Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
18 Kasım 2016 Cuma - 08:00

MEKANLAR VE İNSANLAR

?Mekanlar ve İnsanlar´ sayfamızın bu haftaki konuğu Kent Kasabı işletmecisi Metin Görgü. Ulukent 30 Ağustos Mahallesi 7117 sokak üzerindeki mekanındayız.

MEKANLAR VE İNSANLAR

MEKANLAR VE İNSANLAR

 

?Mekanlar ve İnsanlar´ sayfamızın bu haftaki konuğu Kent Kasabı işletmecisi Metin Görgü. Ulukent 30 Ağustos Mahallesi 7117 sokak üzerindeki mekanındayız.

 

S.D.B: Öncelikle kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

 

Metin Görgü: Doğma büyüme Aliağalıyım. 2008 yılında buraya geldim. Aslen Elazığ-Karakoçan´lıyım. Evli iki çocuk babasıyım. Geldiğim günden beri burası ile uğraşıyoruz, mücadelemizi burada veriyoruz. Buraya gelmeden önce de esnaflık yapmaktaydım. Aynı zamanda Ulukent 30 Ağustos Mahalle Muhtarlığını yapmaktayım. Muhtarlıkta ilk dönemim.

 

S.D.B: Bu mekanı ilk kuran siz miydiniz? Devir mi aldınız?

 

Metin Görgü: Burası lion kafeydi. Böyle değildi. Daha atıl bir durumdaydı. Bakımsızdı. Burayı aldığımızda 2008-2009 civarındaydı. Aldığımızdan beri buraya yatırım yaptık daha güzel olsun diyerek. İlk kafe olarak başladık. Aperatif yemekler vardı. Bu şekilde 2.5 ay çalıştık. Bu bölgede kafe sayısı artınca yenilik yapmaya yöneldik. Yemek işine de girdik. Belediye´den kiraladığımız halde kendi yerimiz gibi bayağı da para harcadık. Alan olarak bu kadar büyük bir yer olduğunun farkındaydık ama böyle bir yatırım yapacağımızın biz farkında değildik. Yaptıkça gerisi geldi. Kasap olarak 4-5 aydır hizmet veriyoruz. Hem çiğ, hem pişmiş et satışımız var. Etlerimiz özenle seçilmiş, kaliteli ve lezzetli etlerdir. Deneyen herkes memnun kalıyor. Yaz sezonunda bahçemizde kahvaltı da veriyoruz. Lion kafe olarak başladık, Can Dostlar ve Kent Kasap olarak devam ediyoruz. Eşimin de bana çok desteği oldu.

 

S.D.B: Can dostlar adını taşıyan kapalı mekandan da bahseder misiniz?

 

Metin Görgü: Yaklaşık 230-240 kişi alıyor. Her ay düzenli konserlerimiz oluyor. Sanatçının tanınmışlığına göre doluluk oranı değişiyor. Geçen cuma akşamı Cevdet Bağca konser verdi. Onun dışında söz, nişan, düğün gibi kutlamalara, yemeklere ve okul etkinliklerine de bu mekanımız açık. Bu gibi organizasyonlara daha çok yaz aylarında talep oluyor.

 

S.D.B: Organizasyonlarınızla ilgili tanıtımlarınızı nasıl yapıyorsunuz?

 

Metin Görgü: Konserlerde daha çok İzmir civarında afişleme yapan reklam işleri ile uğraşan yerlere tanıtım yaptırıyoruz. Onların afişleme yaptığı yerler hareketli yerler olduğu için reklamı onlarla yapmayı tercih ediyoruz. Branda afiş reklamlarını kendi imkanlarımızla bu civarlara yapalım diye uğraşıyoruz daha çok. Radyo reklamları veriyoruz. Sosyal medya anlamında Can Dostlar facebook sayfamız bulunmakta. Zaman içinde sadık müşteri portföyümüz de oluştu. Çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri hareketli günlerimiz.

 

S.D.B: Genelde müşterileriniz nerelerden geliyor?

 

Metin Görgü: Çiğli tarafından, Menemen´den gelen müşterilerimiz oluyor. Mahallemizden de oluyor. Konser günü İzmir´in çoğu yerinden gelen insan oluyor.

 

S.D.B: Hedef kitleniz ne desek?

 

Metin Görgü: Burada yaptığımız işten dolayı türküyü seven kitleye hitap ediyoruz şu an. Genelde her yöreye hitap etmeye özen gösteriyor sanatçılarımız. Renklilik olsun diye burada fasıl günleri de yapıyoruz.Özellikle aileler gelsin istiyoruz. Daha çok bunun üzerinden hamle yapmaya gayret ediyoruz. Aileler yanı sıra kadın gruplarının da rahatlıkla gelip eğlenebilecekleri bir ortama sahibiz. Bu zamana kadar buraya geldiğimiz için sıkıntı yaşadık diyen biri olmadı. Buraya ailem, eşim ve yengem de geliyor. Yoksa kendi ailemi getirmem.

 

S.D.B: Konser biletlerinin ücreti ne kadar

 

Metin Görgü: Mesela Cevdet Bağca´nın konser bileti 25 TL´ydi. Gelen sanatçının maliyetine göre bilet fiyatı ayarlanıyor. Bazen 30-35´i buluyor. İzmir tarafına eğlenmeye gidince her şey sıkıntı. Gidiş, dönüş sıkıntı. Oradaki fiyatlarla buradaki fiyatlar çok farklı. Uygun fiyatlarla yiyip içebilir, canlı müzik dinleyebilirsiniz. Ulaşım sorunu yok. Mutfağımız da lezzetlidir.

 

S.D.B: Fiyat politikanızı anlamak için ortalama olarak 4 kişi ne öder?

 

Metin Görgü: 200 liraya çok rahat bir şekilde insan geldiği zaman müziğini dinler, içkisini içer, mezesini, yemeğini ve meyvesini yer. Haftanın 4 gecesi canlı müzik eşliğinde aile ortamında keyifli bir şekilde eğlenebilirsiniz.

 

S.D.B: Mekanınızda kaç kişiye istihdam sağlıyorsunuz?

 

Metin Görgü: Normalde 6-7 kişi. Konser akşamları bu sayı 10´u buluyor.

 

 

BİZDE KALANLAR

Büyük şık bir bahçe, duruma ihtiyaca göre şekillenmiş. Önce kafeterya hizmetleri verilen bahçe yazın serinlemek iki muhabbetin belini kırmak isteyenlere mekan olmuş. Zamanla değişe gelişe bu günkü duruma gelmiş. Kent 2´de tadında etleri, salataları yiyeceğiniz, temiz, şık bir bahçe ortamında çocuklarınızla rahat bir nefes alabileceğiniz açık ve kapalı alanlarıyla nezih bir ortam sağlanmış.

Akşamları ?Can Dostlar? aile ortamında canlı müzik eşliğinde dinlenmek, eğlenmek, dostlarla hoşça zaman geçirip yemek içmek için uzaklara gitmeye gerek yok der gibi. Özellikle her ay verilen konserlere ev sahipliği yapması mekana bir ayrıcalık katmaktadır. Değişimi ihtiyaçlara ve zamanın şartlarına göre gelişime çevirebilmenin mekanlara ve o mekanların sundukları hizmetlere neler katabileceğinin canlı bir örneği bu haftaki durağımız. Kaliteli hizmeti uygun fiyat avantajları ve güzel bir aile ortamında veren işletmecimize ve mekanda emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz. İşiniz bol bereketli, mekanınız daim olsun diyoruz.

 
Zübeyde Hanım için lokma hayrı
 
Vatan Sana Minnettardır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Zübeyde Hanım için lokma hayrı
Zübeyde Hanım için lokma hayrı
Şehit Kaymakam için mevlit okutuldu
Şehit Kaymakam için mevlit okutuldu
Foça´da Jandarma´dan  Hem Denetim Hem Eğitim
Foça´da Jandarma´dan Hem Denetim Hem Eğitim
MENEMEN´İN GEDİZ NEHRİ TARİHİ
MENEMEN´İN GEDİZ NEHRİ TARİHİ
Vatan Sana Minnettardır
Vatan Sana Minnettardır
AK Parti´den Kızılay´a Kan Bağış
AK Parti´den Kızılay´a Kan Bağış
Remzi Yüksel Anıldı
Remzi Yüksel Anıldı
Büyükşehir´den Foça´ya ilçe terminali
Büyükşehir´den Foça´ya ilçe terminali
ATATÜRK´ÜN ÖLÜMÜNÜ MENEMENLİLER NASIL ÖĞRENDİ?
ATATÜRK´ÜN ÖLÜMÜNÜ MENEMENLİLER NASIL ÖĞRENDİ?
Kasım Ayı Tarih Yaprakları
Kasım Ayı Tarih Yaprakları
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın