Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
30 Eylül 2023 Cumartesi - 10:59

MENEMEN’İN MERKEZİNE MODERN KÜTÜPHANE

MENEMEN’İN MERKEZİNE MODERN KÜTÜPHANE

Menemen Belediyesi, Ulukent’in ardından kent merkezine de kazandıracağı kütüphanenin temelini görkemli bir törenle attı. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 5 bin 500 metrekare üzerine yükselecek kütüphanenin adını, uzun yıllar Menemen’e hizmet eden merhum Belediye Başkanı İlhami Gürsoy’un adını vereceklerini ifade etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise 24 saat yaşayacak bu kütüphanenin önümüzdeki Şubat ayında açılacağını müjdeledi.

Menemen Belediyesi, öğrenci destekleri ve eğitim yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz ay Ege’nin en büyüğü olacak Ulukent Kütüphanesi’nin inşaatına başlayan Menemen Belediyesi, Esatpaşa Mahallesi'nde hayata geçireceği modern kütüphane projesinin temelini de dün görkemli bir törenle attı. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Hakkı Durmaz, MHP Menemen İlçe Başkanı Barbaros Çalışçı, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, önceki dönem belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Menemenliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Memenen Belediyesi Halk Oyunları Grubu’nun gösterisi ilgiyle izlendi.

GENÇLİĞE VE GELECEĞE TAM DESTEK

Törende ilk olarak söz alan Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Menemen’imiz, ne kadar tarım ve sanayisi ile güçlü bir ilçeyse aynı zamanda 38 bin 500 öğrencisi bulunan bir öğrenci kenti de… Bu açıdan Menemen Belediyemizce öğrencilerimizin her daim yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Menemen Belediyesi Ulukent Anaokulumuzu, göreve gelir gelmez hizmete açmıştık. Ücretsiz eğitimin verildiği Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezimizin bir şubesini de yine Ulukent’imizde hizmete açıyoruz.

Belediye olarak üniversite sınavına girecek her öğrencimizin sınav giriş ücretlerini biz karşılıyoruz. Bu yıl üniversiteyi kazanan ve yeni mezun olan Menemenli gençlerimize 5’er bin lira teşvik ve başarı desteği verdik. İlköğretim, orta öğretim ve liseye başlayacak öğrencilerimize de 1000’er lira kırtasiye desteği vermeye başlıyoruz. Başlattığımız proje ile kıymetli öğrencilerimizin evlerine dershaneyi getirdik. YKS ve LGS sınavına hazırlanan tüm 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerimize, uzaktan eğitimin verildiği, ‘Dijital Eğitim Platformu’ hediye ettik. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Gençliğin ve Geleceğin Kenti ödülünü almış bir belediye olarak; bu desteklerimizi artırarak sürdürmeye kararlıyız” dedi.

EGE’NİN EN BÜYÜK İKİ KÜTÜPHANESİ

Ege Bölgesi’nin en büyük iki kütüphanesini Menemen’e kazandıracaklarını ifade eden Pehlivan, “8 bin 500 metrekare üzerinde yükselen doğa dostu Ulukent Kütüphanemizin inşaatına geçtiğimiz ay başlamıştık. İşte bugün de 5 bin 500 metrekare alanda ilçe merkezimize kazandıracağımız kütüphanemizin temelini hep birlikte atacağız. Bizler geleceğimizi düşündüğümüz gibi geçmişimizi de asla unutmuyoruz.. Hepimizin bildiği gibi, geçmiş dönem belediye başkanımız merhum İlhami Gürsoy, Menemenimizin gelişimine uzun yıllar büyük katkılarda bulunmuş, halkımızın sevgi ve saygısını kazanmış bir kişiydi. Bu nedenle, onun anısını yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak için, ekip arkadaşlarımızla birlikte temelini atacağımız tesisimize onun adını vermeye karar verdik. Menemen Belediyesi İlhami Gürsoy Kütüphanesi’nin Menemen’imize, değerli gençlerimize ve siz kıymetli hemşehlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

EN BÜYÜK BÜTÇE EĞİTİME

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti iktidarı döneminde eğitime büyük önem verildiğini söyleyerek, eğitimin sadece merkezi hükümetin sorumluluğunda olmadığını, yerel yönetimlerin de bu alanda destek sağlaması gerektiğini belirtti, “İktidara geldiğimiz gibi en büyük bütçeyi eğitime aktardık” dedi.

DAĞ: KEK VE ÇORBA ÜCRETSİZ VERİLECEK

Menemen Belediyesi’nin kent merkezine inşa ettiği kütüphanesinin de, 24 saat açık olacak bir yaşam alanı olarak planlandığı bildiren Dağ, “Bu tesisimiz gece gündüz gençler için bir buluşma ve çalışma alanı olacak. Ayrıca, belediyemiz kütüphane kullanıcılarına ücretsiz kek ve çorba hizmeti sunucak” diye konuştu. Temel atma butonuna basmadan önce kütüphane inşaatını üstlenen firma yetkililerine bina teslim tarihini soran Hamza Dağ, kütüphanenin şubat ayında tamamlanması sözünü aldı.

Protokol üyeleri, Menemen Müftüsü Mehmet Seven’in okuduğu duanın ardından hazırlanan butonlara basarak kazandırılacak bu dev tesisin temelini attı.

24 SAAT YAŞAYAN TESİS

5 bin 500 metrekarelik alanda yükselecek tesis içinde, farklı yaş gruplarına uygun okuma alanları, engelsiz kütüphane alanları, fuaye ve sergi alanları, çok amaçlı konferans salonu, grup ve bireysel çalışma alanları, oyun salonları, cep sineması, araştırma salonu, matematik ve seramik atölyeleri ve yeme içme alanları bulunacak.

 
Sahte Kimlikle Silah Ticareti Yapan Kişi Yakalandı
 
PEHLİVAN: MENEMEN HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
MURAT BOZ MEST ETTİ
MURAT BOZ MEST ETTİ
ASARLIK’TA YILDIZLAR GEÇİDİ
ASARLIK’TA YILDIZLAR GEÇİDİ
KOYUNDERE’DE ZAFER KONSERLERİ
KOYUNDERE’DE ZAFER KONSERLERİ
MÜJDELİ BAYRAMLAŞMA
MÜJDELİ BAYRAMLAŞMA
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
Başkandan YKS’ye girecek öğrenci velilerine de mektup var
Başkandan YKS’ye girecek öğrenci velilerine de mektup var
PEHLİVAN; BİRDİK, BİNLER OLDUK
PEHLİVAN; BİRDİK, BİNLER OLDUK
MENEMEN’DE KALPLERİ ISITAN YARDIM
MENEMEN’DE KALPLERİ ISITAN YARDIM
MENEMEN ‘TEK YÜREK’
MENEMEN ‘TEK YÜREK’
MENEMEN BELEDİYE ARAMA KURTARMA HAREKET ETTİ
MENEMEN BELEDİYE ARAMA KURTARMA HAREKET ETTİ
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın