bulunmadım.  Yönetim kurulundan Bekir Savran, Ayhan Cengiz, Halit Sun, Türker Bulut, Hakan Tamer,  Osman Tuna, İbrahim Nalcaçı, Mehmet Özcan arkadaşlarımız bu işleri bizden sonra yapacak gençler olarak çok iyi göğüslediler. Artık organizasyonlarımız bu arkadaşlarımızın sırtında dönüyor ve inşallah daha iyiye götürürler. Belediyemiz dışında bir sponsorumuz yok. Sayın Tahir Şahin tek bize değil kendi bütçesinin yettiği kadar bütün kulüplere yardımlarda bulunuyor. Genelde top, forma lojistik, bip ve krampon anlamında desteklerini esirgemiyorlar. Bazen de yetersiz kaldığımız durumlarda yönetim kurulunda olan arkadaşlarımızdan parasal olarak destek alıyoruz. Öyle bir şey ki bizim orası bacaksız sanayi bölgesi böyle olunca da bazı arkadaşlarımız bu yerlerle çeşitli irtibat halindeler bizden önceki başkan arkadaşlar zamanında bu gibi sponsor yardımlarını yapmışlar biz de şimdi tekrar gidince biz yardımlarımızı yaptık diyerek geri çevrilebiliyoruz. Bir de bu iş birazda gönül işi biz onların reklamını yapamıyoruz belki yapabilsek gelip bizleri kendileri bulacaklar ama yapamadığımız için bu iş bizi zora sokuyor. Çünkü şirket sahipleri de Türkelli gibi bir yerde neyin reklamını yapabilecekler diye ticari düşündüğünden ötürü bu anlamda reklam alamıyoruz. Bu arada Menemen esnaflarımızdan Yavuz kuyumculuk bizim sponsorumuz olarak formalarımızı yaptırıyordu. Şimdi yönetimimizde bulunan Ayhan Cengiz ve Bekir Savran yemek anlamında yardım ediyorlar. Şunu da eklemek isterim ki belediyemiz ilk deve güreşleri yapılacağı zamanda bizim orada bulunan deve güreşleri arenasını ve o dönemki Şube Müdürümüz  Metin Uzunallı´yla birlikte belediye bünyesi içerisinde kulüp binasını sıfır olarak yenilediler. Her sene olduğu gibi bu senede bizim amacımız şampiyonluktur. Bu sezon rakiplerimiz biraz maddi anlamda güçlü rakiplerdi. Ama bu sezon yine her zaman olduğu gibi yolumuza şampiyonluğu hedefleyerek çıkacağız. İddiamız her sezon 1. 2. ya da 3. olmaktır. Bu sene bir iki tane yeni hocayla görüşüyoruz. Onlarla görüşmelerimizi sürdüren yönetimden Hakan arkadaşımız görüşmelerimizi bitirdikten sonra inşallah bir hocamızla anlaşacağız? dedi.

Söyleşiye katılan Ziraat Odası Meclis Başkanı Veli Kan da, Türkelli Spor Kulübüne bugüne kadar maddi ve manevi desteklerini esirgemediğini belirterek, ?Türkellili gençlerimiz için her zaman onların yanındayız. Çünkü onlar bizim geleceğimizdir? şeklinde görüş belirtti.

Haber: Erhan ÖZALP

 
?Amacımız Menemen´e Hizmet?
 
Büyüksu´dan iftar sofrası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
?Amacımız Menemen´e Hizmet?
?Amacımız Menemen´e Hizmet?
?Sezonu 3. Sırada Bitirdik?
?Sezonu 3. Sırada Bitirdik?
Şampiyona Büyüksu´dan destek
Şampiyona Büyüksu´dan destek
MASTER HAKEMLER DERNEĞİ KURULDU
MASTER HAKEMLER DERNEĞİ KURULDU
Asarlık Gençlerbirliğispor, 1.Amatör Ligde
Asarlık Gençlerbirliğispor, 1.Amatör Ligde
Menemen´in Gururları
Menemen´in Gururları
İLK HAMLE 28 Mayıs´ta
İLK HAMLE 28 Mayıs´ta
?Halis´in hayali? gerçek oldu
?Halis´in hayali? gerçek oldu
YELKENLİ EYLEM
YELKENLİ EYLEM
The End...
The End...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın