Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
30 Ekim 2023 Pazartesi - 10:09

MENEMEN CUMHURİYETLE COŞTU

MENEMEN CUMHURİYETLE COŞTU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ilk tören, dün Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı.

Çelenk sunuş törenine; Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, Menemen Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Başkan ve Yöneticileri, Meslek Odalarının Başkan ve Yöneticileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Sivil Toplum Temsilcileri ve muhtarlar, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören; Menemen Kaymakamlığı, 57. Topçu Tugay Komutan Yardımcılığı ve Menemen Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına bırakılmasıyla başladı.

Çelenk sunumunu takiben saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın seslendirilmesiyle çelenk sunma töreni sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına göre ilçe Kaymakamı Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, makamında protokol sırasına göre tebrikleri kabul etti. Ardından kutlamalara Atatürk Caddesi Park Durağı alanında devam edildi.  Okullar, askeri birlikler ve diğer kuruluşların güzergahta, Kaymakam Fatih Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ve Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar’ın protokolde yerlerini almasıyla kutlama töreni başlatıldı.

Menemen Kaymakamı Kaymakam Fatih Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun ve Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan öğrencilerin, askeri birlik ve halkın bayramını kutladılar. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapması için kürsüye davet edilen İlçe Kaymakamı Fatih Yılmaz “Çok kıymetli Menemenliler, Sîzleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Hepinizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutluyorum. Kahraman ecdadımızın, bir fani için en kıymetli varlığı olan yaşam hakkını Ülkesinin bağımsızlığı uğrunda, canını feda edişinin 100. Yıl dönümünü hep birlikte tarihi büyük bir ana şahitlik ettiğimiz bu yerde Menemen’de kendilerini minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet, tarihin şafağından beri var olan milletimizin tarih içindeki büyük yolculuğunun çok önemli bir anında, ona yepyeni bir hayat kazandıran ve ufuklar açan muhteşem bir olaydır. Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Cumhuriyetimiz mana ve gücünü milletimizin ortak iradesi ile ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kuruluş mücadelesinin eseri olmasından almaktadır.

Bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı sağlayan, Cumhuriyet misakının temelini, Ülkesine sadakatle bağlı tüm yurttaşların, eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır. Hiç şüphesiz milletimiz sevinçte ve zor günde ortak kader anlayışına sahip çıkmıştır. Cumhuriyet, milletimizin doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle ve güneylisiyle, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden, kan ve gözyaşlarıyla yazdığı eşsiz bir destandı.

Cumhuriyet eşitlik, özgürlük ve uygarlıktır, insanlık onurunu, her şeyin üstünde tutmaktır. Cumhuriyet cehalete, yoksulluğa ve çaresizliğe karşı verilen mücadelenin adıdır. Cumhuriyetin temelindeki iddia vatandaşlarını çağdaş bir devletin vatandaşı yapmaktır.

Cumhuriyet bir büyük dönüşüm, hayatın her alanını kapsayan, bir zihniyet devrimidir. Cumhuriyet, dünya ile birlikte düşünebilmek, zamanın ruhunu yakalayabilmek, evrensel uygarlığın ortak dilini konuşabilmektir.

Cumhuriyet hayalin ulaşabileceği son çaresizlik ve derin ızdırabın pençesinde, boynu bükük, çaresiz kalmış bir milletin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır.

Cumhuriyet, bir mısrası bir millete şeref vermeye yeter denilen marşımızda, ifadesini bulan sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocağın, bitmeyecek olan umudun, geldiği
son noktadır.
Cumhuriyet, Asya steplerine sürülme fermanı yazılan ecdadın torunu, sen artık hâkimiyet kayıtsız, şartsız şenindir hükmünün ezelden, ebede mühürlenmiş son halidir.Cumhuriyet, başımıza gelen en güzel talih, kulluğun sadece kime yapılacağını vurgulayan, kula kulluğu tanımayan Türk milleti Cumhuriyetle mutludur. Milletimiz Cumhuriyetle bugün geldiğimiz noktadan, daha ileri ufuklara ancak Cumhuriyetle varabileceğinin bilincindedir. Bu anlamlı günde, hep beraber el ele kenetlenelim. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım.
Eşrefi mahlûkat olan insana en çok yakışan biricik idare biçiminin adıdır. Anayasal bir demokrasi olan Türkiye Cumhuriyeti, temel niteliklerini, hedeflerini, prensiplerini, sistemini koruyarak ve hür serbest bir ülke olarak yoluna devam edecektir. Arzumuz, muradımız barıştır, birlik ve beraberliktir, bölünmez bütünlüğümüzün muhafazasıdır.

Aydınlık Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yeryüzünde çok nadir insana bahşedilen onurları, gururları yaşayan ve yaşatan büyük şahsiyet, Anafartalar kahramanı, Kuvayı Milliye’nin siyah kalpaklı adamı, Sakarya meydanının büyük kumandanı, İzmir’in fatihi, Eğeye süpürülenlerin son süpürücüsü, Türkiye Büyük

Millet Meclisi reisi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, evet bu kadar büyük başarıya imza atan Ulu Önderimizi minnet ve saygıyla anıyorum.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının, Ülkemizin son dönemde ciddi ve saygın bir ivme kazandığı, milli savunma başta olmak üzere tüm alanlarda başarının yüksek olduğu bir yüzyıl olmasını gönülden diliyorum.

Geçmişimizle aydınlık yarınlarımız arasındaki en önemli köprü olan Cumhuriyet, bizi daha nice bin yıllara taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını kutluyor, hepinize sevgilerimi, saygılarımı ve en iyi dileklerimi sunuyorum” dedi.

Cumhuriyet için koştular

Cumhuriyet´imizin kuruluşun 100. Yılı kutlamaları kapsamında Menemen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü´nün düzenlediği Ortaokullar ve Liseler Arası Cumhuriyet Koşusu sonuçlarına göre birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere madalyaları takdim edildi.

Öğrencilerin Şiirleri okunmasının arıdan

Menemen Belediyesi Halk Oyunları ekibinin 100 kişilik Zeybek oyunu ile birlikte, Ege Üniversitesi Halk Oyunları Bölümünden Semih Özbilgi  Atatürk’ü canlandırarak Zeybek oynaması büyük alkış aldı.

Menemen Belediyesi Halk Oyunları gösterilerinin ardından resmi geçit törenine geçildi. Meslek kuruluşları, dernekler, engelliler, gençlik ve spor müdürlüğü ekibi, ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve liselerden öğrenciler, gaziler, askeri birlikler ve bayrak ve flamalarla resmi geçitte yer aldılar. Vatandaşlar coşkulu alkışlarıyla katılımcıları selamladı. Resmi geçit ile kutlama programı son buldu.

Haber:Erhan Özalp

 
MENEMEN 100. YILI AJDA PEKKAN İLE KUTLAYACAK
 
MENEMEN’DE ON BİNLER CUMHURİYET AŞKIYLA YÜRÜDÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
MENEMEN 100. YILI AJDA PEKKAN İLE KUTLAYACAK
MENEMEN 100. YILI AJDA PEKKAN İLE KUTLAYACAK
MENEMEN’DE YER GÖK AL BAYRAKLA DONATILACAK!
MENEMEN’DE YER GÖK AL BAYRAKLA DONATILACAK!
DAMAK TADI’NDAN 2. ŞUBE
DAMAK TADI’NDAN 2. ŞUBE
CEVDET KÖMÜRCÜOĞLU BELÇİKA’DA
CEVDET KÖMÜRCÜOĞLU BELÇİKA’DA
MENEMEN’DE YAŞAMAK AYRICALIK OLACAK
MENEMEN’DE YAŞAMAK AYRICALIK OLACAK
MENEMEN'DE HER ÖĞRENCİYE 1000 TL DESTEK
MENEMEN'DE HER ÖĞRENCİYE 1000 TL DESTEK
BAKIRÇAY’IN GÖZDE’Sİ BİNAX İLE HİZMETE BAŞLIYOR
BAKIRÇAY’IN GÖZDE’Sİ BİNAX İLE HİZMETE BAŞLIYOR
MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
MENEMEN BELEDİYESİ'NDEN 4 AÇILIŞ BİRDEN
MENEMEN BELEDİYESİ'NDEN 4 AÇILIŞ BİRDEN
PEHLİVAN'DAN KADIN ÇİFTÇİLERE: ÜRETEN ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN
PEHLİVAN'DAN KADIN ÇİFTÇİLERE: ÜRETEN ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın