Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
21 Kasım 2014 Cuma - 09:39

MENEMEN'DE YAŞAMDAN YAPRAKLAR

MENEMEN'DE YAŞAMDAN YAPRAKLAR

MENEMEN DE YAŞAMDAN YAPRAKLAR

FOTO 1:

 

MENEMEN’DE YAŞAMDAN YAPRAKLAR

“İnsanlar yaşarken de anılmalıdır. Toplumsal dayanışmanın gereğidir”

YAŞANMIŞ BİR HİKAYE…

       FAYTONCU BEY TREN KAÇTI…

       1967 yılında yani günümüzden 47 yıl önce Menemen’de yolcu taşımacılığı faytonlarla yapılırken anılan yıllarda ilçemizde sevilen, sayılan ünlü faytonculardan Abdül Kadir Amca, İlçe Kaymakamlığına ve Belediyeye gelen bir müfettişi İlçe Belediyesinden alıp, Ankara istikametine gidecek olan ve bineceği trene (Menemen istasyonuna) bırakmak üzere yola çıkarlar. Belediye önünden istasyona kadar yapılan yolculukta fayton sürücüsü A.Kadir Amca’ya selam üstüne selam yağdıran sevenlerine selamını da gönderir. Selam alması ve selam vermesi gideceği yolda tabiki zaman alır. Belediye’den aldığı yolcu (müfettiş) faytoncuya seslenir: Kırbaçla şu atları vaktiyle trene yetişelim. Abdül Kadir Amca atları kırbaçlar yine o an sevenlerine ıslık ve selam atarken nihayet istasyon görülür. Tam istasyona yanaştığı sırada Ankara istikametine giden treni gören yolcu (müfettiş), faytoncuya seslenerek: Faytonu sürerken yola çıktığımızdan beri herkese selam alıp vermeseydin, ben trene yetişirdim, bak şimdi tren kaçtı. Bu arada faytoncu Kadir Amca yolcusundan özür dileyerek: Seni aldığım yere bırakacağım ve akşam trenine getireceğim, senden ücret almayacağım beni bağışla diyerek atları kırbaçlayıp müşterisini Dere Palas Oteline bırakır.

Resim üzerine yazılacak: Merhum faytoncu A.Kadir Amca’nın sevenleriyle buluşması….

 

FOTO 2:

 

KUBİLAY OKULUNUN SÜPER KADINLARI

2000/2001 Eğitim Öğretim Yılı yani günümüzden 14 yıl önce Merkez Kubilay Okulundaki okul aile birliği anılan yıl içerisinde, okul gelirini arttırmak, okulun ihtiyaçlarının giderilmesi, velilerin okul ile öğrencilerin sorunlarının giderilmesi ve çözüm yolları ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılıklarını pekiştirmek, öğrencilerin fiziksel, sosyal ve zihinsel olarak gelişimlerinin en üst düzeye ulaşmasını sağlayacak olanaklar çerçevesinde başarılı birer çalışma örneği göstermişlerdir. Gönüllerinde vatan, millet ve bayrak sevgisi olan bu topluluk ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile okul velileriyle bütünleşerek okulun ihtiyaçları için bir çok etkinlik düzenleyip gönüllerde taht kurmuşlardı. Bu amaç çerçevesinde anılan eğitim döneminde velilerin yoğun ilgisini ve sevgisini kazanmışlardı. Başkan Ful Gönençer’in arkadaşları

FOTO: Dönemin Kubilay Aile Birliği toplu halde…

 

FOTO 3:

KATKISIZ MENEMEN SPOR…

Kaleci Ümit, Fettah, Murat, Okan, Cenk, Birol, Hikmet, Vural ve Aytek’ten oluşan 2003/2004 katıksız Menemenspor. Geçmişten günümüze…

 

Bornova Belediye Spor:2

Menemen Belediye Spor:2

Süper Amatör Lig’te mücadele eden takımımız, Bornova Belediyespor’la 2-2 berabere kalarak haftalardır sürdürdüğü galibiyet serisine devam edemedi. Maç genelinde üstünlük kuramayan takımımız 2-1 önde iken şanssız bir gol yedi. Bir diğer şanssızlık da maçın uzatma bölümlerinde yaşandı. Çok net bir pozisyon yakalayan Vural, bu fırsatı değerlendiremedi ve takımımız sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı.

 

FOTO 4:

16 YILLIK KUAFÖRLER…

1998 yılında yani günümüzden 16 yıl önce yıkılan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bitişik olan alanda bulunan Çıraklık Eğitim Merkezinde açılan bayan kuaför esnaflığına adım atacaklar için kurs düzenlendi. Bayan kuaför kursuna iştirak edip başarı ile eğitim alan öğrenciler için 16 yıl önce eğitim merkezinde ustalık belgesi dağıtımı amacıyla tören düzenlendi. Belgelerini alan bayan kuaförler günün anısına pasta keserek okul müdürü Şuayip Kurt’a teşekkür ettiler.

 
Kız Meslek'in Aşure Günü'ne Protokolden Yoğun İlgi
 
Zihniyet değişikliğine gidilmeden çözmek mümkün değil
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
 Kız Meslek'in Aşure Günü'ne   Protokolden Yoğun İlgi
Kız Meslek'in Aşure Günü'ne Protokolden Yoğun İlgi
Kemeraltı için büyük güçbirliği
Kemeraltı için büyük güçbirliği
Türk bankaları istikrar kazanıyor
Türk bankaları istikrar kazanıyor
Ermenek`te maden işçilerine hüzünlü veda
Ermenek`te maden işçilerine hüzünlü veda
TOKİ 'mahalle kültürünü' yaşatacak
TOKİ "mahalle kültürünü" yaşatacak
Domates Para Yaptı  Köye Traktör Yağdı
Domates Para Yaptı Köye Traktör Yağdı
Menemen TSM'den  Beslenme Dostu Okul” projesi
Menemen TSM'den Beslenme Dostu Okul” projesi
Anadolu'da Yılın Tiyatro Adamı; METİN GÜLER
Anadolu'da Yılın Tiyatro Adamı; METİN GÜLER
Menemen İlçe Trafik kasasında işçi taşıyanlara göz açtırmıyor
Menemen İlçe Trafik kasasında işçi taşıyanlara göz açtırmıyor
Demiryolları İşçilerinden ‘Özelleştirmeye hayır' eylemi
Demiryolları İşçilerinden ‘Özelleştirmeye hayır' eylemi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın