Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
27 Mayıs 2016 Cuma - 08:00

MELDER´İN PİLAV GELENEĞİ

Menemen Liseliler Derneği (MELDER)´nin 5. Geleneksel Pilav Günü geleneğinde 1991 yılı lise mezunları, öğretmenler ve geçmiş dönem çalışanları bir araya geldi.

MELDER´İN PİLAV GELENEĞİ

MELDER´İN PİLAV GELENEĞİ

Menemen Liseliler Derneği (MELDER)´in 5. Geleneksel Pilav Günü ve Yüreğimizdeki Sensin etkinliği, geçtiğimiz Pazar günü Menemen Atatürk Anadolu Lisesi, Bayram Güler Salonunda 1991 yılında Menemen Lisesinden mezun olmuş öğrencileri emekli öğretmenleriyle buluşturdu. Kaynaştırmak ve birlikte anıları tazelemek amacıyla düzenlenen etkinliğe; Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Serbülent Sancar, Okul Müdürü Mustafa Efe, AKP belediye başkan adaylarından Mustafa Bozdemir, gaziler, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Müesser Kırımlı, emekli öğretmenler, mali müşavir Levent Sarsıncı, iş ve cemiyet dünyasından ünlü simalar katıldı.  Yağışlı havaya rağmen 5. Geleneksel Pilav Günü yoğun ilgi gördü.

Programa geçilmeden önce davetliler salonda sergilenen karakalem ve yağlı boya resim sergisini ziyaret ettiler. Pilav ve lokma ikramından sonra davetliler salonda yerlerini aldı.  Program sunucuları Nursel Katipoğlu ve Serden Kesmez´in yaptığı çağrı üzerine saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesiyle etkinlik başlatıldı.

Bu yapılan etkinliğe okulun salonunu tahsis eden Okul Müdürü Mustafa Efe´ye, MELDER Başkanı Özcan Güleç bir çiçek takdim ederek teşekkür etti.

?Menemen´e de bir şeyler yapmak istiyoruz?

Menemen Liseliler Derneği Başkanı Özcan Güleç, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, ?Menemen lisesi ve ortaokulumuz buranın en eski lisesi ve ortaokulu. Okulumuz sıralarından gelmiş geçmiş üst düzey yöneticilik yapmış, makam sahibi olmuş, saygın insan olmuş o kadar çok arkadaşımız, abimiz var ki. Bizim amacımız onlara ulaşmak, görüşlerinden ve çevrelerinden faydalanmak. Menemen´e ne yapabiliriz birlikte karar vermek.

Bizim tek amacımız Menemen Lisesi değil.  Menemen´e de bir şeyler yapmak istiyoruz. Sizlerden tek dileğim bu kişilere ulaşmada bizlere yardımcı olmanız. Herkesin katılımıyla çok büyük çaplı bir kahvaltı düzenlemek istiyoruz? diye ifade etti.

Konuşmanın ardından salonda bulunan emekli öğretmenlere söz verildi. Hayatlarından kesitleri paylaşan emekli öğretmenler bu etkinliğinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler. Konuşmalardan sonra öğrenciler ve emekli öğretmenler anılarını paylaşarak bu anlamlı günde karşılıksız sevgilerini tazelediler.

25 yıl sonra?

1991 yılında Menemen Lisesi´nden mezun olmuşlar adına kısa bir konuşma yapan Birsen Kemer, ?Bugün burada yıllar sonra toplanmamızı sağlayan Menemen Lisesi Müdürü´ne ve Menemen Liseliler Derneği´ne teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Okul kapısından girdiğimiz anda şöyle bir çevremize baktığımızda neler düşünüp nerelere gittik acaba, hiç düşündünüz mü? Acısıyla tatlısıyla... Belki de hayatımızın en güzel yıllarını işte burada bu güzel okulda geçirdik. Ne mutlu bizlere... Ne mutlu Menemen Liselilerine?91 yılı mezunları olarak 25 yıl önce bu okulumuzun sınıflarında okuduk, şu çeşmeden su içtik, şu bahçede koştuk ve bugün ben aynı duygu ve heyecanla burada bulunmaktan çok mutluyum.

Eminim sizler de mutlusunuzdur. Bunu bize tekrar yaşattığınız için hepinize ayrı ayrı kendim ve sizler adına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız... Birlik ve beraberliğimizin nice yıllar sürmesi temennisi ile sevgi ve saygılarımı sunuyorum? şeklinde duygularını dile getirdi.

Konuşmaların sonrasında 1991 yılında Menemen Lisesi´nde görev yapmış öğretmen-çalışan ve mezun olmuş öğrencilere teşekkür belgesi taktimi ve ardından 25 yıl sonra gelen temsili cübbe giyilmesiyle salonda renkli görüntüler oluştu.  Öğrencilerin emekli öğretmenlerle vedalaşmasıyla program son buldu.

Haber: Ali Rıza KEMER

 

 

 

 

Foto6: Birsen Kemer teşekkür belgesini İngilizce öğretmeni Muzaffer Üngör´ün elinden aldı.

 

 

 
İLK HAMLE 28 Mayıs´ta
 
Körpe Ailesinin Mutlu Günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
MENEMEN YOĞURDU GERİ DÖNECEK Mİ?
MENEMEN YOĞURDU GERİ DÖNECEK Mİ?
?Tarihe Saygı Ödülleri? için başvurular başladı
?Tarihe Saygı Ödülleri? için başvurular başladı
GizFest´te Pilli Bebek´li final
GizFest´te Pilli Bebek´li final
TERMİK SANTRALLERE KARŞI OMUZ OMUZA
TERMİK SANTRALLERE KARŞI OMUZ OMUZA
Mavili, Yeşilli ve Lezzetli
Mavili, Yeşilli ve Lezzetli
MENEMEN EĞİTİMİNDEN BİR YAPRAK
MENEMEN EĞİTİMİNDEN BİR YAPRAK
20 yıllık sorun çözüldü
20 yıllık sorun çözüldü
?KAHVE SUN´ hizmetinizde
?KAHVE SUN´ hizmetinizde
MENEMEN´DE NELER OLDU
MENEMEN´DE NELER OLDU
Villakent Renklendi
Villakent Renklendi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın