Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
12 Ağustos 2016 Cuma - 08:00

Kuru üzümde rekolte tahmini açıklandı

Aralarında Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl´ün de bulunduğu Ege Bölgesi Çekirdeksiz Kuru Üzüm Rekolte Heyeti 4 Ağustos 2016 Perşembe günü İzmir Ticaret Borsası´nda toplandı.

Kuru üzümde rekolte tahmini açıklandı

Kuru üzümde rekolte tahmini açıklandı

Aralarında Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl´ün de bulunduğu Ege Bölgesi Çekirdeksiz Kuru Üzüm Rekolte heyeti, 2016-2017 sezonu Ege Bölgesi çekirdeksiz kuru üzüm rekolte tahmin raporunu açıklamak üzere, 4 Ağustos 2016 Perşembe günü İzmir Ticaret Borsası´nda toplandı.

Burada yapılan basın açıklamasında; (Menemen´in durumu)

?2016-2017 sezonu Ege Bölgesi Çekirdeksiz Kuru Üzüm Rekoltesini tespit etmek üzere oluşturulan heyetimiz çalışmalarına 18.07.2016 tarihinde başlamış, yapılan program dahilinde 7 gün konaklamasız, 03.08.2016 tarihinden itibaren 9 günü konaklamalı olmak üzere toplam 16 günde tamamlamıştır.

Rekolte tahmin çalışmaları sırasında edinilen izlenim ve tespitler;

? Tüm üretim bölgesinde yaklaşık 400 adet bağdan veri alınarak gözlem ve incelemelerde bulunulmuştur.

? Yaş üzüm hasadı da göz önüne alınarak Buldan bölgesine erken gidilmiştir. Sofralık Sultani Çekirdeksiz üzüm için ihracat izni geçen yıl 10.08.2015 tarihinde verilmiş iken, bu yıl 03.08.2016 olarak belirlenmiştir.

? Geçtiğimiz yıl dolu ve don zararlarından dolayı minimum verim gösteren bağların bu yıl beklenenden daha iyi toparlanma gösterdiği ve verimlerini arttırdığı gözlenmiştir.

? 2016/17 sezonunda, bağlarda uyanmaların 15 Mart 2016 tarihi itibariyle başladığı (geçen yıldan 15 gün daha erken), bölgelerin ortalama şeker oranları geçen yıl ile karşılaştırıldığında;

? Menemen ve Çal bölgelerinin 2 brix (şeker oranı) fazla tespit edilmiştir.

Menemen´de 11 mahalle ve bölgede yapılan inceleme neticesinde; doğuşların geçen yılın biraz üzerinde olduğu, bölgenin iklimsel olumsuzluklardan pek fazla etkilenmediği, bazı bağlarda bağ küllemesi hastalığı olduğu, bölge genelinde geçtiğimiz yıla göre daha fazla bağ uyuzu zararı, ölükol ve kav hastalığı belirtileri olduğu ve bölge genelinde değişen miktarlarda güneş yanıklığı zararı görülmüştür.

Verim ve üretimde artış var

Menemen´de 30.450 dekar bağ sahasının bulunduğu, dekarda verimin 359 kg., toplam 10.932 ton çekirdeksiz kuru üzüm üretiminin olacağı tahmin edilmiştir. Geçen yıl verim dekarda 308 kg.-üretim ise 9.388 tondu.

? Ege Bölgesi genelinde verim çağında bulunan 1.004.440 dekar bağ sahasında hava şartlarının normal devam etmesi halinde, 313.134 ton çekirdeksiz kuru üzüm üretileceği ve bölge genelinde kuru üzüm üretimine yönelik hasadın büyük çoğunluğunun 15-20 Ağustos itibariyle başlayacağı tahmin edilmektedir.

Menemen´de ise 2015-2016 sezonunda bağ sahası (dekar) 30.450- iken 2016-2017 sezonunda da bağ sahası 30.450 dekar-?üretim ise 10.932 ton olması tahmin ediliyor? denildi.

Üzüm üreticilerine uyarı

Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl, ?Her yıl yapılan rekolte tahmin raporu bu sene de tamamlanmıştır. Menemen Ziraat Odamız da burada aktif rol almıştır. Bütün bölgelerde diğer ziraat odalarını da arayarak bu çalışmayı hızlandırdık. Tüm ziraat odaları adına bu heyette görev alıyoruz. Tüm çiftçilerimize ve kuru üzüm yetiştiren üreticilerimize bol kazançlı hasat diliyoruz. Sergide ve üzüm sermede çok dikkatli olmaları, düzgün yağ kullanmaları, oranlara dikkat etmeleri, üzümü kaldırırken de kötü çuval kullanmamaları gerekmektedir. Bu konularda üreticileri uyarmak isterim? diye ifade etti.

Haber: S. Derya BOSUT

 
DSP´ye yeni başkan
 
İran Bilgilendirme Toplantısı Menemen´de Yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dikkat Yeni Hedefleri Çiftçiler  Hasadınız Zehir Olmasın!
Dikkat Yeni Hedefleri Çiftçiler Hasadınız Zehir Olmasın!
Menemenin Saklı Cenneti
Menemenin Saklı Cenneti
Umut imecesi
Umut imecesi
Bu onur İzmir´in
Bu onur İzmir´in
Doğal Yaşam ailesi büyüyor
Doğal Yaşam ailesi büyüyor
İki fotoğraf arasındaki '30 bin' fark!
İki fotoğraf arasındaki "30 bin" fark!
Selçuk ve Menderes´te taşkın kabusuna son
Selçuk ve Menderes´te taşkın kabusuna son
Coffee Bron Snack House  YEREL BASININI  KAHVALTIDA AĞIRLADI...
Coffee Bron Snack House YEREL BASININI KAHVALTIDA AĞIRLADI...
YİTİRDİKLERİMİZ
YİTİRDİKLERİMİZ
KASIMPAŞA SPOR SON KUBİLAY KUPASINDA?
KASIMPAŞA SPOR SON KUBİLAY KUPASINDA?
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın