Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
5 Haziran 2015 Cuma - 10:38

MENEMEN'DE GÖZ KAMAŞTIRAN DEFİLE

Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları'nda eğitim alan 546 kadının hazırladığı yaklaşık 3 bin eser, Cumhuriyet Meydanı'nda görücüye çıktı. Yıl sonu sergisi açılış töreninde gerçekleştirilen defileyi, binlerce Menemenli büyü

MENEMEN DE GÖZ KAMAŞTIRAN DEFİLE

2008 yılından bugüne devam eden Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları'nda 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yıl sonu sergisi ile sona erdi.  15 farklı dalda açılan 37 kurs merkezinde eğitim gören 546 kursiyerin el emeği göz nuru ürünleri, Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda sergilendi.

Binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları Yıl Sonu Sergisi açılış töreni, saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin'in ev sahipliğinde gerçekleşen törene; CHP İlçe Başkanı K. Hürol Taklak, SGM Müdürü Filiz Aykal, Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, Esnaflar Odası Başkanı Mesut Damar, Kamyoncular Kooperatifi Başkanı İlhan Karakedi, Belediye Meclis Üyeleri, Türk Kadınlar Birliği Derneği Başkanı Müesser Kırımlı ve yönetimi, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Minikler Zeybek Ekibi ve BORDER Halk Oyunları Kafkas Ekibi'nin gösterileriyle renk kattığı törende, tüm kursiyerleri temsilen her branştan bir kursiyere Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin tarafından Katılım Belgeleri takdim edildi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, serginin açılış kurdelesini eşi Nurdan Şahin ve kursiyer bayanlarla birlikte kesti. Kursiyerlerin hazırlamış olduğu eserlerin tanıtıldığı defile ise binlerce Menemenli tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Ürettikleri kıyafet, bindallı, abiye, gelinlik gibi ürünleri podyumda büyük bir gururla sergileyen kursiyerler, 10. Yıl Marşı ve havai fişek gösterileri ile sona eren defilenin sonunda ayakta alkışlandı.

Menemenli kadınlar olarak şanslıyız”

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kurslarına katılan 546 kursiyeri temsilen törende konuşan Ferda Demirci, Menemenli kadınların çok şanslı olduğunu ifade ederek, Bizlere değer veren Belediye Başkanımızın, bizlerin meslek edinmesinde ve sosyalleşmesinde büyük katkısı olan meslek edindirme kurslarını açmış olmasından dolayı çok şanslıyız. Bizler bir mevsimlik çiçek gibi bu kurslardan gelip geçiyoruz. Ancak bugün olduğu gibi mevsim bitecek ama bizler başka mevsimlerde çiçek açmaya devam edeceğiz. Eylül ayında yeniden kurslarımızı dolduracağız.” dedi.

Bu yıl 7 değil, 37 kurs açtık”

2008 yılında 7 öğretmenle başladıkları Mesleki Eğitim Kursları'na ilginin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Bu sene biraz daha farklı olsun istedik. 37 dalda kurs açarak 546 hanım kardeşimizle, ablalarımızla bu yola çıktık. Ben görüyorum ki bize bu yolda en çok destek veren yine bayanlarımız, kadınlarımız olmuştur. Koskoca bir yıl geçirmişiz hanımlarımızla mesleki kurslarda, bugün de meyvelerini alıyorlar ve Menemenlilerin görüşüne sunuyorlar” dedi.

Belediye Başkanlığı görevine ilk seçildiği 1999 yılından bugüne kadar özellikle kadınların büyük desteğini gördüğünü ifade eden Başkan Şahin; Gerçekten kadınlarımızın benim üzerimde çok büyük hakları var. Kadınlarımıza olan borcumu hiçbir zaman tam ödeyemem, ne kadar çok katkı koyabilirim düşüncesiyle böylesi mesleki eğitim kurslarının çoğaltılması gerektiğinin altını çizmek isterim” dedi.

Türk kadınına yönetici olarak ne yapsak azdır”

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlarımıza verdiği öneme dikkat çeken Başkan Şahin; Atatürkçü kadın olmak başka bir şey, çok büyük bir onur. Mustafa Kemal Atatürk, dünyada daha kadına seçme ve seçilme hakkı verilmeden, ilk kadına seçme ve seçilme hakkını veren bir dünya lideri. Biz de Atatürk'ün çocukları, evlatları, torunları, gençleri, kadınları, erkekleri olarak Atatürk'ümüze, silah arkadaşlarına hep birlikte layık olmak zorundayız, borcumuzu başka türlü ödeyemeyiz. Çünkü kanla, irfanla sulanıp göndere çekilen ay yıldızlı bayrağımızı başka türlü koruyamayız. Türk kadını 1915 Çanakkale Savaşı'nda da var, Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Sakarya Meydan Muharebesi'nde de var, Afyon'da da var, İzmir'de Yunan'ı denize dökerken de var. Biz bu Türk kadınına yönetici olarak ne yapsak azdır”dedi.

O kurslarda büyük bir sosyallik yaşanıyor”

Mesleki Eğitim Kursları sayesinde kadınların sadece meslek sahibi olup aile ekonomilerine katkıda bulunmadığına, kadınların sosyalleşmesi anlamında da bu kursların çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Şahin; Kadınlarımız böyle mesleki kurslarda yeni arkadaşlıklar kuruyorlar. Kasımpaşa Mahallesindeki bir kadınımız 9 Eylül Mahallesindeki kadınımızı tanıyor, Koyundere'deki bir kadınımız Asarlık Mahallesindeki bir kadınımızı tanıyor, arkadaşlıklarını, birlikteliklerini, beraberliklerini kuruyor. O kurslarda büyük bir birlik ve beraberlik yaşanıyor. O kurslarda büyük bir sosyallik yaşanıyor. Belediye olarak her şeyi yapabilirsiniz. Parklar, meydanlar, yollar yapıp, kaldırımları düzenleyebilirsiniz. Ancak sosyal belediyecilik yapmazsak, o zaman Belediye Başkanlığının da, Milletvekilliğinin de, Başbakanlığın da, Cumhurbaşkanlığının da hiçbir önemi yok”dedi.

Özgüven duygusunu hep birlikte daha da geliştireceğiz”

Sosyalleşmenin, birlik ve beraberliği artırdığına dikkat çeken Başkan Şahin konuşmasına şöyle devam etti; Sosyallik her şeyi getiriyor, birliği, beraberliği, dirliği getiriyor. Ne batı, ne kuzey, ne doğu, ne güney diyor. Biz öyle bir ülkeyiz ki; bir tarafta Dadaşlar, diğer tarafta Gakgoşlar var. Bir tarafta Edirne'si, bir tarafta Akdeniz'i ve Ege'si var. Böyle bir ülkede yaşamak beni gerçekten çok mutlu ediyor. Çok zengin bir ülkedeyiz. Bu zengin ülkeye sahip çıkmak için, bu tür sosyal etkinliklere, sosyalleşmeye çok büyük önem veriyorum. Bu büyüyerek daha da gelişecek, bunun sonunda ne olacak biliyor musunuz? Sevgili hanımlar, kadın daha çok özgür olacak, kadının kendine olan özgüvenini daha da artacak, bugün arttığı gibi. O özgüven varsa kadınlar var, o özgüven yoksa kadınlar yok. Özgüven varsa Atatürk'ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyet'i ilelebet var oldu, var olmaya da devam edecektir. Bu mesleki kurslar öncelikle özgüven duygusunu getiriyor, o özgüven duygusunu hep birlikte daha da geliştireceğiz, daha çok çalışacağız.”

Açılış töreninin ardından, Cumhuriyet Meydanı'nda 5 Haziran akşamına kadar açık kalacak sergiyi gezen vatandaşlar, kursiyerlerin eğitimleri süresince oluşturdukları yaklaşık 3 bin eserin yer aldığı sergiyi büyük beğeniyle gezdi.

 

 
CHP'den Savcı Sayan'a tepki
 
Menemen'de Camlar Kumbaraya Atılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Rahvan Atlar 4. Kez Menemen'de Koşacak…
Rahvan Atlar 4. Kez Menemen'de Koşacak…
Kasımpaşa Mah. Muhtarından Örnek Çalışma
Kasımpaşa Mah. Muhtarından Örnek Çalışma
Foça'da  Örgütlü Sanat İçin Dayanışma Sergisi”
Foça'da Örgütlü Sanat İçin Dayanışma Sergisi”
Foça Mersinaki Caddesi'ne Yürüyüş Yolu
Foça Mersinaki Caddesi'ne Yürüyüş Yolu
Aliağa Çiçek Açıyor
Aliağa Çiçek Açıyor
Başkan Şahin;  Camiye de Cem evine de hizmet ediyoruz”
Başkan Şahin; Camiye de Cem evine de hizmet ediyoruz”
Çiğli Muhtarları'ndan Başkan Şahin'e anlamlı ziyaret
Çiğli Muhtarları'ndan Başkan Şahin'e anlamlı ziyaret
Gazilerden Başkan Şahin'e Tebrik Ziyareti
Gazilerden Başkan Şahin'e Tebrik Ziyareti
Foça'da Hizmet Araçları Yenilendi
Foça'da Hizmet Araçları Yenilendi
MENEMEN'E YENİ TEMİZLİK FİLOSU
MENEMEN'E YENİ TEMİZLİK FİLOSU
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın